Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. január 6., vasárnap

Otp logaritmikus

Erre gondoltam :


Mint látható, 2000-4000 ig a távolság ugyanakkora, mint 4000-8000 ig . Ugyanis nem mindegy, hogy mennyi a dőlésszöge a csatnak amiatt, hogy abszolút mértékben véve megy először 2000 forintot, aztán meg 4000 forintot, az ugye kétszeres számszakilag. Csakhogy mindegyik 100 % növekedés az előző értékhez képest. Így jobban kifejező egy grafikon, ha hosszú időt vizsgál az ember. Mert valójában így arányos a törénet, a tőzsdén a befektetések %-ra mennek. Beszállok 2000-nél és elengedem 4000-nél 100 % -ot kerestem, ez részvényenként viszont csak 2K.

4000-8000 is 100 %, de ez már részvényenként 4 K forintban. Csak épp haszonban ugyanannyi. Ezért jelöli ez a felbontás hosszútávon élethűbben a történetet.

Egy kis apróság, amiről a "fizetett" elemzőguruk nem beszélnek. Van még sok ilyen. Sajnos. Nekem viszont a bőrömre megy az ügy, ezért hajlamos vagyok odafigyelni mindenre. Ha tudok persze.

3 megjegyzés:

Gentlemanus írta...

Köszönöm DLPH a csártot!

Gentlemanus írta...

DLPH

Érdekes ez a Bollinger Band Width Indicatorod a kép alján.

Jelentős lefelé irányuló csökkenő tetőket mutat. Ebből szignifikáns elmozdulás fog jönni.

Gentlemanus írta...

Még egy valami ehhez a Bollinger Band Width Indicatorhoz:

Jól látható, hogy az eddigi BBWI beszűkűléseket, mindig határozott up irány követte. Tényként megállapítható, hogy a beszűkűlési időszak mindig a trendvonal alján érte a papírt, igaz eddig full bull trendben. Ma szintén beszűkűlt a BBWI, 7650-nél szintén trendvonal aljáról fordult a papír, viszont csökkenő tetőkkel erőteljesen szorítják vissza a trendvonalra. A beszűkűlt állapot ma elég rossz nemzetközi környezetben éri a papírt. A 8k-nál lévő rés betöltésével kell számolnunk szerintem.