Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. november 27., csütörtök

Nyitva a mennyország...de meddig?


21 megjegyzés:

Névtelen írta...

szia Dlph.

Van egy félelmen a shorttal kapcsolatban. A bux 0812 shortjával kapcsolatban. Mégpedig a kifutása. Ha jól tudom, akkor dec 19-én fut ki, s mi van akkor, ha épp egy felpattanás közepén vagyunk, s hosstzútávon hiába reális a 8000 elérése, de a határidő zárása miatt veszteséges a short...
11300-12000 közt indítottam shortot, tartom is őket egyelőre, de csak 4 kontraktust, feljebb akkor nyitok, ha a 4 nagy papírban már nem látok emelkedésre túl nagy teret. Te hogy látod?

user137 írta...

Trader urak,
én is hadd tegyek fel egy igazi amatőr kérdést. Főleg DLPH hangoztatja mindig azt, h árral szemben sosem, trendkereskedés, stb. A trend most maci, de az utóbbi napokban a mélyből több, mint 1000 pontot ment előre a Dow, nektek akkor ez "smafu", kiülitek shortban? Vagy tologatjátok lejjebb a short stopját minden nap még ebben az erősen volatilis kereskedésben is? Ha kiütik a stopot, nyittok újat feljebbről? Mi a stratégia, mert nyilván előre nem lehet(?) látni, h honnan mekkora megpattanás lesz.

Az a nehéz egy kezdőnek a trendkereskedésben, hogy amikor végre tiszta fejjel kereskedik, elhatározza magát és kicsap egy pozit jó nagy buktával, utána nem tudja mikor kellene ismét beszállni és megint menni a "vonattal", mert mire a grafikon által is jelzett zöld sávba ér a tőzsde, addigra egy jó 20-30%-os erősödésen van túl, és onnan ugyanúgy leszakadhat, mint ahogy erősödhet tovább. Na ebbe szeretnék én pl tisztábban látni (mint mindenki, nyilván), erre van valami reményünk nekünk, amatőröknek? :)

Bocs a hülye kérdésekért, de egy ideje ez foglalkoztat és nem találok rá számomra értelmes magyarázatot.

zuzzo írta...

Akár ilyen a trend akár olyan fontos, hogy mikor vannak jobb belépési pontok.
A dlph ábárn is ezt lehet látni, azaz: most lehet ilyen short pozit nyitni. Ha mégsem találod el az irányt, és tovább megy föl, akkor az ellenállás fölötti stop-al könnyű kis bukóval kivágni a hóra.
Akinek korábbról volt, annak követő stop-pal már realizálni kellett.
Más:
nem tudpom bennetek megfogalmazódott-e a kérdés az elmúlt időkben, hogy akkor most mi is volt az a nagy otp beöntés októberben?? - érdekes módon a 2 héttel ezelőtti wig rángatásra az ottani hatóság valamit lépett és van is eredménye, na de nálunk ???

DLPH írta...

User137

Nem. Nem vagy "amatőr". A kérdésed sem az, nem egy botladozó kispályás jóhiszemű "tudnivágyása", mert talált logikai ellentmondásokat.

Az előző hsz kapóra jött neked egy kis kötözködéshez...ám legyen. Egy huncutnyit belemegyek ebbe a játékba.

Először is : menj vissza 2 dow chartot. Ott (ritka alkalom) írtam pontosan pozíciókat, belépési ponttal, iránnyal (long és short is), méretet és stoppot nem írtam. Mindkét short pozi amit feltüntettem, teljesült targettel együtt. A target sem véletlenül van. De felülről követő stoppot is lehet alkalmazni. Kinek ahogy tetszik.
Abban a chartban a kérdésedre ott a válasz. Olvasd el.

Aztán menj vissza 1 chartot. Ott láthatod, hogy a "csak short és más semmi" mennyire működik. Kihangsúlyoztam, hogy nagyon erős falak előtt állt meg az index, az előző medve alsó támaszai előtt.

Szerinted ki az az ütódött aki ott shortot nyit? Szerinted melyik "trader úr" javasolt itt ilyet? Hol látod ezt? Hol javasoltam shortot 7400 nál?

Aztán most nézd meg ezt a chartot. Mi van ideírva? A long és a short lehetősége egyaránt itt van.

Még néhány gondolat : értem én, hogy szeretnéd megérteni a trendkereskedést , de már megbocsáss....miért értetném meg veled? Engem egy cseppet sem zavar, hogy fogalmad sincs róla. Nem érzem azt a késztetést, hogy ez az állapot megváltozzék. Miért is érezném?

Néhány mondatodra végezetül, hogy lásd, mennyi butaságot kérdezel :

" A trend most maci, de az utóbbi napokban a mélyből több, mint 1000 pontot ment előre a Dow, nektek akkor ez "smafu", kiülitek shortban?"

- ki az az idióta állat, aki kiül rossz irányba 1000 pontot? ki az a beteg elme, aki itt ilyet, vagy ehhez hasonlót írt?

