Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. november 6., csütörtök

Ku Klux Klan bosszúja

Dow napos
A devizapiac azt mondta, lehet shortolni. Remélem nem hazudott. És nem hallok félre.

19 megjegyzés:

potter írta...

nagy nagy köszönet, hogy feltetted!

zuzzo írta...

kötvények vidékén is megvan a mozgolódás, lehet, hogy most van az ereszkedő vonal törésének a visszatesztje, ha ez igaz, akkor erről az oldalról is támogatott a rv down.
Megerősítés:
- keddre valóban elkészült a kis kosár, (10yn) remélem a többit is jól látom....-

Névtelen írta...

Afffenébe, tényleg itt a rotty!!
Kár, hogy ma nem láttam ezt a csártot reggel :-)
xyz58

DLPH írta...

Tickre. Végre megint normálisan működik a TA.

Névtelen írta...

abszolút kezdőként a googleből keveredtem ide: köszönet a tanácsokért! a stop losst alkalmaztam, így még kicsit több az első nyereségem, mint most ez a veszteség. persze ki tudja meddig, megtartottam pár OTP, annyira sokan mondják, hogy év végére 5000 lesz... : )
a lényeg: köszönöm,segített dönteni, hogy elolvastam itt pár bejegyzést

zuzzo írta...

furcsa: mintha kispapír rally lenne a magyar parketten...

DLPH írta...

igen :)
nagy dolgok ezek.....

zuzzo írta...

a bejegyzés elbírálás alatt...

zuzzo írta...

bizony nagy dolgok :-)), kezdenek működni alapvető tőzsdei szokások...
rallyt szétverte a zivatar :-((
a következő annál fontosabb:
http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?h=1&k=5&i=105685
olyan szépen kajáltatják az emberekkel a békát, hogy az csak na.
Eszembe jutott tegnap gyufe és kis csapata korábbi ámító beszéde: " az imf csomag csak biztosítéknak kell, nem fognak hozzányúlni, csak végszükség esetén" , még meg sem száradt a tenta a papperon, máris elveszik a nyolcad részét " a stabil bankrendszer megsegítésére, merthogy versenyhátrényba kerülnek" azt hittem rosszul látok/hallok, mikor ezt mondta bajnai főrend úr... lassan kezdem azt gondolni, hogy nyilasinak tényleg iagaza van akkor amikor azt mondta, hogy az amcsiknak is egy új állami jelzálogbankot kellett volna létrehozni tiszta lappal a 700mrd-ból. szerintem lehet mi is jobban jártunk volna, ha a 600mrd-ból létrehoznak egy állami bankot, aki meg elszámolta magát a piacon ( mint bank), hát tanuljon hibájából, az elmúlt évek profitjából vissza lehet adni - futi belöle-
Viszont érdekes, hogy ha jól emlékszem eddig oti 2X emelt tőkét orosz leánykában, szűk kommentár mellett. A pf szerint októberben közel 1mrd eur-nyi megtkarítást hurcoltak be hozzá a betétesek, lehet, hogy valami miatt mégis megütötte a bokáját?
Az alapokra visszatérve volt egy privát jóslatom, - aki olvasta erősítsen meg- ez lesz a 2. brutális lefelé menet okozója, csak nem gondoltam, hogy ilyen hamar el fog jönni. Hogy is szokták mondani: ahol egy csótány megjelenik , ott hamarosan előjön a többi is.
Ha ez bejön, akkor a " cycle pro analyse" féle final target iagaz is lehet.

zuzzo írta...

tegye fel a kezét aki rendszeresen nézi a djia-t!
nem sok, :-))))
van valami érdekesség az elmúlt 2-3 hétben????
némi kilengéstől eltekintve elmondható, hogy emelkedésben folyamatosan csökken, esésben folyamatosan nő a forgalom. csuda dolgok ezek ám :-)))

Névtelen írta...

zuzzo:
Az alapokkal kapcsolatban mire gondolsz?
Csak alapkezelőket teszi tönkre, mert az emberek múltbeli hozamot nézve kiveszik a 6-7%-os pénzpiaci, ingatlan... alapból a 13%-os betétbe. Holott a kivételtől a betét lejáratának napjáig a pénzpiaci alap úgyanúgy 13%-ot hozna... Ingatlanalap más tészta. Gyakorlatilag 1 éve az volt a baj, hogy nem voltak képesek feltölteni az alapokat jó minőségű ingatlannal, olyan hirtelen áramlott be a tőke. Most az nyert, aki alacsonyan tartotta az ingatlanhányadot.
De ettől még a bankrendszerből nem tűnik el a pénz. Csak alapkezelőktől átmegy az anyabankhoz.

dlph:
TA-d alapján DJI mai teljesítménye csak a "zöld pötty" gyönyörű visszatesztje volt?

u.i. megfogyatkoztak a hozzászólók. Vagy mindenki fizetős részlegen nyomul? :)

attiati

zuzzo írta...

