Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2009. január 10., szombat

BUX

Elso kereskedesi hethez kepest volt tortenes a piacon. Lathattunk 1 szep fals kitorest pedig meggyozoen indult 1 nagy fehergyertyaval engem meglepett mert ne hittem hogy kepes lesz kitorni egyaltalan, de a het masodik felere 2 nagy pofonnal 'eszhez' teritettek a piacot.

Sok minden nem valtozott multhet ota a szintek adottak. Erdekes a 2 bearish gyertya formacio egymas utan nem is nagyon lattam meg igy. Rovid emelkedo trend vonalat erdemes figyelni (az otp torte a sajatjat es a ricsi is lefordult a 200 naposrol -az lett volna a csoda ha atviszi) de nem jatszanaek megpattanasra sot lehet durvitani a shorton ha torik.

7 megjegyzés:

DLPH írta...

Durvítani :) Értve.

Névtelen írta...

Arra leszek kíváncsi, hogy az OTP kiesik- e a 2700-3200-as oldalazásából, felfelé behalt a kitörés, most lefelé próbálja meg, de kérdéses, ha 2700 alá zár forgalommal, akkor addig short míg 2300-ig nem ér, ott még esetleg megpihenhet.
Szerintem ki fogják venni a stoppokat 2700 alatt, vagyis 2650-ig várom le, ott megfoghatják, 2600 körül már biztosabb a short, 2800 meg biztos nem fogja megfogni.
Hogy látjátok?

Névtelen írta...

Ami még nyugtalanító, az a forint gyengülése. Kérdéses mit áraznak vele, gázvitát, ennek hatására a gazdasági visszaesést, majdani rossz gyorsjelentéseket, Strauss-Kahn látogatását, hátha mond egy-két keresetlen szót Veres uraságnak..:)
Szerintem vagy marad a sávozás, vakmajom oldalán is azt olvashatjuk, igaz s@p-ben, hogy a felfelé irány gyengül, de esés egy kis oldalazás után valószínűsíthető..
Nah ma is sokat írtam. Kezdek grafomán lenni..)

Gentlemanus írta...

Szia Speki!

Az én értelmezésemben a Dark Cloud + Bearish Engulfing kettős alakzatától erősebb shortos jelzés nem kell.

Látván a jenkik pénteki teljesítményét, bár forgalom nulla volt náluk, akár réssel is leeshetjük az általad jelzett trendvonalat.

Stop loss, és a potenciális veszteség csekély losz.

Kissherceg írta...

http://www.marketwatch.com/tools/quotes/intchart.asp?symb=vix&intflavor=basic sztm vissza megy 30alá :)

Gentlemanus írta...

Nemrégiben olvastam egy anyagot a Helyrerakott Múlt portál cikkjei között, a Werfen-Turan vonat történetével kapcsolatban.

Itt megtaláljátok:
http://hmult2.50webs.com/, aztán cikkek és Werfen vonat eredete. Ebben a cikkben elhangzott az a mondat, hogy:

"
.....
A nyolcvanas években már az USA-ban éltem. Itt figyeltem fel Milton Friedman Nobel díjas közgazdász monetáris, vagyis pénzügyi elemzéseire.

Egyik megfigyelése az volt, hogy a jelentős nemzetközi politikai események és a nagy pénztömegek mozgása között párhuzam vonható meg. Ezeket fel is sorolta, de hozzá tette, hogy ő nem kíván ezekhez magyarázatot fűzni.
......
"

Már maga a cikk is igen érdekes, de ez a gondolat igazán figyelemreméltó, mondhatnám megdöbbentő.

Ha megvizsgáljuk ezt a logikát kicsit mélyrehatóbban, nos akár ez bizonyos elgondolkodásokra is késztethet bennünket. Az elmúlt időszakban mondhatjuk az összes amerikai zseton hazament. Az indexeket külföldön csak ezek a pénzek húzták, azóta kányéc filmá.

Kérdés: nem feltételezhetjük-e azt, hogy hamarosan ténylegesen valami olyan nagy horderejű nemzetközi események fognak bekövetkezni, melyek alapjaiban sok mindent meg fognak változtatni a világon?

Kíváncsi vagyok, kinek mi a meglátása ezzel kapcsolatban.

Kissherceg írta...

Sziasztok, elnézést speki, hogy nem TAba vág a téma, de remélem érdekes. DLPH múltkori fejtegetésének talán a folytatása: http://www.safehaven.com/article-12277.htm jó olvasást :)