Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2009. január 5., hétfő

csőd hiány

Ekkora gazdasági visszaesés csődhullám nélkül számomra elképzelhetetlen. Amíg ez nincs nem lehet tartós emelkedés ( azaz a 30-40-50%-os emelkedések még hátrébb vannak - szerintem)
DLPH! jó látni a "számmisztikás bejegyzsed" sorai között, hogy kipihented magad! aranyos volt .. köszönöm :-))))
Abban van igazságod nem is kicsi, hogy ettől függetlenül a technika még mondhat mást, de a főtrend nem lesz képes fundamentális tényezők híján váltani.
Egy emelkedés során kialakított lokális csúcs továbbra is kiváló, alacsony kockázatú short belépő lehet az idén is.

42 megjegyzés:

zuzzo írta...

a mai optimista hanugulatban a franciák a nyitóban létrejött rést eddig már be is töltötték, a dax-nál is 8 pont maradt a nagy ugrásból... ezek valahogy nem az erő jelei eddig- szerintem.
Óvatosan a hurrá optimizmussal.
egy mai kis szösszenet a magyar sajtóból:
azt mondja reggel:
http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?h=1&k=2&i=107866
sángháj vonat újra éled - optimista hangvétellel

10:28-kor egy tök más cikkben pedig azt írják le, hogy
"A feltörekvő piacokon idén a legnagyobb kockázatot a kínai erős földet érésben látják az RBS szakértői, amely az egész feltörekvő piaci univerzumra negatív hatást gyakorolna. Többek között Latin-Amerika a nyersanyagexport további csökkenése miatt gyengélkedhet majd idén az első félévben.
"
A brókereknek tök mindegy csak a sok ember bízza rájuk a pénzét, ne hagyjátok magatokat megtéveszteni, félrevezetni, stb. Önálló vélmeéy, önálló logika, önálló portfólió kezelés.

Gentlemanus írta...

Sziasztok!

DLPH, eur/huf 3-5 hónaposnál hogy alakul a csárt alatt a forgalom, meg tudnád nekem mondani?

Névtelen írta...

szia DLPH,
latom kiraktad a forex pozicioidat az oldal tetejere.
arra lennek kivancsi miert pip-ben irod ki az eredmenyt? ez nyilvanvaloan nem sokat mond, legfeljebb azt hogy az adott ugylet pozitiv vagy negativ lett.
pl egy Eur/Gbp eseten lehet hogy 70 pip tobbet er mint Aud/Jpy-nel 140.
Ha mar vezeted az eredmenyeket nem celszerubb lenne %-ban megadni, attol fuggoen mennyivel valtozott az egyenleg? (en legalabbis igy tartom nyilvan az eredmenyem mert szerintem realisabb kepet mutat).
Semmi banto szandek nincs a beirasomban csak hangosan gondolkodtam.
Misi

DLPH írta...

Szia Gentle!

Alapban nem áll rendelkezésemre, de ezt meg tudod nézni:
http://www.ratesfx.com/cgi-bin/dataview.pl?bc=HUF&cc=EUR&t=52&l=en

DLPH írta...

Szia Misi.

Egy kötés egy pénzügyi egység máretű, azt mindig harmonikusan kiszámítom az össztőkéhez.

Nem célom ilyen iformációkat adni, a demonstráció más célt szolgál. Nem akarok felesleges feszkót, ez eddig 35 % pusz 1 hét alatt.

Muszáj hergelnem a közönséget? Nem. De hogy híres legyek a rossz pozijaimról...a la "egy hölgy" a pf-ről...szövege, ezzel betelt a pohár.

Most megmutatom , mennyie vagyok híres a szar pozikról. Lesz itt még ennél sokkal "szarabb" is.

Mindennek van határa.
A hülyeségnek is.
A szőke nő szindrómának is.

