Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. december 3., szerda

Most ez szép?

A devizapiac semmi olyat nem igazol vissza ami örömködésre adhatna okot. Az olaj a következő alsópincefogást keresi. Áusztrália eddig a szokásos játékot adja elő, az usa örömködést kihasználva realizálás megy.(esik magyarul) Mi van még....ja a télapó. Na az erős longjel...én már ugyan nem hiszek benne, de ez korfüggő. Inkább a szememnek. a 13100 fordítási szintet kezdem kevesellni. Kiderül. Minden álörömködéssel picit növelem tetőn a shortpozikat a béten. De ha kell, fordítok azonnal. De még nem kell.

Sok sikert.

11 megjegyzés:

zuzzo írta...

esetleg egy rövidtávú fordulat azonabn ettől függetlenül elképzelhető ( pár napos emelkedést mégiscsak hozhat a télapó).

Unknown írta...

DLPH!
Nagy tisztelettel kérdezném tőled,miben látod a bux0812-nél a fordítás lehetőségét 13100-nál.
A bollinger szalagot ott nyomja meg felfele napos csárton?, vagy töri az esőt trendet.
Én short-ban vagyok 12200-12630-ről,de kezdek elbizonytalodni a pszchiológiai mikulás rally miatt.
Bár úgy láttam csárt alapján 12800 felett kellene jobban izgulni a pozi miatt ill,13500-as rés betöltésénél.
Amennyiben válaszod publikus a fordítás miatt úgy megköszönöm megtisstelő válaszodat.
üdv.tonyek

Gentlemanus írta...

Szia DLPH!

Pontosan ugyanez a problémám, mint Neked. Ránézek a devizákra, és zavaros a kép. Már filóztam is rajta, hogy menjek-e szemészhez szemüvegért, mert biztosan romlott a látásom. Vagy a devizák hazudnak, vagy az indexek. Nemsoká kiderül majd ez.

zuzzo írta...

megette a ló az egészet, a halvány reményt gyorsan letörölték a színről
A kora reggeli sh-dev-bd trió egy pillanatra aztata mutatta, mintha netán -talán talán folytatódna a mikkencs "száguldása".. de nem.
A mi szuper gazdasági teljesítményünk mellett emelkedünk a románok a gyenge 9%-os q3-as gdp adatra meg éppen nem minuszosak.
Csak érzékeltetésképpen ( bet:10800 - bux:30000, bet:2950 - bux:12650 ) Gdp 8% ill 2%
Tiszta lökött már itt minden.


egy kis store-i:
" jelentős fordulat állt be a mostani karácsonyi bevásárlási szezonban mint a korábbi években megszokott volt. a csomagok mérete összement a száma pedig megnőtt, a vásárlók az akciós árakból is keményen próbálnak alkudni. azt hittem nem jól hallok, amikor egy "vidéki" -egyébként teljesen jól álcázott nő a half price -os leárazáskor megpróbálta elérni az eladónál, hogy kifizeti a teljes árat de 3 inget szeretne elvinni, az eladó hosszas alkudozás után beadta a derekát....
könnyen lehetséges, hogy a kiskereskedelmi készletek ennek okán megcsappannak, de a cégek profitja is vele együtt fog lefelé menni. " wrote by sy from Virginia

más:
tegnap végighallgattam egy jó kis "szakmai" előadást, ahol jelen volt Járai Zs. Úr is.
Mély megdöbbenéssel hallgattam amint az egyik előadó arra buzdítja a hallgatóságot - akik közül a 905-nak még életében nem volt értékpapír befektetése- , hogy történelmi pillanatban vagyunk olyan piszok olcsó most a rv, hogy egyszerűen vétek nem beszállni, és hogy a magyar viszonyok között vizsgálódva a bankbetét esetében 18 év alatt reálértékben felére csökken a megtakarítások értéke, ezzel szemben a rv befektetés megsokszorozza azt.
... majd felrobbantam, de nem lehetett közbe szólni...
J.Zs. ehhez képest visszafogottabb volt és korántsem volt annyira optimista a jövőt illetően
és feltett egy nyilt kérdést amelyben látszólag a hallgatóságra bízta, hogy magas kamat és alacsony infláció mellett egy leálló gazdasággal vagy az alacsony kamat és esetleg ezáltal elszálló infláció mellett egy stganáló, vagy újra beindított gazdasággal való birkózást választanánk-e????

