Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2009. január 9., péntek

Átirom az alapszabályt.

Mostanában egy kicsit belementem longokba. Az elején tiszta funda alapon egy olasz cég, nincs rajta stop loss. Aztán megjött az étvágy rövidtávra. Ezek már vegyesek előbb funda és technika, később csak technika. Ez utóbbiaknál mindnél van stop loss. Az olaszon szép nyereséget mutat papíron (12-22%, kétfajta sorozat ugyanabból a cégből) és egyelőre az istennek sem akar esni,a többi már mind veszteség, fele már ki is ütve.

Szóval az új szabály: Csak olyan papírt vegyél, melyet stopp loss nélkül is meg mersz venni!

9 megjegyzés:

thege írta...

Igaz.

De amit így vettél meddig akarod tartani és milyen nyereséggel gondolod eladni a mostani időkben?

Kissherceg írta...

sztm phyl, ott nem kell stop loss :) grat ;)

DLPH írta...

No és hol lakozik ilyen papír? :)

Ötletes és frappáns a felvetés. Tetszik.

kanyisz írta...

Meddig? Nem tudom, inkább céláram van. Az legalább dupla, de ez is csak TA-ból (ott tört le nagy ellenállás), mivel van egy kisáttételem ez kb. 4 szeres.

Milánoi tőzsdén találtam. Danielinek hívják. Világ harmadik acélgyártási gépek, berendezések, komplett üzemek szállítója. Van gyára olaszban, németben, svédben, franciában. Iparága ma nem a legjobb, DE teli van készpénzzel és alig van hitele! (Ezért választottam, és mikor vettem úgy döntööttem tőlem akár eshet is, mindaddig míg nem olvasok valamit ami a fundáját teljesen megváltoztatja. (mikor vettem, dec közepe, a nettó készpénz több volt mint a piaci érték)

DLPH írta...

Kanyisz hajdan ezeket a cégeket vadászták le a fal utcában. Sportot űztek a felvásárlásából, aztán szétdarabolták és részenként eladták.

Nincs vonzóbb célpont, mint sok kp, nincs tartozás, nyugdíjalapok feltöltve, és termel egyenletesen.

Mr. Balint írta...

Én is találtam párat. Most keresek újabbakat. Első lendületből a felső bollinger szalagig mentek. Ott meg mindegyik mást.

Kissherceg írta...

Kanyisz és Bálint hálás lennék, ha ezt a témát bővebben kifejtenétek. Találtok esetleg ilyen cégeket beírnátok légyszives vagy ha esett? :)Köszönöm! :)

Mr. Balint írta...

Köszönöm a bizalmat. Szeretném megjegyezni, hogy még a szárnyaimat nyitogatom. Ausztráliában, leginkább filléres vagy filléressé vált részvényekkel kereskedtem. 2-3 napos poziciókkal. Csak a pattern miatt volt azért más is. Ezekkel kereskedtem az elmúlt két hétben: alb, nwh, tso, bbi, env. Ajánlom a piacot. Nyilasi Úr is ajánlotta 2009-re.

Névtelen írta...

Ez a következő lufi Afrikában lesz fújva kifejezés,amely több helyen olvasható volt mostanság,megállja a helyét szerintetek?
Máté