Szia :)

zuzzo írta...

itt is működik a számmisztika...:-)))
http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20602058&sid=a4FSBwVR7Fc8&refer=movers_by_index
2008-49 =?????

zuzzo írta...

eszeveszett száguldás????
ez a nap poénja szerintem. Ekkora volatilitás mellett ez akár a jövő héten is meglehet...
http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?h=2&k=2&i=108095
Az eszeveszett száguldás a bux-ra is igaz . Hasonlat:
olyan ez mint nap végén a tátrában nyáron kerékpározni, imádkozol, hogy ne jöjjön még egy emelkedő, aztán jön, megpróbálod és érze, hogy egyre kevesebb a szufla, a végén leszállsz és már tolni is alig van erőd....

rbbj írta...

na de most tényleg beindulni látszik a bux... :( Ráadásul forgalommal...

Nem értem én ezt, már jó pár napja erősen felülteljesítőek vagyunk. De hogy mire fel....

DLPH írta...

Nem kell érteni. Forogni kell.
Kis mikroshortjaim lecserélve mikrolongokra.

Na hadd szóljon valamerre.
Ha fals lesz a fel, a bezúgás emberesre várható. Szintén nem nélkülem.És nem piciben.

Nem vagyok meggyőzve még semmiről. Ez még kevés ahhoz.

Kissherceg írta...

Tegnap jól ekúrtam, megint sokadjára.. :) Eladtam otpt aranyos haszonnal, majd beálltam 921re visszavenni, mozgóátlagok miatt, gondolván visszateszteli. 930lett, örvendtem záráskor. Ma meg vehettem vissza 3k felett, de eladtam egyelőre. TA alapon 3150 az első cél ár, majd 3300 felette. 3100körül sokan realizálnak, rést egy szuszra sztm nem tölti be. Most átszálltam mtelbe, számomra kitörés gyanus 570es célárral. Vettem a meglévők mellé. Richter őrület amit csinál, valami buli ott is lehet a háttérben, azon kívül, hogy apró pénzzel cibálják. BUX 14k felett, még 2-3k és öröm lesz shortolni, húzzunk bele!

Kissherceg írta...

mtel céláramat módosítottam felfele, megnéztem markerst 70ért mégsem adom :) Jó tradet. KT alacsony..

kratya írta...

DLPH!

Ilyen létezik, hogy a yenek két irányba állnak, nem tudom ilyen lehetséges?
Gondolok itt usd, cad, aud long
chf, eur short (pontosabban e kettő kemény lemaradó)

Bocs az offért

Kissherceg írta...

Zuzzo itt a csődöd, vajon cashline tönkremegy a büntiben?:

"Kétmillió forintra büntette a PSZÁF a Cashline-t
Címkék: pszáf

Kétmillió forint felügyeleti bírságot szabott ki a Cashline Értékpapír Zrt.-re a piacbefolyásolás tilalmára vonatkozó jogszabályi előírások megsértése miatt a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) - derül ki a felügyelet közleményéből. A felügyelet azért indított még tavaly piacfelügyeleti eljárást, mert a Cashline november 20-án a BÉT-en a kereskedés záró szakaszában eladási ajánlatot vitt be 125 ezer darab OTP törzsrészvényre 2176 forintos limitáron, majd mintegy két perc múlva visszavonta az ajánlatot. A PSZÁF megállapította: miután az eladási ajánlat regisztrálása és visszavonása alapján befolyásolta az MMTS kereskedési rendszer által folyamatosan számított, és tőzsdei kereskedők számára nyilvános indikatív ár mértékét, alkalmas arra, hogy hamis vagy félrevezető jelzéseket adjon az OTP részvények kínálati viszonyairól. A Cashline felügyeletnek adott tájékoztatása szerint az ajánlat portfoliókezelt ügyfél részére szólt, s 12500 darabos ajánlatot szerettek volna rögzíteni, amiből elírás miatt lett 125 ezer darab, s ezt észlelve az ajánlatot visszavonták. A PSZÁF szerint azonban a társaság nyilatkozata nem adott magyarázatot arra, hogy az ajánlat elhelyezése után észlelt téves darabszám okán miért nem került sor annak módosítására, illetve miért csaknem kétperces időtartam elteltével vonták vissza a nyilatkozatuk szerint rontott ajánlatot. A felügyeleti határozat ismerteti: a Tpt. szerint piacbefolyásolásnak minősül az olyan ügylet kötése vagy ügylet kötésére adott megbízás, amely hamis vagy félrevezető jelzéseket ad vagy adhat az adott pénzügyi eszköz keresleti vagy kínálati viszonyairól, árfolyamáról. A PSZÁF szerint a Cashline által beadott ajánlat majdnem két percen keresztül látható volt a piac szereplői számára, befektetési döntéseik meghozatalakor befolyásolva értékítéletüket a valós keresleti-kínálati viszonyokról és a várhatóan kialakuló egyensúlyi árról. A PSZÁF enyhítő körülményként vette figyelembe, hogy a BÉT ajánlati könyvében emiatt nem rögzítettek a korábbiaktól jelentősen eltérő limitárú eladási ajánlatokat, a Cashline nem realizált kimutatható vagyoni előnyt, továbbá nem merült fel a piac értékítéletének eltorzítására irányuló szándék. A felügylete hangsúlyozza, hogy a törvény ezt a magatartást tiltja, függetlenül annak eredményétől. A bírság összegét mindezek figyelembevételével a kiszabható összeghatár minimum értékében állapította meg.
"


