Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. november 2., vasárnap

Frissített Kanyisz chart

Jövőre várható az 5000es-5500as DJI index jobb esetben. 3000esre egyelőre gondolni sem merek, mit jelentene az BUX indexben. Szóval évvégén long pozikat hajigálni "észnélkül", annak aki spekizik egy meghúzásra, mint Én :)

11 megjegyzés:

zuzzo írta...

mibe ne mersz belgondolni???
bux 6k alatt, otp 1000-1200, mol 5k alatt, mtelekom 400 alatt !!!
micsoda állampapír hozam kellene ahhoz???
ezt a sort nemrég elsütöttem egy bölcs befektetőnek aki azt mondta, hogy a molt 8,2k-n elmebetegség volt nem megvenni, én meg mondtam, hogy le fog még az az ár feleződni, erre jól kiröhögött, olyan aztán már nincs, hiszen abból a piaci kapitalizációból nem lehetne a battai üzemet sem felépíteni, na s, ha csak annyit ér a piac szerint... erre azt monta, hogy 5-6 év múlva biztosan jó lesz. Na ja csak győzze kivárni az ember.
Egy aprcska gondolat: aszondja a mercedes, hogy nem állítja le a beruházást kecskeméten, és megerősíti a 2012-es termelés indítást. Tehát ez azt jelenti, hogy egy nagy piaci szereplő 2011-ben már konjunktúra élénkülést vár, 2012-től ami a csövön kifér. - ettől a gondolattól nem tudok szabadulni.
A szé paz egészben az, hogy a jelenlegi árak csak akor érvényesek, ha 2009 2 felétől élénkül a gazdaság, tovább uttira nincs árazva. A bibi csak akkor lesz, ha a probléma tovább mélyül 2009-ben és egy év muva is csak homályosan sejtjük, hogy mikor lesz ennek vége.
Egy biztos: ekkora gazdasági katyvaszt tömeges csőd nélkül nem lehet megúszni. Ismétlem: tömeges. Nem szórványos.
Ami pedig a több 100 ezres becslésemre vonatkozik, azt tartom, ugynais a exortban valamelyest is érintett kis és közepes cégeknél 20% alatt nem hallottam eddig létszámleépítési terveket. Ezek az olyan 40-50 és 100-120 fős cégekre értendők.
Ezeknél már a 8-10 ft-os eur árfolyam kilengés is fejtörést okoz.
Legyetek nagyon óvatosak.

Kissherceg írta...

Hmm őszintén szólva Zuzzo 5500as USA mellé 8000körüli BUX lesz, 3000es DJI mellé ... Szóval érdekes, új felállás. A helyzetről találtam egy jó kis videot ajánlom mindenkinek, olyanoknak főleg, akik hosszútávon nézik a "bulit", mint kanyisz és Getle komám. Jó utazást, kapaszkodjatok: http://www.speculativebubble.com/videos/real-estate-roller-coaster.php

Névtelen írta...

Hmmm. ezzel a grafikonnal valami nem stimmel. Ha inflation-adjusted, akkor miért 10k körül van a teteje?
Vagy nem inflation adjusted, vagy nem jól skálázott.

A másik gond, meg (ha feltesszük, hogy tényleg adjusted) az, hogy a DOW értékét nem lehet kiolvasni belőle, csak a downak meg az inflációnak valamilyen szorzatát. Tehát ebből nem következik, hogy jövőre 5000 lesz a dji. (Ha az időskálát megnézzük, akkor meg pláne nem)

Nekem amúgy ez egy hitelesebb forrásnak tűnik: http://www.dogsofthedow.com/dow1925cpilog.htm

Ettől függetlenül szerintem is le, csak gondoltam felhívom a figyelmetek.

Kissherceg írta...

2003as frissítés, újabbat nem találtam.Kéne keríteni egy ilyemn hosszú chartot és kielemezni :)

Névtelen írta...

Én is egyetértek Defenderrel, szerintem semmi értelme nincs ilyen több száz éves időtávokon húzni a trendvonalakat, meg log chart stb...
Most gondoljátok már el hogy miért is működnek a trendvonalak rövidebb távon, mert mindenki figyeli őket, ehhez igazodnak a nagybefektetők és a kisbüfik. Namármost nemigen hiszem, hogy előkap vmelyik nagy hedge fund egy ilyen 200 éves csártot és azt mondja, hogy na most 20 évik csak veszek azutén 20 évig csak eladok. Az itt kilakuló trendvonalakat is pusztán csak a manipuláció által alakultak ki, hiszen az árak nem aszerint mozognak hosszú távon, hogy most a trendvonal teteján vagyunk e hanem a fundamentumok alapján. Mellesleg ha igaz is ez az ábra akkor az is lehetséges lenne, hogy 5000 körüli értékeknél a dow megmarad mondjuk 8000 környékén, és az infláció növekszik meg brutálisan.

Kissherceg írta...

Defender Te chartodon is 3000lehet az uccsó támasz :)
Tukán igazad lehet, ez egy TA szemlélet ami támpontot adhat a kereskedés során. Én ebben "hiszek" eszerint kereskedek. Semmi gond, ha eltér a véleményünk.

Névtelen írta...

herceg: igen, ez a csárt is annyit mutat kb (3750-et számoltam belőle)
Csak tudod mérnök ember vagyok, és szeretem tudni, hogy mi miből következik :)))

Az időtáv szerintem viszont inkább 2-3 év

Kissherceg írta...

Én csak annak tanultam :) Én is szeretném tudni... :)

Névtelen írta...

Lehet ebben hinni és nem hinni,de a tények makacs dolgok,ha a chart hiteles akkor elég érdekes hogy az elmúlt 200 évben milyen szép emelkedő a trend és ebből nem volt kitörés semelyik irányban sem amelyik nem halt volna be,és véletlen a 29es válság is jól érzékelhető,szval ha fele igaz akkor is nagy a baj...
Üdv:Waszeitung

kanyisz írta...

Defender,
azért 10000 a teteje, mert visszafelé inflation-adjusted. A DOW először 1972-ben ütötte meg az 1000-t és 82-ben haladta meg. Ezen a gárfon viszont 1906-ban ütötte meg először és 1948-ban haladta meg.

Ezzel a technikával egyébként a közeljövő könyebben becsülhetővé válik, mert a közeljövő (néhány év:)csak hiperinflációnbál térne el pontban jelentősen a grafikontól.

kanyisz írta...

tukán!

Igazi nagy pénzekkel nincs is másra esély, mint vagy fundamentálisan tévedni, vagy ilyen hosszú chartokat nézni.

Mellesleg a korábban itt is bemutatott olaj 100 éves logchartja nagyjából belőtte a mostani csúcsot.

A nagy likviditású papíroknál egyébként a hosszú chartokkal (nem ennyire, csak heti) egész jól lehet kereskedni. Ezt egy időben csináltam DOW komponensekkel.