Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. november 19., szerda

Olaj

Nem tevedek sokat ha azt mondom, hogy az idei ev egyik legnagyobb lufija es kerdese az olaj. Mit lattunk az ev elso feleben? Eszetlen szaguldast, szo szerint menetelt felfele az arfolyam fujtak fujtak majd amikor mar 300$ celarak jottek sunyin megfordult es gonosz modon atesik minden tamaszon sot korrekciozni sem akar. Amit jo 2 honapja figyelek minden nap, az hogy DT-ben nem nagyon lehet most tevedni benne nap 'elejen' short majd a 'vegen' bezsebelni a nyerot. Persze ez nem mehet a vegletekig es most kezd erdekes lenni:

Latok 1 lefele eket kis RSI divergenciaval bar a forgalom lehetne kicsit szabalyosabb (le kellene ulnie ahogy fogy a hely) Nem kell sokat varni es kiderul mi lesz, amire tippelnek az 1 bazi nagy feher gyertya DE!!!!! Amit erdemes figyelembe venni, hogy nagyon eros a trend lefele es egesz kozel alattunk van a 2007 januari melypont ha azon is siman atesik akkor bizony 35-40$ korul erdemes ujra ranezni long szempontbol.

Fundasok! Amit most latunk azon ertem funda oldalrol, hogy arazzuk a recessziot na de ekkorat? Mert ezust, platina, es aranyban is nagy a zuzas lefele. platina pledaul 4 ev emelkedeset adta eddig vissza 4 honap alatt.

9 megjegyzés:

potter írta...

fundásan. már egy valag kitermelő országnak nem éri meg kitermelni kb vhol itt tartunk a jelenlegi árazás mellett.(venezuelának kb 80$) Erősen oda tudnak lépni, ha kell ,egy kis termelés visszafogással. (lásd pl a napon belüli tankeres rallyt, akkor egy komoly hír mit produkálna)
Egyébként amikor 130-140között volt az oil, a "szakértők" 70-90 közöttre tették az oli fair értékét. persze akkor még nem volt olyan hangos minden a recessziótól.
vkitől olvastam,hogy a bikásodás első jelét az oil adja meg, lassan ideje lenne. Vki írhatna erről is.

RészvényForgató írta...

"Erősen oda tudnak lépni, ha kell ,egy kis termelés visszafogással."

Nem minden állam teheti ezt meg, főleg ha ez a legfőbb bevételi forrása. Éhen halnának. Pedig milyen egyszerű lenne elzárni a csapot...

Névtelen írta...

Az mitől van, hogy ha valamit mindenki egyirányba vár, akkor az ellenkezője történik?

Emelkedésre várásnál már mindenki bezsákolt, és nincs újabb vevő, ezért aztán esik?

attiati

Kissherceg írta...

Olajjal az a baj, hogy számos ország olaj alapú gazdaságot tart fent. A GDP legnagyobb részét olaj adja. Pl oroszok, Venezuela, Bolivia, Equador Nigéria arabok, Irán is pl... Szóval komoly gondok jöhetnek.

Arannyal meg tömik a jó népet szépen 1000óta, nem győzik szállítani az aranyrudakat. 650$ fele érdekes számomra.

mocskos_spekuláns írta...

meg $-ban merik ezt a fekete aranyat, sok valtozos egyenlet ez.

Wallstreeten a tuzzel jatszanak, csak le ne egjen holnapra az egesz :)

DLPH írta...

Oroszország 60 usd-ért termeli ki. Norvégia ha jól emlékszem 40. És tenger alól.

pajkos írta...

Sziasztok!

Meg tudnátok mondani olajjal, hol tud egy halandó kereskedni, akár short, akár long irányban?

Kösz,
Pajkos

potter írta...

Kezdő halandó próbálkozhat a certikkal. (a kiütésre vigyázz!)

mocskos_spekuláns írta...

hamilton-nal erdeklodj ha tenyleg olajjal akarsz kereskedni, de draga mulatsag :)

A bazi nagy gyertya stimmel csak a szine hibadzik... Jol van Speki ulj le, hulye vagy 1-es :D


Van am jo is abban, hogy ilyen sebesen mozog lefele minden. Nem tart olyan sokaig :P Itt minden beleall a betonba es lent marad de legalabb megszunik majd valamikor ez az orult vola.