Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2009. január 1., csütörtök

Hír

"Elzárta a Gazprom a gázcsapot: nem kap gázt Ukrajna. Orosz idő szerint délelőtt 10 órától leállt az Ukrajnába történő orosz gázszállítás az ez évre szóló szállítási megállapodás hiánya miatt. A magyarországi import egyelőre zavartalan az E.On Földgáztól kapott, majd délután fél három előtt megerősített tájékoztatás szerint. "

Emlékeztetőül : a Gazprom egy tőkés társaság. Ukrajna meg egy állam. Annak elgondolását, hogy miféle világban élünk tulajdonképp, és mely- nemzedékeket felölelő lassú de biztos -folyamatok vezethettek a jelen állapotokig, és hogy ki a nyúl és ki a puska....rátok bízom.
Ez a hír több mint figyelemre méltó. Érdekes lenne egy "nem EU konform", saját szuverén monetáris jogokat kieszközlő és nemzetünk érdekeit védő kormány hatalomra kerülése utáni helyzet hazánkban...három másodperc alatt lebénítanák az egész országot úgy ahogy van. Még telefonálni sem lehetne, ahhoz is kell áram.

13 megjegyzés:

nemar írta...

Én is épp olvastam. Ez bizony elgondolkodtató.

Hagyományos, izomból megdönteni a rendszert, az biztos, hogy nem működik. Csak bizonyos kompromisszumok kötésével - ami a pénzhatalom számára is kedvező - tudom elképzelni a helyzet enyhülését. Leginkább az egyes emberek tájékoztatásán, tájékozottságuk növelésén keresztül. És az egy lassú folyamat. Gyors megoldást, ez idő szerint, nem tudok.

Az emberiség teste rákos, és felülfertőződött. A gyors megoldás, hogy műtéttel eltávolítjuk a daganatos máját, lépét, tüdejét, és szívét. Leamputáljuk a végtagjait, mert azok is elmeszesedtek. Viszont így nem marad vissza szinte semmi. Nem gyilkolhatjuk le egymást, vagy dughatjuk dutyiba a népesség 2/3-át. Sajnos :-) Valami jobb megoldás kell ide... Együtt kell működni az elfajzott emberekkel is, bizonyos keretek között. Együtt működni azokkal, akik kirabolnak, akik a múltban tiporták népünket, akiket szívünk szerint fellőnénk a Holdra! Érzelmileg alig elviselhető. De ha náluk van a hatalom?

alma írta...

Antall nak (RIP) volt erröl érdekes véleménye. Lényege az volt, hogy, azt kell nézni, hogy lehetünk leginkább "Magyarbarátak" (Viktor sztem tőle vette át.)

személyes véleményem meg az, hogy MO egy pici posztkommunista ország és ütközőzónában van: vagy ide tartozik, vagy oda, nincs harmadik út.

más Oroszo uugy függ a NYtól mint fordítva, ha EU/USA... veszélyeztetve érzi magát "túl drága" a pl gáz/olaj... pikkpakk elkezdenek(elkezdtek!!!) épülni a reaktorok...

"három másodperc alatt lebénítanák az egész országot úgy ahogy van. Még telefonálni sem lehetne, ahhoz is kell áram. "

Mé ha beszólunk, akkor megáll a maghasadás Pakson, nem folyik át a víz a Tiszai/Kiskőrei erőművön....? Vagy tán ha beszólunk EUnak oroszok megharagszanak ránk és nem kapunk több energiahordozót? :)

DLPH írta...

Igen.

DLPH írta...

Term. nem a gravitáció szűnik meg és nem a magfúzió áll le. Minek magyarázzam, érted te... :)

Névtelen írta...

Ami a földből származik (gáz,olaj)és a mostani civilizáció alappillére elméletileg mindenki tulajdonát képezi hiszen a bolygót csak (ki)használjuk,és érdekes módon ezek a kincsek magánkézben vannak,érdekes dolog ez a kapitalizmus,olyan érdekes hogy bele is döglünk....
Ha az atomreaktor építés csak a pénzen múlna akkor soksok lenne belőle,de kell hozzá olyan anyag ami szintén korlátozott számban van ezen a bolygón..
Más:a mi köztársasági elnökünk újévi beszédéről írták hogy igazmondó volt,szarban a haza az én olvasatomban,mi történt,így kezdik adagolni a népnek hogy mekkora a baj?
Waszeitung

alma írta...

Névtelen:
"Ami a földből származik (gáz,olaj)és a mostani civilizáció alappillére elméletileg mindenki tulajdonát képezi hiszen a bolygót csak (ki)használjuk,és érdekes módon ezek a kincsek magánkézben vannak,érdekes dolog ez a kapitalizmus,olyan érdekes hogy bele is döglünk...."
Hát térjünk vissza a kommunizmusba ott minden mindenkié és ottmár mennyire jól éltünk! Éjjen Kádár! :D

és ezen a földön minden anyag korlátozott mennyiségben áll rendelkezésre, evvel nagy újat nem mondtál.... a kérdés inkább az ár, mennyi pénzböl állít elő egy kommersz(pl:gáz/szén(pl:Mátrai/Pécsi) reaktor bányászásal mindennel együtt 1kWht(tavaly:13ft) és mennyiböl egy nukleáris(pl:Paks) ~7ft.

DLPH írta...