röhej...

Kissherceg írta...

OTPben 3148on állok short megbízással.. Eddig 145 a max :)

zuzzo írta...

bedobott egy red bull-t az öreg kerós.. :-)))

DLPH írta...

Kratya ha devpiacról beszélgetünk, az nekem az igazán on. Kit érdekel a bét? Engem nem nagyon...ez nekem nem off.

Tartós carrypozíciók hiányában medvében ilyen elképzelhető, de nem szabad hosszútávra tervezni vele. Idővel beállnak ezek.
Jelenleg a jen társa többet számít, így az eur/usd változása az eur/jpy-t jobban befolyásolja, és így tovább.

Ami viszont fura, az alacsony kamatszint a dollárnál. Ez érdekes, és nagyon volás lett tőle az eur/usd, ami az usd/jpy-t kinyírja, kezelhetetlenné teszi. Két überalacsony kamatú deviza keresztje...ha belegondolsz, nem egy biztonságos dolog ez...ha eur/usd kiszaggatnák, az usd/jpy megnézhetné magát...hiába pld. optimista a hangulat kissé. Eur usd kitörésnél lenne csapkodás itt minden usd párban. A gbp/jpy is abból "él" most, hogy a font erősödik.

Szóval az összkép kissé más, mint amit az elmúlt pár évben a szem megszokott.

kratya írta...

Akkor a figyelem inkább az eur párokra terelődjön most azt mondod?, pontosabban inkább úgy fogalmaznék, hogy a yenes párokat mint olyanokat felejtsem el mint lehetséges "vezetőt"?
Az mondjuk tény hogy "szerény" két éves pályafutásom alatt nem ezt szoktam meg, hanem azt hogy eurusd, és yenes párok.
de ilyen ellentétre nem is emlékszem.
Főleg ha megnézek egy cadjpyt(nem tudom mennyi az alapkamat a cad-nál), de az pl. brutálisat kilőtt.
Jó tudom 1 hónapos feszültség TA alapon tökéletes volt(ill. még mindig :-).
Ill. amit már én is észre vettem, hogy yenekben hihetetlenül leült a mozgás (kb két hónapja már nem is nagyon foglalkozom velük, csak eur párokkal, azokban van mozgás)

Válaszodat köszönöm

Üdv

Kissherceg írta...

shortomat visszavontam, de nem vettem. Nem semmi amit ma csinál az otp. Nagyot megy. Rossz cserét csináltam :)

Névtelen írta...

Ha az otp megszünteti a szigetet, én is beleveszek.

Kissherceg írta...

MOL lett a győztes, grat a tulajdonosoknak :) Szigetet holnap átugorjuk és a szigetből lesz egy másik sziget, csak a móka kedvéért. Sok a pénz :) Szép estét, sziasztok.

Kissherceg írta...

még annyit, hogy richterben heti szitnen rés van :) ritkaság az ilyen, tessék megbcsülni :)

Envagyok75 írta...

Szia kissherceg !
A PF.-en már hiányoltalak, ma én is jól összekaptam azzal a lekezelö PHXM..E-al.
Van valami fórum, ahol nyomod?

Névtelen írta...

Szerintem lefordul holnap elsőre róla, egy visszatesztet megvárnék, felette nagy tér lehet...

RészvényForgató írta...

USA ilyenkor épp szakadni készül, vagy elszállni?
Esetleg egyik sem?
:)

Kissherceg írta...

szevasztok,

egyelőre csak itt "publikálok" :) OTP egy emelkedő trendcsatornában mozog, aminek éppen a tetejénél van, nem hittem volna, hogy egy szuszra megcsinálja, de aki a saját TAjanak nem hisz magára vessen. :) Esélyes lehet egy kis pihi, szépet ment ma a bux, remélem az eddig gyengélkedő magára talál és uccu neki :)

Névtelen írta...

az eddig gyengélkedő gondolom a telekom..
3200 fölé zárással kilépne ebből a csatornából és esély lehet egy kis rallira, most így gondolom, de azért már elkezdtem a shortnyitogatást bux0912-n

kanyisz írta...

Csődökről ugyan mi még keveset hallunk, de az öngyilkossági hullám már alakul.

zuzzo írta...

kanyisz!
a bennfentesek már látják mekkora a baj...ez csak azt jelzi.
a 74 éves manus is pályafutása során még valszeg nem került ilyen szituba... pedig gondolom, hogy a 9,4 mrd eurócskából biztos volt sufnialjba elrejtett rongyos 100milkónyi vésztartalék...- nekem lett volna- abból meg vígan el lehetett volna karistolni...
ha már a humor oldalán járunk...
az öreg bringásnak elfogyott a red-bullja per pillanat :-))))
s&p-ben ma hosszú idő óta van egy kis furcsaság: nem bankos és nem autós van a top lista élén ami a forgalmat illeti, ez a szerep ma az intel co-é, ráadásul a BofAm beelőzte a city-t, azon kívül a papírok 90%-a esett, a willshire és a nagy papírok szinte kéz a kézben estek, szóval kiegyensúlyozott esést láthattunk.

kanyisz írta...

Óvatosan azzal az eséssel. a put/call egy nap alatt visszapattant a majdnem biztos esés zónából a majdnem tuti emelkedés zónájába (több mint 40% növekedés), amíg ennyire be vannak rezelve nehezen képzelhető el tartós esés.

Névtelen írta...

Szemtelen leszek, de mi az a put/call kifejtenétek?
"szemfüles"

Névtelen írta...

ekkora marhát,mint Én... Tegnap nap két hibája:

- profit védő stop
- nem nyitottam shortot alacsony KT miatt

még a vizsga se vol jó. No mindegy, ma szembesültem a helyzettel, gondoltam volatilitás lecsökkent. OTP beszállóról lemaradtam 925. :(

Herceg

kanyisz írta...

put/call arány=nyitott put opciók és call optiók aránya. A put opciót ha veszel akkor shortra játszól, call-nál longra. Természetesen a kiírók meg fordítva, de mivel ezek többsége intézményi és fedezett a vásárlói oldalon meg a spekik és a "befektetők" vannak ezért az arány jól jellemzi a hangulatot. Minél magasabb az arány annál több a shortos és fordítva. Az extrém arányok rövidtávú fordulatot jeleznek. Nagykönyv szerin 0,6 (=60%) és alatta már túl nagy az optimizmus, 1,2-nél a pesszimizmus.
Mostanában 0,8 alatt már általában zakó jön. 1,2 tájékán kisebb-nagyobb emelkedés (igaz a pánikban 1,47-re is felment) Tegnap 0,8-ról felszaladt 1,14-re ilyen gyorsan nem szokott mozogni. Erre írtam, hogy be vannak sz@rva, a legkisebb esésre majdnem extrémig fordul a hangulat.