én itt attól tartok, hogy ugyan a bankbetéteket garantálták világszerte, de mára a lakosság több pénzt halmozott fel alapokban mint bankbetétben ( nálunk még nem így van), ha sokáig megy a fesztivál és becsavarodik a bef alapoknál a pénzkivételi spirál, akkor kutya nagy helyzet lesz és nemcsak az ingatlannál, hanem a rv-eknék is.
Attiatti! nézél már szét pénzpiaci alapok vidékén, különösen az elmúlt 3 hónap hozamai az érdekesek, sokan a 0%-ot sem tudják tartani. hol itt a 13%????
Számomra rémisztő az is, hogy 11,5%-os alapkamatszint mellett már látni 14,xx%-os ebkm mutatót is magyar bankbetétre. Nagyon kell a pénz...

Névtelen írta...

zuzzo

szakmailag téves két hét eredményéből éves hozamot számolni, de nézd meg valamelyik likviditási, vagy betétalap hozamát az elmúlt két hétben, és látni fogod, hogy kétszámjegyű lesz már a hozam.
Ezek az alapok ugyanúgy 12-13%-ra kötik már le a betéteiket/vesznek dkj-kat.

Minél rövidebb az alap eszközeinek átlagos hátralevő futamideje, annál gyorsabban követi az alap hozama a hozamkörnyezetváltozást.

Néhány pénzpiaci alap duration-je lehet 3 év is, náluk árfolyamkockázat is van, ők már inkább rövid kötvényalapként működnek.

Amelyik alapkezelőnek van likviditási, és pénzpiaci alapja is, ott a likviditásit érdemes nézni.

Én a leglikvidebb alapokra értettem, hogy követni fogja a hozama a mostani betétkamatok hozamát, és a betétlejárat végére ugyanazt a hozamot fogja mutatni, csak az emberek többségének fogalma nincs az alapok működési elvéről.

Névtelen írta...

aláírás lemaradt
attiati

Jeromos írta...

Vitatkoznék.
Az OTP 4 hónapra 12%, 9 hónapra 13% kamatot ajánl. Ez nem azt jelzi, hogy csökkenő kamatkörnyezetre számít. Ha emelkedik a kamat, akkor még tovább is csökkenhet a kötvény alapok eszközértéke.

Az elmúlt két hétben azért látszik ez a "brutális" kamat, mert a "válság" idején jelentősen leértékelődtek az alapban szereplő kötvények. De még mindig nem álltunk vissza a "normális" üzletmenetre.
Egy példa:
http://cd.hu/cd/faces/cd_befalap.jsp?tkid=25068
A kb. 9 hónapos hozam rövid kötvényalapnál 0%.

Névtelen írta...

az elmúlt két hétben azért látszik ez a "brutális" kamat, mert azóta olyan szinten tudják befektetni a likviditási alapok is a pénzt...

ennyi

és nem kötvényalapról volt szó, hanem nagyon rövid duration-nel rendelekző eszközök alapjairól. És abban nincs kötvény, nincs árfolyamhatás.

Tegyük fel, likviditási alapot kezelsz, amiben maximum 3 havonta lejár az összes eszköz. Tehát 3 hónapon belül az összes eszközödet csak az új piaci hozamkörnyezeten tudod befektetni.

Nézz egy K&H pénzpiacit, vagy bármelyik olyan likviditási, pénzpiaci alapot, amit jól kezelnek, és egyenletes a teljesítménye. Azért egyenletes, mert csak rövid eszköz van benne, és nincs árfolyamhatás. Náluk egyenletesen emelkedő vonalat fogsz látni, ami egyre meredekebb szögben fog emelkedni.

Nem az éven túli durationnel rendelkező alapokról beszélek!

attiati

Névtelen írta...

"Viszont érdekes, hogy ha jól emlékszem eddig oti 2X emelt tőkét orosz leánykában, szűk kommentár mellett."

Ukrán.
Én csak egyről tudok, az pár hete volt. Azt is egy blogon olvastam. Egyáltalán mekkora összegről van szó? Az egyébként egyre valószínűbb hogy az OTP-t tőkésíteni fogják.

"Az alapokra visszatérve volt egy privát jóslatom"

Mi volt az?

Névtelen írta...

itt is lemaradt: Részvényforgató

xyz58 írta...

No azé' ne aggódjatok!

Jelenleg a bankok aggódnak:
Hogyan fogják/tudják kommunikálni az idei, pénzpiaci "vérzivatar" közepette keletkező bődületes profitjukat?
Ami a terméket csúsztatott átárazódásából, a feltételek szigorításából ered?
Nem jó marketing duma, hogy nagy gáz van, de mi(bankok) jól élünk, ti meg csak szépen fizessetek..
Majd jövőre kiderül, amikor a könyveket zárják..

Bánkódnak, hogy rövid az idő évvégéig, nem tudják eldugni az extra lét, a vastag bónuszokat meg csak a mérleg után fizetik.

Persze hogy nem akarnak állami tőkejuttatást és belenézést a papírokba..