Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2007. december 18., kedd

Még hosszabb 10y bond chart


Srácok! Szerintetek nem furcsa, hogy 25 éve egyfolytában csökkenő csatornában mozog a 10 éves yenkee kötvény???? Mert szerintem ez a legfurcsább furcsaság ( Forest Gump után szabadon, akinek ugye BB volt a legjobb jó barátja - :-))) ). A múltkor egy jóval rövidebb csártot raktam be, ez a 45 éves chart mindent elmond. Érdekes ennek a chartnak az elemzése. Nem vagyunk messze a csatornatetőtől, kb 4,8-4,9 körül van. Kb 4,0 körül van a háromszög talpa, ami eddig jól láthatóan 45 éven keresztül megtartotta a 10yb árfolyamát. folyamatos csökkenő csúcsú háromszöget 1982-től jól láthatóan be lehet rajzolni, illetve a csökkenő csatornát is, melyet a párhuzamos vonalakkal jelöltem, mely csati alját nem tudom pontosan, de kb 2,5 körül. Mi kellene ahhoz, hogy ebből a teljesen beszűkűlt háromszögből felfelé törjön ki a 10yb és ne pedig lefelé folytassa a csati aljára? Minimum folyamatos kamatemelések. Láttok erre esélyt a jelenlegi helyzetben?

1 megjegyzés:

zuzzo írta...

Azt hiszem izgalmas pontra tapintottál dzsnetli.
Kellene emelnie, szerintem de piszkosul, viszont egyelőre nem sanszos, hogy a ben vezette trojka hamarosan ebbe az irányba megy. Jól is néznénk ki, egyik hónapban csökkent a következő alkalommal meg visszaemeli oda ahol volt.
Hiteltelen lenne. Maximum tartás lehet de azt is vagy 2x meg kell játszania... szevasz ez eléggé gyászos. Ez viszont azt is előrevetíti, hogy aki 10 éves amcsi kötvénybe akarja menekíteni a pénzét, ha még forróbb lesz a helyzet, az be kell érje 3%-kal....
ez se lesz gyenge szopatás.....