Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. október 11., szombat

Vérmedve + OTP

Nehéz egy ilyen hét után bármit is írni TA szempontból. Nem mondhatom, hogy csődöt mondott mert volt shortos olvasata is a chartnak azon múlik ki mit vél felfedezni benne. Én hibásan fordulatot várok jó 2 hete de nem nyitottam rá longot, nem akartam amíg nem fordul a piac . Bevallom őszintén lehetetlenek gondoltam ami történt, csütörtök zárás előtt én is belenyúltam a hati longba. Igen, 2 hete vártam hogy forduljon a dolog erre hirtelen ötlettől vezérelve benyitottam mert 'csak' pániknak tünt a zárás előtti szakadás. Ez van ha eltérsz a tervtől... visszatérő jelenség sajnos. Hogy én is kitegyem magam a 'szégyen' falra: péntek reggelre az egész éves profitom jó része a multé volt. 9 hónap kemény munkája 1 éjszaka alatt szép. Azt hiszem olyan leckét kaptam a piactól ami minden pénzt megér. Én így fogom fel és jól megtanultam :)))

OTP keménydió teszek fel havi chartot ezen jól látszik, hogy szinte semmi nincs most alatta a mi rémisztő, de elhiszem el kell hinnem.

10 megjegyzés:

Kissherceg írta...

Speki bázzz, azt hittem legalább ügyesen megúsztad... :( Teljes KO...

Ezt vki megmagyarázná most mit jelent? http://www.keler.hu/keler/keler_files/File/Azonnali_kliring/emt0620081010001.txt

Kissherceg írta...

Ami a TA-t illeti 0nál keresem a támaszt :) 2500 elvielg nagyon brutál szint aranymetszés száma is, amit tancs_ és ny. janos fejlesztett ki. Előtte remélem legalább 5k körül eltudom adni a maradék OTPmet, mert halál vagyok és illikvid...

Jozsef írta...

Speki, nézd meg ezt vigasztalásul:

http://www.ft.com/cms/s/0/99db094c-96f1-11dd-8cc4-000077b07658.html

A csóka 30-ban kidolgozott elvei szerint hasonló helyzetben nézd mennyi a cég könyv szerinti értéke arra az esetre ha a lehető legrosszabb megtörténik és van-e kp-termelő képessége. Az OTP-nél ez 3500 Ft/rv ha jól értelmeztem és cash-termelő képessége is van, márcsak a díjai miatt is. Állítólag akkor ez bejött. Mindenesetre én belenyúltam 3500-on, bár a cikket csak később olvastam. Meglátjuk műkszik-e?

mocskos_spekuláns írta...

vigasztalni nem kell mert nincs miért, de megnézem :) easy come easy go :P

Azért ennyire borúsan nem kell látni az helyzetet lehet esünk még jövőhéten is ennyit. Az zavart hogy a héten végig kint volt az oti a bollingerből és csak adták és adták most nem működnek az évközben bevállt dolgaim. Majd ha nyugszik picit a piac akkor újra tradelek.

DLPH írta...

De pedig máködik a TA, csak nagyban, és nem úgy ahogy azt sokan hiszik. Mindegy. a lényeg, alul van egy hetes dow chart, ha most megnézzük, akkor a legalsó szürke kis vonal pont megfogta.
Az egyébként az utolsó állomás. Az alatt akkora a szakadék, hogy nem is látszik hol a vége. Logaritmikuson inkább látható.

Jozsef írta...

Az elmélet szerint amennyiben holnap valamiért eladják/államosítják, stb az otp-t, a meglévő eszközei érnek részvényenként 3500 Ft-ot legalább, tehát reálisan ez alatt minden forint ajándék. Hangsúlyozom persze, ez csak elmélet és józan ész, ami működött 193í-ban, de nem feltétlenül műkszik most...

Jozsef írta...

Még egy kis funda: a hazai bankok olyan bevételekkel rendelkeznek, amiről most csődbe menő brit társaik pl még csak nem is álmodnak. Angliában nulla forintért számlát vezetnek, utalhatsz annyit amennyit akarsz ingyen, vehetsz fel ATM-ből annyit amennyit akarsz ingyen. Az OTP-nál ue. kb. 15e Ft/év minimum!

mocskos_spekuláns írta...

na pont ezert nincs szamlam az otp-nel. Es sokan meg is fogjak szuntetni pont ezert, na persze akinek ott van a hitele az nem. Nem reg olvastam 1 cikket, hogy valamelyik banknak bejott nyaron a "0 forintos" szamla mert vandoroltak oda ugyfelek.

mocskos_spekuláns írta...

DLPH, a sajat TA-s kutyujeim nem mukodnek most. Persze attol mas TA rendszer siman mehet.

Kissherceg írta...

Speki azért TAzhatnánk még, ma este nézek vmit, egyelőre még nem vagyok lelkileg kész a tőzsdére... Brutális célár jött ki Buxra, szóval inkább pihenek :)