Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. november 24., hétfő

Megint ralli...

A véleményem (szokásos) de ismétlem újra : medvepiac van. Brutális medvepiac, amit öreg évtizedes tőzsdések sem láttak még. Ez az alaphelyzet. ha ezt valaki elfelejti, nagyon pórul járhat. A kulcs, a titok most ilyenkor a timeframe. Startégia szerint kell trédelni, erről itt egy szót sem írok. De van más is. Ez is fontos, és ebben nincs semmi különleges, józan ésszel könnyen belátható. Felfelé az akadályok nagyon-nagyon erősek. Ugyanis trenddel szembeni haladásról van szó. Most már elmondható amit az előző napos dow charton valószínűsítettem : az utolsó medvepiaci támaszok most egyelőre tartottak, és ebből egy kis felpattanyú lett. Épp most.
Persze sokan a duplaalj miatt csodára számítanak....sajnos egy duplaalj sem írta még felül soha a fundamentumokat. Érdekes a média...ha csak őket olvasom, mintha valami überbrutál ralli lenne..vegyük észre, hogy egy egészséges korrekció (csak és semmi más) is a béten ezer pontokban mérhető. Mindent a timefrime (is) eldönt. Milyen időtávban gondolkodik az ember és mi a koncepciója? Van, aki ebben a hüleségben részt sem vesz. Inkább short pozíciók építésével foglalkozik. Mert azt mondja, trenddel szemben soha. Igaza van. Ez a legbiztonságosabb hosszú távon (10-15 év). Ezzel kinullázódni, gigát bukni nem lehet. Ne tévesszen meg senkit egy kérészéletű siker trenddel szemben, ha most a longjaival keres, legközelebb nem fog, esélytelen.....és ha bejön 3 szor, negyedikre mindhárom nyerőjét elviszi, ha nem jön be. Ezt nagyon kevesen fogjátok elhinni, nem baj, nem érdekes....egyáltalán nem érdekel ki mit hisz el, a "dolgom" csupán annyi, hogy ezt leírom. A többi a ti döntésetek. Magam azért nem vagyok ennyire félős, sajnos. De jelenleg trenddel szembeni pozit a béten csak daytradre veszek fel (reggel mol vásárlás, target berakva, elment...ennyi volt...trenddel szemben minden pénz ajándék...). Bux hati long kizárt. Csak short. Eljő az, és fog hozni sokat. Kivárom. Tehát a timeframe. Ez dönt ilyenkor.Ha óráson bullos TA alapon, akkor mit lépek és meddig. Ha 4 óráson nézem, mit látok és mit jelent...milyen időtávra gondolkodjak és milyen targettel? Kinyitok egy felületet és minden zöld. Erre kissé megbolondulok, nem bírok magammal, veszem én is mint ló. Hát nem....ha valakinek kétségei lennének a piac jelenlegi állapotát illetően, nézze meg a napos chartokat x/jpy, x/aud, Aussi chart, Kanada, Japán és Usa és Orosz. Mindjárt elmegy a beleveszek mert nem bírok magammal kényszer. ott van pontosan, hogy a piac micsoda-. Klasszikusan a napos boll szalag teteje az optimista target. Trenddel szemben azt elsőre nem fogja megtolni felfelé. De hol vagyunk még ettől.....ilyen gbp/jpy állásnál? Az első lesz, mint már mondtam egy piaci fordulókor (amikor fundamentális alapon is valamiféle altrendről beszélhetünk), hogy megtépik kegyetlenül és látványosan.

Minden deviza, . ami a részvénypaicokat előjelzi, sell trendben van. Egyelőre. És ez nagyon sokat számít. A chartokat megvizsgálva meg lehet állapítani, hogy mi meddgi tarthat első körben.
Tehát a lényeg : a különböző időbontásokat hozzátok magatokban szinronba, és lássátok időfolytonosan, hogy ami 1 óráson masszív bullnak néz ki, 8 óráson nézve mi is valójában és meddig tarthat a legjobb esetben is. Aztán trenddel szemben a poziméret sose legyen akkora, mint trendirányba. Tehát óvatosan.......nagyon óvatosan, részemről benne vagyok és leszek longban ha még tart egy - két napot, de az biztos, hogy kis időre, és ellenállás alatt már érzékenyen elbúcsúzom a pozitól.

Apró lépésekkel. Csak apró lépésekkel. Így lehet előre jutni a tőzsdén. aki mást mond, nincs múltja még. Jövője sem, garantálom. Ha nyertetek most a longokkal, szerényen, okosan, visszahúzódni, szemlélődni, egy következő setupra bemenni....esetleg...de ne vegyetek bele ész nélkül mindenbe.....mert elvéreztek. Elsőre megpattant évtizedes támaszokról minden. A politika meg kavar. Ez van most. aki ebbe többet lát bele, hazudik magának. Mert nyerni szeretne sokat, és most minden nagyon olcsó.

Sok sikert.

4 megjegyzés:

thege írta...

Erről van szó, ezt írtam én is tegnap. Nem csak írtam, hanem ma tettem is. De........óvatosan, emberek, csak nagyon óvatosan, ahogyan DLPH mondja!

Unknown írta...

Kedves DLPH,

Érdeklődnék, hogy a 2000-2003-as (Magyarországon 2000-2001) bear market alkalmából mikor gondoltad először azt, hogy vége az esésnek, és lehet hosszú távra bevásárolni?

DLPH írta...

Kedves Ákos. Itt nem. Küldj mailt.

jaccso írta...

Én az ilyen beírásokért fizetnék :))

Komoly mennyire sikerült megerősíteni azt a nézetet amit a racionális énem is sugall. :)

A pszichológiai énem mindig a "rosszat" akarja.

Ezzel a "timeframe"-mel meg megnevezted azt ami az alapját kell hogy képezze egy pozíció felvételének.