Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. január 22., kedd

Egyetértek

Spekihez hasonlóan vélekeszem , kötelességünk keresni a fordulós jeleket. Nem meglepődni semmin, ez a tőzsde. És ha vált, nem hezitálni semmin, váltott, váltunk mi is. A fundamentumok a beketetőket érdeklik elsősorban. ÉS rövidtávon (hetek) nem sokat érnek.A devizapiaok szerint full extra short a székláb is. Ennél részvénypaci shortosabban nem tudnak már kinézni. És a trend nem régi, csak nagyon erős. Ezt nem szabad elfelejteni. Ha tízszer keressük a fordulós jeleket, de nem találtunk, addig is : poziban maradtunk (short), fejlődtünk, nem kér enni, inni, a tőzsdén soha semmi nem kárbaveszett fáradtság.Igen, nagyon túladott a piac, de maciban ez trendet erősit, nem pedig gyengít.Ezt a lükeséget sok helyen olvasom, hát no komment. A növekfő forgalom fiatalok nem öli meg a trendet. Ellenlezőleg.Erősíti. Amúgy bikapiacon olvastam ezt a zagyvaságot először erős beöntések 3-4 napján, amikor már nagyon nagy forgalommal adták a piacokat. Erre vonatkoztatva ez a kijelentés külön Nobel-díjas , mert nem short a trend a bikában, a korrekció végét valóban jelentheti, de nem a trendet erősíti .
Hagyjuk ...de ne tévesszen meg benneteket, nem mindegy, hogy irányba, vagy korrekcióba nő a forgalom. Remélem világos mit szeretnék mondani.

Pihenő lehet. A nagy alapok eladásaikat, átcsoportosításaikat sávosan hajtják végre, terv szerint, egy agyongyötört paicot pihenni is hagynak. A saját érdekükben. Ezt folyamatosan figyelni kell. Mert lemaradunk, vagy beragadunk a shortokba. Lehet azt feljebbről is megnyitni.Nem kell a bukót kiülni. Persze a pihenőket sok lelkes kisbüfi nagybevásárlásra használja fel. És örül, mert ami vett, egyre csak emelkedik. Iszonyat erős forgalommal. Na ott lesz a baj, az már a vége a korrekciónak.

Magam ilyenkor inkább diverzifikálok (10-15-20 instrumentum), és fedezeti pozíciót is felveszek, 40-60 % arányban, és mindegyiket kifuttatom. Ha tovább le, akkor longok azonnali dobása értelemszerűen. Mert ha pihenő nélkül megy a borítás tovább, az nem kis gond. A részvénytulajoknak.

3 megjegyzés:

drop írta...

Nem egészen értelek. Mindenhol azt írod, hogy nem nekünk kell megkeresni az alját, azt csinálja más.
Most meg, figyeljük a fordulós jeleket és lépjünk azonnal, ha vált.
Hogy is van ez?

DLPH írta...

Kár. A fordulós jelet akkor látod , amikor ott van az orrod előtt. Az alját előre nem tudhatod. Ennyi. Azt sose mondtam, hogy "nekünk" mit kell csinálni.

Amúgy szia Drop!

tozsdenyul írta...

Etimológia :)

Ha fordulót keresel:
A fordulót akkor látod, ha már fordult - tehát nem az alján lépsz be, hanem feljebb, de jóval valószínűbb, hogy jó az irány.

Ha aljat keresel:
Azt előre teszed, mint a kaszinóban (nem tudod hol lesz). Belépsz a piacra, mondván hogy ez az alj. Aztán többnyire nem az...

Jobb megvárni, hogy tényleg kijött-e a fekete 22-es, és akkor tenni rá a tétet (persze kisebb a haszon, de nagyobb az esély a sikerre)

Nekem ez az üzenet...:)