Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2007. december 17., hétfő

Zuzzo

Két észrevételem van.

1.
dodó azért nem került fel a helyére előbb, mert a nagy machinátorok nem tömtek ki eddig elég sokmindenkit a világban a semmit sem érő zöldhasújukkal. Miután a kitettség elég magas fokra hágott így 2007-re, a dodó folyamatos gyengítése kiváló eszköz a dodóhegyek folyamatos elégetésére.

2.
kamatok: kamatcsökkentéssel inflációt fognak generálni, ezzel belföldön roppantják meg a vásárlóerőt, a fogyasztó amerikai népet, mert egyrészt nem elég, hogy brutál gyenge a dollár, de még inflálják is mellette.
Tehát kül- és belföldön egyaránt szorongatják a népeket.

Kostolany alábbi gondolatait olvasva könnyen megérthető ez a történet:

==========

"Infláció és a tőzsde: Az adó és pénzpolitika hatása:

Ha a kormány a lakosság vásárlóerejét magasabb adókkal szívja fel, akkor liberálisabb lehet a hitelpolitikában, így elkerülheti a kényszerintézkedéseket és engedélyezheti az alacsonyabb kamatokat. A tőzsde számára ez a kedvezőbb helyzet. Lejtőn haladó autónál: visszaváltás = adópolitika, fékezés = restriktív pénzpolitika. "Csikorognak a fékek" ha a kormány hitelmegszorításokkal próbálja az inflációt megállítani. "

==========

1 megjegyzés:

DLPH írta...

Csúcs. Ez a blog egyre jobb. Lassan ideszokom állandó olvasónak :)