Gergely szerény nyomott véleményem szerint a kapitalizmusnak , de főleg ennek a vad kannibál emberiséget gyilkoló kapitalizmusnak, ahol a pénz az isten, nem ellentettje és egyetlen alternatívája a kommunizmus.

Vagyis, ha ez nem tetszik, éjjen Kádár. Szó sincs ilyesmiről, csak az elfajzott kapitalizmus vak és látó hívei mondják ezt, ez van, ha meg nem, nesze neked sztalin. Mert ez az érdekük, azért mondják.

Demokráciáról, fenntartható növekedésről, magas energiaszinten történő stagnálásról , a természettel harmóniában létező erőforrás kihasználásról nem tetszett még hallani?

Nem csodálom.

DLPH írta...

Szociálisan erős demokrácia. Szociáldemokrácia...a szocdemek a világon "kihaltak" - persze kaptak hozzá kis "segítséget" is..utolsó példa Svédország 40 éves szocdem kormányzása..

Az eredményeivel és a bekövetkezett humánus, élhető ottani világgal kapcsolatban most kezdik átírni a történelmet...nem is úgy volt, nem is annyit, nem is annyira...és különben is...nem volt az semmire sem jó, nesze neked, most ugyanúgy rossz nekik is...

Persze már nem szocdemek vannak kormányon. A zsongítás megy ezerrel, tovább, megállás nélkül.

zuzzo írta...

Egy kis háttérinfó a földalatti vezetékek világáról.
Szóval amikor ezeket a nagynyomású földalatti vezetékeket építették akkor még javában hruscsov és brezsnyev voltak a nagyfőnökök. Akkoriban kötelező volt minden katonai objektumhoz leágazásokat építeni ezekből a vezetékekből, nyilván redundanciáról is gondoskodni kellett. Ezekről a földalatti árnyékleágazásokról nincs a mai napig pontos térkép
az ukránoknál, mert azt a KB nem adta ki sohasem, nemzetbiztonsági okokra hivatkozva.
Nagyon sok vezetéket feltártak, ledugóztak, elvágtak, megszüntettek, de azóta is épültek illegális leágazások. A dolog pikantériája az, hogy az orosz fél általában nem mutat hajlandóságot az együttműködésre, mondván ez ukrajna problémája. Ha mindig megy a vezetékben a matyi akkor nem lehet benne vizsgálódni.
Ukrajnában több 10e hordónyi olaj és több 10em3 gáz tűnik el évente a vezetékekből. A számlát persze az ukránoknak kell állniuk, - ebből van elegük- , az másik oldalon az oroszok állnak akik joggal követelik a szénhidrogének árát. Csakhogy a csapolást az orosz baráti kezek végzik és itt a kör bezárult.
Ha elzárják a ruszkik a csapokat, azzal az ukránok nyernek egy kis időt, a „patkányok” ezerrel dolgoznak ilyenkor a vezetékekben, és amit ilyenkor megtalálnak azt azonnal felszámolják, ennek hatása érződik az ártárgyalásokon is. Ennyit a tisztességes üzletmenetről röviden

Névtelen írta...

Bennem felmerült egy kérdés, ami lehet marhaság, de majd ti megmondjátok. A földben lévő anyagok (mármint az értékesebb része) tulajdonképpen kié is? A kőolaj azé, aki lefúr odáig? Ha lenne megfizethető technológia, hogy egy szomszédos országból sréhen, vagy a földet, mint gömböt tekintve húrirányban belefúrna egy másik ország alatt fekvő olajmezőben az ok? Egy ország határai milyem mélyre menően értendőek? Tehát 100m mélyen, vagy 1000m mélyen Oroszország még Oroszország, vagy azt milyen felosztás alapján tulajdonolja bárki is? Biztos van rá válasz, csak én nem tudom. Ugyanez a kérdés légtérrel is. Milyen magasságig terjed egy ország légtere?

alma írta...

DLPH "Szociálisan erős demokrácia"

Hát elvileg ez van MOon. Persze annyira amennyire a gazdaságunk ki bírja termelni.... Ingyenes az oktatás, ingyenes egészségügy.... igaz szar mind a kettő de legalább akkora az adóteher a dolgozokon, legyen az átlagember vagy vállalkozó, hogy rogyadozik a gazdaságunk.
Egyébként tetszett a köztársasági elnök úr beszéde. Sztem abban van vmi arrol az útról ami ahoz kéne, hogy az isten is megsegítsen minket. :)

Személyskedésedre nem reagálok, ha érdekel a Demokrácáról azt gondolom mint Churcil, a fentartható nővekedésröl mint S.W Hawking, a természettel való harmoniáról meg azt, hogy legalább 100éve már és egyre gyorsuló ütemben nem vagyunk harmóniában vele.

mnkj írta...

Szia Ozzy!

Ez nézőpont kérdése. A Románok szerint mi az alföldi kútjainkkal is az ő gázukat szívjuk el! :-)

Névtelen írta...

mnkj

Igen ilyesmikre is akartam célozni vele, hogy a határon átnyúló, vagy határhoz közel fekvő mezők kinyerés kinek a joga?
Az igazságos az lenne, hogy ami a földben van az mindenkié. A kitermelőnek a munkát meg kéne fizetni, meg a szállítónak is, a finomítónak is stb. De milyen jogon mondja valaki, hogy ami itt van lent az az enyém?