Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. október 11., szombat

pihenten és racionálisan

pénteken megmutattatott, hogyan lehet akár 1000!!! pontot mozogni napon belül.
Ez maga a fotocellás gijotin!!!
Nem első eset az elmúlt hetekben amikor napon belül nagy mélységből felrántják, aztán jön a tovább le.
Az a nagyon különös, hogy egyes szektorokat és papírokat nagyon megrántanak, miközben másokat letesznek a pincébe. Aki belül van és tudja, honnan hová kell átnyergelni ahhoz dől a zsé befelé, aki index szinten nézi az folyamatosan veszít.
Lehet, hogy még bennem van a megrendítő ütés és túl pessimista vagyok, de az indexek belseje elég ramaty.
Megrántották pénteken a wachoviát majd 50%-ksal , miközben a goldman s. esett 12-t. És ami még nagyon durva, hogy a nagy válságrendezgetés kezdete óta ( időben szeptember eleje) a goldman feleződött, így most már a tavaly nyári értékének a harmada!!!! Olyan nagyágyú mint az alcoa a tavaly nyári értékének a negyede, googyear harmada american express harmada, apple fele, dow chemical kevesebb mint fele, du pont ( teflon!!) fel, exxon 2/3-a ford hatoda,GE fele, motoros harley 60%-a, hasbro jól tartja magát, hoe depot, fele, intel csipes 40%-a , a nálunk is jelen lévő jabil majdnem negyede, kimberley ék enyhe korrekció, repülős martin-k még 2006 -os mélypont fölött, swzegények étkezdéje ( meki) - alig 25%-os koriban van( jól tartja magát), motorola negyedelve, n.y. times csak fele ( emberek recesszióban is olvasnak újságot!!!)
novell fele, nvidia hatoda!!!, parkerék fele, pepsi 2/3-a, perkinelmer( műszergyártó) 2/3-a, cigis moris, és pfizer 2/3-a, procter&g valamint a r&haas csak 30%-os korrekciós, sears csak fele! -kisker brutális visszaesése!!!!, starbucks csak 40%-a- szintén zenész, southwest repülős, 2/3-as,
olajfinomítós tesoro hetede - lassan gyufaszálért adnak egy rv-t :-(((, time warner fele, us steel negyede!!!!, wulcan materilas fele, xerox 40%-a a szép időknek.
Valószínű nem véletlen, hogy a fogyasztási javakkal összefügő cégek, legyen az alapanyag, kisker, vegyipar vagy akármi brutális újraárazáson megy át. Ami mindennapos használatra megy sampon- gyógyszer - tisztítószer az egészen jól tartja magát. Megdöppentő , hogy a technológia szektor jelentős cégei legalább akkora pofont kapnak mint a tech lufi idején , pedig most a bankosokat ütik :-)))
Ez a sztori már nem egy egyszerű lejtmenet, ez a jövő brutális árazása.

Nincsenek megjegyzések: