Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. november 24., hétfő

Zuzzonak



Gondoltam így átláthatóbb :) Legalábbis nekem.

2 megjegyzés:

zuzzo írta...

jó-jó herceg ez igaz, de a piros számozottból legalább 3 nap volt, a volumenben mindig a citi haladt az élen, a mai nappal még csak annyi történt, hogy 3:1 .
Na és akkor egy kis matek:
2 hét alatt 14,7-ről lejött 3,7-re, már ez önmagában brutális, de több mint egy év kellett neki, hogy a 14,7-et elérje a korábbi peak-ről, ami 54,7 volt.
Na szóval adott egy papír, ami a "nem lesz itt semmi gáz" időszakhoz képest elveszíti értéke 95%-át!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!, egy csomó tőkeemelés meg hercegtöke fényezés ellenére. Nincs 2 hónapja sem, hogy kapott 25B$-t, csak úgy suttyomban és azok után is elveszíti akkori értékének 60-70%-át. Erre most bejelentik, hogy kap 20B$-t és egy rakás állami garanciát...- valljuk meg, mi a fenét tudna csinálni az amcsi kormányzat egy lehmann-nál többszörösen nagyobb pénzintézettel, hagyja ezt is elsüllyedni????
ahhoz kellene csinálni még vagy 3 FED-et, akik tudják nyomni a zsét, mert a berniék már kifuladtak ebben a műfasjban. Ráadásul a kapott pénzt is brutális kamatra ( na persze nem a magyar viszonyokhoz képest!!!), és akkor most felteszek pár kérdést:
mi a ló izének csökkentik a kamatot ha maga az állam is csak ilyen felárral ad?, miért várják el a piaci szereplőktől, hogy óccsó hitelt adjanak, mikor ők maguk sem merik bevállalni?
Ebben a nagy hajrában hol van most a citi a kiinduláshoz képest?, valahol a kilenced és a tized között... azaz még mindig a csőd zónában. Ha innen sikerülne legalább egyszer dupláznia, na akkor talán esetleg, véletlenül lehet beszélgetni arról, hogy van esélye megmenekülni.
Van erre egy rövid kis szösszenet:
easy to loose...

Kissherceg írta...

"meg hercegtöke fényezés ellenére. "

vannak jó időszakaim :)):)

Továbbra is úgy gondolom tavasz óta, hogy citi felvásárlási célpont a FED tulajok számára. Legnagyobb bank volt a világon, amelyet nem ők irányítottak, tűrhetetlen. Citit szépen magukba olvasztják. Számomra kérdés JPMmel mi történt, vmi zizi lehet körülötte is.

Ausztrálok szép pluszban nyitottak. :)

Érdekes, hogy ázsiához képest európa túl reagálja a mozgásokat sokkal volatilisebb a piac. Számomra meglepő, hogy fejllődőket nem verték jobban agyon.