Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2009. január 14., szerda

Talán most

Kedvencemen, a 6 hónapos időtávon nézegetve jellemzően hihetetlenül beszűkültek a BB szalagok szinte valamennyi, érdekesebb részvénynél. (Kivételek persze mindig vannak, nem kell mindjárt a kákán is csomót keresni, általánosságban beszélek.) Ezzel nem lehetett igazán mit kezdeni, kereskedni meg végképp nem, legalábbis én meg sem próbáltam, trend híján. A szűkülés, lapulás, sunyin sehová sem menés persze nem tarthat örökké.

Talán most... ér éppen véget.

Ezt az érzésemet meghaladóan nem akarok újat mondani. De azért is írok, hogy hangsúlyozzam a szerzőtársak igazát és erősítsem a hozzáértésükbe vetett bizalmat.
Amikkel tökéletesen egyetértek, és amelyek főként alapjai a fenti néhány - jelzésnek szánt - mondatomnak azok a következők:

Részvényforgató Prognózis című írása január 9-én. Pont ezeket a részvényeket érdemes figyelni a Bét-en, főleg ha most mozgás indul.
Kanyisz Átírom az alapszabályt-ja szintén 9-én. Az igazi lehetőségek az induló esés ellenére sem itt vannak, bár alakul a dolog.
DLPH megjegyzései Zuzzo legutóbbi cikkéhez. Nagyon aktuális. Azzal vitatkoznék csak, hogy a papírok erős kezekben vannak. Biztos átkerültek oda is a legutóbbi kitárazásnál, de amit Zuzzo Józsi bácsiról ír, az azt sejteti, hogy egy nagy zakózás végén lesz kitől venni, mert lesz aki pánikolni fog.

Szóval a lényeg: én kezdek ismét figyelni a piacra. És remélem, nem csak vaklármát csaptam ezzel az írással!

5 megjegyzés:

DLPH írta...

Meglehet :)

Mindenesetre egy 100 éves rekord esés után feltételezem ezt. Kicsit tán joggal. Nem hiszem, hogy józsi bá észvesztő öntéseit megérezné a tőzsde.

thege írta...

Egy Józsi báét biztos nem.

Különben erősen gondolkodtam, hogy vitassam-e az erős kezek teóriát. De a piacnak mozdulnia kell valamerre és nem hiszem, hogy a magyar részvények annyival erősebb kezekben lennének, mint mondjuk a Nortel részvényei, hogy a negatív hírek és hangulatok ellenére szinten maradnának.

DLPH írta...

Persze amcsikra értettem. Nálunk nem tudom ez hogy van.
Semmiképpen nem maradhatnak szinten.
Pusztán nem világos kik fognak tárazni. És kinek. Kevés lehet a beragadt nagy pénz. Elképzelhető számomra egy következő öntésben nyereségrealizálás is jócskán.

Az ominózus fibo szint dow 7100 körül volt. És ehhez nem kell tudás.
Azóta az index nagyot jött fel.

Erre gondoltam. Visszateszt a 7K-ra vagy világvége?

Ez itt a kérdés. Nálam.

zuzzo írta...

a mondandómnak annyi volt a legfőbb üzenete, hogy én sok újonnan nyílt értékpapírszámlás embert látok a környezetemben, akik mind mind nagy pénzekről álmodnak.
Ehhez képest a sok sok-kis ft gyűjtögetése a legkifizetődőbb - mint mindig- érdemes dlph naplózását végigfutni többsége 100 pip alatti , de nyerők és mint tudjuk sok kicsi sokra megy.
erős kezek vagy sem?
Lehet, hogy eljő az az időszak is amikor nagyon alacsony forgalom mellett fogunk menni lefelé, tartósan esni lehet úgy is.

Névtelen írta...

Sziasztok.

Kicsit off leszek.
Olvastam az írást itt jobbra, eddig még sosem kattintottam azokra, leginkább Nyilasi meg Vakmajom oldalára szoktam menni innen:).
Ezentúl akkor rákattintok majd, napjában úgyis többször jövök, minden bejegyzést végig szoktam olvasni. Tanulságosak.
A következő pár short Dlph-nak írom. Azt a taktikát csinálgatom most, amit javasoltál még régebben, hogy határidősön trendirányban egyesével nyitogatok pozíciót, most shortot, mert az a trend, nem túl nagy mérettel, betartva a 250 ezer/kontraktus arányt. 13700-tól kezdtem 13300-ig van, de még csak részben van meg a darabszám, igazából várok vagy lefelé fordulatra, vagy arra, hogy megveszik a piacot és feljebb is rányitok, nem nagy pozi, nem a nagysága a fontos nekem, hanem a mélysége inkább.
Céláram 9000.:)
Szóval köszönet érte, jó stratégia, sokat gondolkodtam rajta, csak két buktatója lehet, ha túl sok a kontraktus, vagy ha az irány nem jó.
szép napot mindenkinek