Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. január 4., péntek

Otp

Olvasom itt az erős vételi hajlandóságot a kisbüfik részéről. Aztán Rahim ténykedéséről találgatásokat, néhány "csibe tanítja a tyúkot", a "szegény megmondja mit csinál a gazdag" - jellegű véleményeket. Az ember nem nyereségre hajt? Csak azért kérdem, mert venni vmit ilyen nemzetközi hangulatban csak azért , mert az olcsó, bődületes baromság egy bankpapírnál. Szerintem. Hogy Rahim mit csinál, nem tudjuk , és hogy mi motiválja, mit tud 2-3 évre előre vagy sejt, és kikkel milyen gazdasági vagy politikai főszereplőkkel van kapcsolatban, ezt sem tudhatjuk. Bankot venni nagy üzlet. Naná.

De a kisbüfi árfolyamnyereségre hajt, és a kisbüfi infarktusközeli állapotban ül ki 1000 forint mínuszt (például) egy otp-nél (vagy eladja és bukik).Csak azért mondom, hogy gondolkodjatok, mielőtt egy klasszikusan a nemzetközi trenddel haladó nagy pénzekkel spekizett papírba belevesztek. Én megvárnám, míg ennél sokkal bullosabb a nemzetközi porond. És akkor (helyzet!!!) venni, tökmindegy milyen áron (nem árfolyam!!!), mert egy bullban (tartson bármeddig), egy otp nem fog 1000 forintot esni. Fordítva. Nem lenne jó azt lekaszálni, mint kiülni ismeretlen ideig a bukót?
Az ezer forint nekem kell, ha 11K nál megveszem, és 12-ig felhúzzák és mondjuk 1 hónap alatt ez zsebben van.Az ezer forint nem kell, ha 8K-n megvéve, 7K és szüttyögést kiülve 6 hónap múlva 9K-ért eladhatom. Kell így a túrónak.

Persze tegyetek ahogy tetszik. Sok sikert.

1 megjegyzés:

Gentlemanus írta...

Attól függetlenül, hogy nem írok a PF-re, bele-beleolvasok a hozzászólásokba. OTP topikban megmosolyogtam egy úriember aggódását Rahim befektetését illetően. Hogy az Öreg mekkora bukóban van. Hahahahaha! Hát ez jó volt! Alig bírtam magam összekaparni a nevetés miatti ideiglenes elgyengülésem miatt. Nyilván az úriember nem hallotta még, hogy Rahimkulov egy befektetés véglegesítése előtt legalább 25-30 top lehetőség közül választ, és egy rengeteg pontból álló elemzési rendszer eredménye után dönt. Hogy OTP-t vesz, nyilván nyomós oka van rá. Soha senki még nem járt rosszul őt követve. Persze, ma, a bonyolult világban, nehéz klasszikus befektetőnek lenni. Ezt kéne megtanulni.