Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. január 4., péntek

2008 - sávkereskedés ...?

Ezt most olvasom általam valóban nagyrabecsült Kecskeméti István tollából. Valaha (van már ennek 10 éve is tán?..vagy több...) brókerem volt, ismerem őt, azóta nagyon sokat fejlődött (mint mindannyian), és egyike azon ritka brókereknek, akiket becsülök.
Na eddig a reklám. A lényeg : ez a sávkereskedéses prognózis 2008-ra (lényegében trendnélküliség), meghökkentett.

Persze elképzelhető. De magam kizártnak tartom. És óvatosan a "sávtetőn eladok, sáv alján veszek" - kel, figyelni, ha kiugrik a sávból akkor a kiugrás irányába felvenni a pozit ezerrel.
Vagyis ott stop és fordítás. Mindkét irányba.

Vannak fenntartásaim K.I. véleményével szemben.... de filózom rajta. Most első körben úgy vélem, nem ez lesz.

3 megjegyzés:

Gentlemanus írta...

Szia DLPH!

Én sem hiszek a sávkereskedésben, bár láttam már nagyon széles sávon kialakult sávozást is. Én még mindig a hatalmas idei volára teszem a voksot ( brokik örülhetnek majd ).

DLPH írta...

Az nekem is tetszene. Csak mozogjon. A többi lényegtelen.

Névtelen írta...

Én is hasonló véleményen voltam mint K.I. úgyhogy örülök, ha valaki megerősíti. Annyit még hozzá, hogy a volatilitás miatt nem körvonalazódik sztem a sáv alja konkrétan, ezért alul semmiképpen nem gondolom, hogy el kéne adni, de egyszerre nem is nagyon szabad nagy összeggel beszállni, hátha mégis kialakul egy nagyobb eső trend :) ; akkor megvarni a végét, és ha fordulni akar kellően nagy elmozdulas utan, akkor beletolni a nagyobb összeget. (Stopot nem használ az sem aki megvesz egy gyárat, bankot, de meg aki lakást vesz sem. Úgy kell tervezni a stratégiát, hogy így is működjön. A kivételeket persze figyelni kell.)