"Ha kiütik a stopot, nyittok újat feljebbről? Mi a stratégia, mert nyilván előre nem lehet(?) látni, h honnan mekkora megpattanás lesz."

..költőnek is elmehetnél, mert még ehhez hasonlót sem írt senki...hogy mi a startégia? :))

na ne...ez egy amatőr, nonprofit blog....annyit közlök, amennyi jól esik...és ezt közölnöm veled nem esne jól...jöjj rá magad, nincs ingyenebéd

"Az a nehéz egy kezdőnek a trendkereskedésben, hogy amikor végre tiszta fejjel kereskedik, elhatározza magát és kicsap egy pozit jó nagy buktával, "

- te lehet, hogy jó nagy buktával kicsapod, ebben nem tudok segíteni, nem is nagyon szeretnék, de javaslom legközelebb találd meg a megfelelő trendirányú belépőpontot


"utána nem tudja mikor kellene ismét beszállni és megint menni a "vonattal","
- a példád szerint előtte sem tudta, mivel nagy bukót zárt, most honnan is tudná? feljebb írtam...az a megoldás

"mert mire a grafikon által is jelzett zöld sávba ér a tőzsde, addigra egy jó 20-30%-os erősödésen van túl, és onnan ugyanúgy leszakadhat, mint ahogy erősödhet tovább."

- ez is egy felfogás, bármi lehet...igazad van...de ha a zöld sávban szerinted bármi lehet, akkor az előtte nem volt igaz? dehogynem...így aztán elmehetsz kapálni a 20-30 % -os erősödéseddel..amit sikeresen észrevettél UTÓLAG

"Na ebbe szeretnék én pl tisztábban látni (mint mindenki, nyilván), erre van valami reményünk nekünk, amatőröknek? :)"

mint mindenki?
úgy gondolod?

Szia.

DLPH írta...

Szia Kezdőfiucska.

Korán kezdted...de ezt már mondtam. a 250 000 / 1 kontraktus él? Mert ha nem, az nem jó. 13 000 körül ki a hóba, 12700 alatt újat nyitni, de már 250 000 /2 arányban (mert visszafordult, lefelé ágban shortolsz) , a dowwal szinkron menj, ott van az ábrán mi van. 8700felett ha kitör, boll szalag teteje a következő. A bét lemaradó gyenge kis semmi. Kis pénz mozgatja.

Hatit átkötöd...a nem relizált veszteség is veszteség...

DLPH írta...

A szerintem lemaradt.

Névtelen írta...

köszönöm
betartottam a 250 e/kontraktus szabályt. 12800-at ha áttöri forgalommal, 13000 fölött zár, akkor kivágom őket, figyelem a forgalmat, 4 nagy papírt, ha vhonnan törnek, akkor short újból.
Ma megint csak a picik kötögettek béten, otp-ben 10-20 db-os kötések voltak. érdekes, hogy épp a végén kötötték le, inkább felkötésre tippeltem volna. Béten már nem is kereskedsz?
köszönöm még egyszer a tanácsot

DLPH írta...

De. Vagy hati short, vagy otp néha mol vétel. Nagy ritkán mindkettő.

Névtelen írta...

Nekem sem volt éppen szipmi a válasz stílusa. De ez csak egy külsős véleménye, és ettől függetlenül nagyon hasznos ez a blog.
M

user137 írta...

Kedves Névtelen, te meg nem írtad alá még a nevedet sem! :)

Kedves DLPH! A részletekre nem reagálnék egyesével, de a stílus tényleg megkérdőjelezhető, de ez mindenkinek a sajátja, én elfogadom a Tiédet is olyannak, amilyen.

Mi -sztm nagyon sokan- nem ezzel foglalkozunk főmunkaidőben, valszeg többen nem értjük a devizakereskedés mögöttes összefüggéseit sem, mindenesetre a PF, a Napi és a Gazdasági Rádió mellett Ti vagytok nekünk sokunknak az információforrás, a Megbecsülendő Bölcsek, akik néha csepegtetnek ezt-azt nekünk, amikor nap végén elolvassuk az itthoni emailjeinket.

Viszont tisztelettel kérdem, h ha nem célod kicsit jobbá tenni a világot, nem célod okítani a fiatalokat, nem célod megmutatni, h más vagy, mint a PF-es megmondóemberek, akkor miért csinálod a blogot? Vagy miért csinálod nyíltra? Látod így ilyen hobbitőzsdések, mint én hülyeségeket kérdezünk, és ezzel raboljuk a drága idődet.