Üdv

Névtelen írta...

Herceg,

ha tegnap nem nyitottát shortot az alacsony KT miatt, akkor ma longot kell nyitni?

Ezek milyen időtávokon játszanak?

Kissherceg írta...

nem :) figyeld a KT mozgását, alacsony KT figyelmeztetés volt a prompt piacnak, hogy elég pesszimisták a srácok, ma 1000körülre kibővül, szóval itt már zárogatnak... Igazából most nagy a KT játék lehetősége 2-300pont nekik semmi, neked egy vagyon. Ahogy ma szakadt a tőzsde, hati meg oldalazott aranyosan :)Időtávod Te választod meg. Ma volt egy mini shortom, de csak játékból 50pontra, zártam is.. Ma is hülyeséget csináltam mellesleg, már írom össze, hogy motanság topzódok, persze mihez képest vagyok ökör :)

Mtel még mindig érdekes, piacon 150-200kkat kikapnak, és mindig visszacsorgatják a papírt. Ricsire lassan érdemes lehet nézni, otpvel már szemezgetek ma elég kóserül adták, szóval 2800alá esélyes a bepillantás. Felfele 2920-30 ellenállás, molban meg ta alapon lehet vétellel próbálkozni nem messze lefele :).

Röviden ennyit, majd elemzek is. :)

Kissherceg írta...

határidőn tapasztaltabb traderek vannak, ezért figyelmeztetés ha rendkívül alacsony vagy magas a KT.

Névtelen írta...

Csak azért kérdeztem mert a korábbi shortot pár napja longra fordítottam.

Ma délelőtt meg du pedig kicsit fölé lőttem a zárási árat.

Ha +2,2 %-ot megy fel akkor 0-án vagyok. Kidobni még pár napig nemakarom

Hulyeség?

Névtelen írta...

Sziasztok!

Kisherceg és amatoregy mit jelent az a KT??
Előre is köszi a válaszokat, sok pénzt!

Névtelen írta...

Tukán,

kamattartalom. (BUXhati-bux) vagy %-ban (buxhati/bux)

Kissherceg írta...

határidő nagyon veszélyes játék, nem nagyon lehet beleülni, ha a piac ellentétes irányba megy. Tavaly kétszer kúrtam rá iszonyatos bukó, elég két hiba és tönkretette évemet brutálisan. SZóval nagyon észnél legyél ha hatizni akarsz. Sztm kezdőként hanyagoljad. DT TDT HATI DEVIZA ÁRU kb ez az általános sorrend sztm a swing után. Ráérsz vele vagy hatit nyitsz akkor shortot majd... Óvatosan!!!

Én azért nem nyitottam, mert szaros 200pontra vártam, bux 13500as ellenállásig szépen felment, ahova várható volt, majd fordult róla, gondoltam 1000körül KT meglesz, de 700volt egész nap... :( fene egye meg, tökéletes short beszállóra vártam (13400) no mindegy, evvan. Jó pihenést!

RészvényForgató írta...

"határidőn tapasztaltabb traderek vannak, ezért figyelmeztetés ha rendkívül alacsony vagy magas a KT."

Én nem láttam használható jelet ebben, igaz csak egy fél éves periódust néztem át.

Az alacsony KT engem is többször megszivatott már. Nincs kedvem úgy üzletet kötni hogy több száz pontot mozdulhat ellenem az ár és akkor lesz a "helyén"...

mocskos_spekuláns írta...

a bux hatin a kt mar lassan 1 vicc illikvid vacak a nagyhalak mar regen leptek innen. Draga es illikvid kis bufik tepik oda vissza 1-2 kontival neha kotes sincs mar rajta 10 percekig mokas figyelni :)

DE megis azt tradelem, megszokas.

RészvényForgató írta...

"DE megis azt tradelem, megszokas."

Te tudod. Én ráuntam.