Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. november 20., csütörtök

IMF hitelek

Meglehet, elfogult vagyok. De ha józan ésszel végignézem az elmúlt húsz év történéseit, ahová az IMF és a Világbank hitel jogcímmel betette a lábát, később évek alatt mindenütt a gazdaság idegen tőkés társaságok kezére jutott, miközben a hitelkamatok miatt hitelezői elvárás volt a szociális kiadások drasztikus csökkentése, pénzelvonás az egészségügytől, az oktatástól a kutatástól. Olvasom, hogy egyre többen fordulnak az IMF-hez segítségért...utóbb most pld Törökország....

Ha valamit meg akarsz érteni miért történik, és nem jössz rá, utólag kiderül. Az kezdeményezte, aki később jól járt vele. És a célt is megtaláltad. Igaz, csak utólag. Új világrend készül...nehéz látnom mi célból, és mi lesz az új struktúra. De minden új struktúra kiépítése a régi lerombolásával kezdődik.

20 megjegyzés:

zuzzo írta...

A mai unemployment adatokból csak annyi a lényeges, hogy sok tízéves mélypontokat ütött. De nem %-osan, hanem darabra, azér taz is más
Ezért célszerű sok 10 éves csártokat megbambulni.
Hosszabb távon ne legyen senkinek illúziója afelől, hogy fantasztikus árak vannak és akkor most itt a kánaán.
KB 1 hónapja volt egy vészforgatókönyves áram 6k-s bux-szal és a hozzátartozó blue árakkal, ( 1200-es otp, 5k-s mol).
Nem ijesztgetésképpen leírva a dow 29 óta történő mozgása alapján feleződés előtt állunk. Az spx 70-es évektől húzott hosszúvonala is ezt erősíti. Mit jelent ez bux-ban ? 3k. Lehet röhögni. Ez most a vészforgatókönyv , a 6k-s a medián.
Na de hogy addig milyen mozgás lesz? lesz igazi medverally, olyan ereszd el a hajam tipusú, szinte biztosra veszem. Csak ! nem mindegy honnan fog indulni.
Ezt most jólmegaszondtam.
... csendesen merengek magamban és néha hallatom gondolataimat...

zuzzo írta...

Bizonyítván, hogy tudok optimista is lenni:
nem lehet elmenni szó nélkül amellett, hogy a dow-ban ma az első 1 órában a szokásosnál nagyobb volt a forgalom és a nagy beöntést eddig úgy tünik, hogy szépen meg fogják venni. ( ne felejtsük el, ohgy hol van nég a nap vége???)

akpo írta...

Az uj vilagrend kialakitasara torekszenek!
Hmmm, hasonlo gondolatok nekem is eszembe jutottak, habar meg mindig nem vagyok benne biztos mire megy ki a mostani jatek. De tovabb gondoltam ezt, majd a kovetkezok is eszembe jutottak: jelenleg "bekesen" teszik ezt a penzpiacokon keresztul. Nem tudom es nem is erzem, hol lehet majd a piacok alja, de erzem, nagyon sokan fognak meg tonkremenni. Jelenleg egyik ceg donti a masikat, utana lehet egyik orszag csodje fogja a masikat. De kerdezem en, ha tenyleg ez a forgatokonyv, lehet ezt bekesen vegigcsinalni???

xyz58 írta...

Nem tetszik nekem ez az új rend dolog.
Ma kaptam meg az önkéntes nyugdíj pénztár 1. félévi kimutatását.
Az eddig sok évi teljes megtakarítás+hozam 10%-a el.
Realizáva!

alma írta...

Azért kellett az IMF hitel mert anélkül reális esély volt arra, hogy a forint és vele a magyar gazdaság összeomlik.

Az IMF feltétele javítsatok ki ha nem a 3% alatti ÁHT hiány volt aminek már 2000ben és azóta folyamatosan meg kéne lennie.

Kérdés?

Unknown írta...

Erről nagyra becsült szoc. tanárom jut eszembe:" Egy ország jövője az oktatáson és az egészségügyön múlik."

Szebb jövőt!

Névtelen írta...

zyx58
Az 1.félévi pénztári jelentésednek örülnél majd ha meglátod a 2. félévit....-:)szvsz
Az otp pénztárak árfolyamai 11.13-án rendre:
klasszikus:0,872358; kiegyensújzott:0,768153; növekedési:0,647282

2008 január 1-én: 1.00-ról indultak !

atiti

Névtelen írta...

...kiegyensújzott =kiegyensúlyozott
atiti

DLPH írta...

Gergely szépen felmondtad a hivatalos verziót. Köszönöm.Nincs kérdésem.

akpo írta...