Szerinted honnan tanulhatna bele egy picit a pénz világába a magyar fiatalság? Mert a pénzügyi oktatás a siralmas és a nulla között van, nem direkt pénzügyön legalábbis biztos. Akkor kérem tisztelettel merre van az arra? Olvassunk amit bírunk, eddig oké, egy nagy halom elmélet. André Kosztolányi, Jaksity, érdekes, elgondolkodtató írások, de ezeket -nekem- nagyon nehéz levetíteni az aktuális helyzetre. A napilapok inkább csak követik a híreket, az elemzőink (talán 2 Mo-on, Egon és Kecskeméti mester) nem mutatnak átfogó képet - honnan tanuljunk akkor, h ne csináljunk hülyeséget? Én elkezdtem az alapok teljesítményét párhuzamosan nézni a tőzsdével, utána vittem virtuáltőzsdét excelben, utána nyúltam bele pénzzel is 2006-tól, sikerült is megégetni magam itt-ott, aztán nehezen felhoztam nullára. De ilyen mostanit még kevesen láttunk ilyen fiatalok. Ezért is jövünk ide, egy kis szellemi kenyérért, alamizsnáért.

A Te értelmezésed szerint akkor, kedves DLPH, van egy zárt kör, akik ugyan értenek hozzá, de nem tisztjük megosztani a tudást, nem tanítanak halászni, még halat sem adnak, csak rákérdeznek, h vajon szerintem mitől lettem éhes? Ebből tanuljunk?

Vagy ne is tanuljunk, csak nézzük, ahogy nektek jó/jobb lesz, és irigykedjünk? Mert utóbbi esetben talán jobb is, ha becsukod a blogot.

Maradok tisztelettel Feléd és a blog többi írója felé.

Névtelen írta...

Szerintem + nem. :)

Én csak pár napja találtam rá a blogra és nem tűnik hülyeségnek.
Mivel nem értek a tőzsdézéshez (sajnos), ezért ez a hozzászólás is felesleges. Miért? Mert nem tartalmaz olyan információt, amiből tanulni lehet. Névtelen hozzászolása egyenértékű a sajátommal. Nem tudom mennyi lesz az OTP jővő héten. Névtelen: Tudnál nekem ebben segíteni kifinomult úriember stílusban?

Csak azért, hogy ne dlph-nak kelljen:

1, ...nem hülyézed le a házigazdádat...
2, Mutatkozz be! Ha gyáva vagy, találj ki egy nevet.
3, Állíts valamit...
4, Indokolj.

DLPH írta...

Hm :)
No valaki le is bunkózott itt hirtelen, de Gentle kért, hogy az ilyet töröljem mi. Megtörtét.

Kedves User137 !
Nem kell elfogadnod ezt a stílust, mert csak a kötözködőknek tartogatom kifejezetten.
Válaszodból kiderült számomra, nem abból célból írtál.Az újabb, és érdemben meg nem válaszolt régebbi felvetéseidre nemsokára válaszolok.

Elnézést, hogy közülük valónak hittelek.Köszönöm.

Szia.

pajkos írta...

DLPH!

Nekem ez a kedvenc blogom. Nem Sokra tartom a Te és közreműködőid tudását! Miután szintén amatőr vagyok, de inkább nem kérdezek hülyeségeket, próbálok mások kérdéseiből tanulni, olvasni sokat stb. Ugyanakkor a kérdésekből és válaszokból lehet tanulni. És ha az ember tőzsdézik, plána ha sok pénzzel, akkor erre szükség is van.
User137 legutóbbi hsz-vel viszont egyetértek. Néha kicsit túlságosan kemény stílusban reagálsz, még akkor is, ha van rá okod.
Ez rossz hangulatot gerjeszt itt a blogon.
Szerintem egyszerűbb sokszor nem, vagy semmitmondóan reagálni a rosszmájú bejegyzésekre.

Üdv,
pajkos

pajkos írta...

A "Nem" egy másik törölt mondatból maradt ott. bocs
Szóval, helyesen: Sokra tartom a tudásotokat, s, hogy ennek egy kis részét megosztjátok velünk!

DLPH írta...

Nagyon kedves vagy. Köszönöm. Megfontolom :)

DLPH írta...

Köszönjük, jobban mondva. Blogtársaimnak ezúton én is a közreműködést.

Az érdem csoportos, a fegyelmezés csak engem, illet :)

Világos. :)

Névtelen írta...

Majd valamikor regisztralok is, ha tenyleg ez volt a legfobb baj a megjegyzesemmel. Bar attol tartok, nem ezert lett kimoderalva...

Névtelen írta...

Én is mindennap átfutok a blogon, és jó! Tények, adatok, és vélemények vannak itt!

Az első kettő: "makacs dolgok", ezt már tudjuk.
A vélemények meg különbözőek, változóak, néha elfogultak - ez a beírójának az adott pozíciójától is, meg akármitől is lehet, nemtom.
Háttéranyagnak, stb. remek, de a sell/buy gombokat mindenkinek saját döntése szerint kell nyomkodnia, és ezt tutira még a házigazda sem találja el mindig(?) ..szvsz.
atiti

RészvényForgató írta...

DLPH

Az ábra alapján mintha már belecsúsztunk volna a longba.
Nem?

RészvényForgató írta...

Vagy lehet mégsem?
Ez még csak a "semleges" mező lenne?

DLPH írta...

Igen. De ez most csütörtök pénteken volt. Nem volt forgalom.