zuzzo írta...

hát ez most valóban szép....
300 éves már a jojó....
ami vicc az egészben még az az, hogy az spx-en belül a top10 forgalom majdnem ugyanabban a sorrendben de kvázi 8 állandó szereplővel ismétlődik. Ha azokat nagyon beadják , akkor az index is beesik, ha megveszik, akkor az index is emelkedik. De ezen papírok ára is jojózik.
(city, ford, microsoft, welss f, aig, ge, b-of-a, meryll)
Képletesen szólva olyan mintha ez a 8 papír mozgatná a világ tőzsdéit... ez brutális sarkítás, szomorú, hogy áttételesen igaz is...:-((((

Kissherceg írta...

Megint nem hittem a TAmban, amit hétfő este csináltam: http://kepfeltoltes.hu/view/081203/1131340336OTP60_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Pedig szép cstorna tető visszateszt, majd ahogy illik...

Azért 2900alatt ma megvettem otpt, de akkor is. Hosszabb időre pihenni készülök, októberi greges esemény óta nem találom helyem a piacon, szóval rossz helyen vagyok. Visszatérek megerősödve, addig otpk tartva.

További sikeres kereskedést kívánok mindenkinek és sok pénzt.
Eseményeket figyelemmel kísérem, csak alacsony intenzitás mellett.

Kissherceg

Peter írta...

Sziasztok!
Mi a vélemény a holnapi EKB kamatvágásról?
Én egy vártnál nagyobb vágást várok, ami dollár erősödést és részvénypiacon emelkedést fog generálni. Talán ez támogatja meg az idén a Nikolaus-rallyt. Hogy aztán lehessen fentről a mélybe zuhanni.

Joello

zuzzo írta...

a dow óráson igen érdekeset produkált az utsó 2 napban..olyan mintha emelkedni akarna, de mindig mohón beleadnak, de tartja az irányt felfelé egy szabályos csatiban...
senki sem érti mitől emelkedik, ettől szép az egész...

DLPH írta...

Sok sikert és jó pihenést kívánok Kissherceg.

DLPH írta...

Szia Tonyek. Ez egy olyan pont, ahonnan valószínűbb a további fel egy ideig. Most már ez 12900 -re esik. Egy számlám shortpakkja 30 pont híján nem ment el, a többi záródott 3xx körül ma délután. Ilyenkor gyakorlatilag nincs nagy jelentősége annak , hogy short vagy long, (utólag persze ...:)) hiszen vehettem volna 12000 körül, és a 800 as ellenállás alatt eladom. A fordítottja történt, nem longolok. Csak ha minden fontos tényező felfelé áll.Ez most hiányzik.

Könnyen lehet, hogy épp mostantól lesz az a meghúzás, amire mindenki vár, és egy ezrest megy még fel a hati. A nem záródott shortomat hagyom, jó lesz az még később. Otp -t nagyon venni akarják, ha olyan a helyzet, veszek egy rövid időre.Ezzel kompenzálom a shortot ami nem ment el. A másikakon meg bux hati long, de kevés. Esetleg otp is. Nem tudom, nagyon felemás a helyzet. Az egy otp-n kívül itt nincs erő a béten egyelőre.

De mindenhol azt olvasni, a válságnak vége. Egy frászt van vége, de az alapok év végi zárásai miatt nagy beszakadások se sanszosak, de a kép felemás, és ahogy Gentle is írta ....vagy csak gondolta(?)...ilyenkor óvatos az ember.

Trenddel szemben nem szívesen, Inkább kiülök egy kis rallit a kispadon, mint veszítesek a longjaim miatt.

Kiderül.Egy dinamikusabb mozgás kezdete az a pont amit kérdeztél, iránya felfelé. Számított érték.

Erőltetett feltörekés az évvége, nem szeretem. Nem tiszta ügy.Egy pillanat alatt képes a dow bármire.
Csak ha alátámasztott. Csak akkor long.

Szia.

DLPH írta...

Szia Gentle. Elképzelhető a támogatás nélküli emelkedés is. Akkor nem veszek benne részt.De ha jönnek a jelek, és a támogatás hiányzik, nagyobb adaggal shortolok.Ilyen statisztikai medvebigyómeghúzásokban nem akarok benne lenni.Az otp külön ügy. De nagyon adják is...nagyon..
Nem tudom. És ha nem tudom, akkor partvonal. Majd átnézem a chartokat.