A nem hivatalosat meg gondold végig és akkor neked lesz. :)

Kissherceg írta...

USA kapitulált megint.

mocskos_spekuláns írta...

Szerintem egy 350 feletti euronal ferit felhuzta volna a nep az elso fara no a masik oldalt is elkergettek volna az orszagbol. Rovidtavon segitseg hosszutavon atok ez a hitel. Az oktatast mar a rendszervaltas ota romboljak az egezsegugyet pedig rombolni sem kell. Kutatas+fejlesztest valahogy egyetlen magyar kormany sem tartotta eddig fontosnak, el lehet rajta gondolkozni, hogy miert. Van mar jo sok osszeszerelo uzem ahol magyar biorobotok dolgoznak, lesz meg tobb is sajnos... Ki vannak megint osztva a lapok jo elore kelet europaban.


"Kiművelt emberfők sokasága a nemzet igaz hatalma."

2 eve meg lett mondva a maradeknak is, hogy el lehet menni...

RészvényForgató írta...

"Van mar jo sok osszeszerelo uzem ahol magyar biorobotok dolgoznak, lesz meg tobb is sajnos..."

De ez csak olcsó forintnál és alacsony béreknél éri meg, óriási kapacitások fognak felszabadulni a világban, és Magyarország egy ideje már nem annyira olcsó, bár még most is 1/4-e pl. a fejlett EU-s átlagnak.
Érdekes torzulások vannak.

mocskos_spekuláns írta...

na igen de ami tolunk olcsobb az egyreszt, europai szemmel nezve 'elmaradott'. Oriasiak a kulturalis kulonmbsegek egy pl 1 india es 1 magyar tarsadalom kozott. Itt nem fog senki gepfegyverrel rohangalni 10 evesen, mint sajnos afrika szamos reszen, senki nem fog robbantani vallasi okokbol, senki nem fogja allamositani a ceget mert a parttitkar azt mondta. Kelet Europa ilyen szempontbol nem tunik rossz valasztasnak.

RészvényForgató írta...

"Kelet Europa ilyen szempontbol nem tunik rossz valasztasnak."

Valóban jobb mint 5x annyiért német munkaerőt foglalkoztatni, de mi lesz így a németekkel, ha majd tele lesznek munkanélkülivel mert mindent érdemes olcsóbb helyekre kiszervezni?
Tiszta leépülés.
:)
Mintha nem is lenne átgondolva túlzottan ez a globalizáció.
Gondolták majd csak alakul valahogy, a hirelbuborékpénzt is ki kellett helyezni valahová, úgyhogy egy ideig jó ötletnek tűnt.

Névtelen írta...

dlph

Fel tudnál tenni egy eurhuf chartot (esetleg egy DJI-t újra és S&P500-t)?

ha nem nagy kérés!
köszi előre is!

attiati

Névtelen írta...

Lesz olyan valaha, hogy 1. elhajtjuk a hitelezőinket; 2. magyar kézbe vesszük a vállalatokat/bankokat; 3. beszüntetjük a cigánytenyésztést/munkára fogjuk őket 4. importhelyettesítünk és 5. élünk a piacvédelem eszközeivel mint vám és kvóta?

Vagy lebombáznának bilderbergék?

alma írta...

Akkor DLPH szerinted IMF hitel nélkül nem volt esélye a forint és evvel a gazdaság összeomlásának VAGY vállalnunk kellett volna ezt a kockázatot, VAGY szerinted az IMF hitelnél még a gazdaság összeomlása is jobb.

alma írta...

Ja igen így kezdted a blogbejegyzést:
"Meglehet, elfogult vagyok...."
Meglehet.... :D

RészvényForgató írta...

"az IMF hitelnél még a gazdaság összeomlása is jobb."

Azok a külföldi bankok, akiknek Magyarországon hiteleket helyezett ki a leánya, csak egy ideig tolnák ide a finanszírozáshoz szükséges pénzt. Hamar ráunnának. Miután a magyar lakossági hitelek bedőlnének, nulla közeli áron vehetné át tőlük a bátor megmentő, (mondjuk mi magunk) ezért az összeomláson valójában nem mi veszítenénk a legtöbbet, hanem a hitelezők.
A probléma abban rejlik, hogy import nélkül a gazdaságunk működésképtelen. Még azt is külföldről hozzuk amit itthon olcsóbban előállíthatnánk.
Vagyis egyetlen lehetőségünk maradt: Még több pénzt kérni (akár az IMF-től), és továbbra is reménykedni abban hogy nem kerülünk ki az európai gazdaság vérkeringéséből, aminek köszönhetően csurran-cseppen egy kis betevő.