Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2007. december 17., hétfő

hát ez az

Kösz dzsentleman!
Az a baj,hogy a jelen helyzet nagyon nem klappol.
Szerény véleményem szerint régebben vissza kellett volna engedni a dodót oda ahová való, egy kicsit a hegyekbe.
Nem értem magam részéről a kamatcsökkentéseket sem, de mindegy a nápnek cirkusz kell hát megkapja.
Azt látom, hogy bár dollárban tényleg ócsó minden, de ezt sem értem... valahogy más hangokat hallok ( pl a benzin ára miatt k..va nyígnak...de mindegy)
Azt gondolom amikor a oltba megyek kaját venni, ÉS amikor olvasom, hogy kínában ( potom 1,3mrd embert érint csak!!) éves szinten 18%-os infláció volt az élelmiszerek árában, hogy ennek globális kihatásai is lesznek.
Továbbmegyek : nem hiszem hogy a feltörekvő országok akik többségben vannak népességszám szerint és kiszolgálják a fejlett országokat, és 6-8-10 néhol még ennél is magasabb infláció mellett élnek, ne ragasztanák át ennek egy részét a fejlett országokra. Ehhez már nagyon arcátlanul és kreatívan kell hazudni, hogy el is higgyék , tehát az az illúzió, hogy 2%-os infláció szerintem báj báj.. ha meg meg akarja tartani, hát kamatot emel és saját devizát erősít, kérdés meddig megy el?
( lehet, hogy nem jók a következtetéseim...) de azt is látni kell, hogy napirenden van egy globális átárazódás, ahol újraírják a szabályokat is.
A körforgás minden szempontból megfigyelhető. Egy fél éve likviditás bőség volt,
volt már hasonló 97-ben is, aztán jöttek az oroszok és azt mondták nem fizetünk a kötvényekért. Volt pénz nincs pénz. Ott ezt elég drasztikusan oldották meg,most mások a szabályok.
nyilván ez nem ennyire egyszerű...de van benne igazság...

Nincsenek megjegyzések: