Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. január 4., péntek

otépé szerintem...

Az otépé nálam közeleg egy jó "befektetés" eszközkategóriához.
Egy olyan beülős történet, aki ezt választja annak nem szabad nyafognia
nyavalyogni, mert ez csak úgy megy, hogy az ember lát benne tuti 50-%ot
2 éves távon és akkor ok. Be lehet tolni a tankot otépé-be és marad otthon a
talicska, amit könnyen lehet ide oda mozgatni, a tank meg bombabiztosan jól elvan...
valami ilyesmi...
az előttem szóló érvelését is maximálisan el tudom fogadni...

9 megjegyzés:

DLPH írta...

Nyilván. Az a befektető. De a pf-en naponta riadoznak. Ebből gondolom, nyoma nincs befektetőnek köztük.

drop írta...

Hosszútávra belevenni szerintem lesz még alkalom lejjebb is. Rahimot mi vezérelte, fogalmam sincsen, de a hitelválságot valszeg ő sem tudja megítélni tökéletesen. Vagy ki tudja, milyen infói vannak. És más vételi taktika 100 mrd-t betolni és más 100 milliót.
De a hitelválságnak még közel sincsen vége, hogy az esetleges recesszióról ne is beszéljünk. Már pedig az OTP akkor is esik, ha csak az USA bankok esnek és akkor is, ha a DOW egésze.

gepida írta...

sziasztok,

A Rahim most engedélyért folyamodik a felügyelethez (+10% miatt). Naivítás azt feltételezni, hogy addig nem tud/akar venni(?), vagy stróman cégen keresztűl kihasználja a "helyzetet" és vesz tovább? Ez szerintem fontos lehet a papír további árfolyam alakulásán gondolkodva. Ha Ő nem tudja megfogni a papírt akkor a Julius Baer vagy az Otp srv vásárlással szerintetek alá fog-e állni? Ezek a dolgok foglalkoztatnak.

drop írta...

Nem akarunk Rahim zsebében turkálni, de már kb. 250 mrd-je van OTP-ben. Lehet, hogy már túl sokat nem akar erre költeni.

gepida írta...

OK. Nem titok ez, belépési pontot keresek a részvénybe :) (mint sokan mások), csak vannak ezek a "zavaró" tényezők (előző hsz).
Engem is a Rahimot mi "vezérelheti" érdekel.

A Rahimmal az a gond, amit pl a molnál csinált: átadta a pakkját a potenciális felvásárlónak.

Lényegében akaratán kívűl lepleződött le a közel 10% pakkja. A kérdés az: komolyan érdekli az OTP mint befektetés, vagy esteleg megint csak mint "átmeneti" pénzügyi befektető gyűjtöget valakinek?

Egyébként szerintem a Rahim zsebében lehet turkálni, hozzánk képest teljesen más kategória, nagyon nem érdekleheti. :)

drop írta...

Akkor már ketten keressük a belépési pontot :)
De egyelőre inkább rémisztő nyilatkozatokat lehet olvasni, mint biztatókat a jelzálogválságról. (pl. ha tudtok németül http://www.wiwo.de/pswiwo/fn/ww2/sfn/buildww/id/2906/id/329154/fm/0/SH/0/depot/0/index.html ).
Szóval ha hosszútávra veszed, akkor szerintem még hónapok (3-12?) kérdése.
Most jön el az az időszak, amikor a bankok is közlik majd a vesztségeiket és jönnek a szar makróadatok is. Szerintem. Eddig azért a makró legalább jó volt.

gepida írta...

Hosszú táv az nálam az olyan kb 1-2 hónap. Gyj-t várom, nagyon érdekelni fog, különösen a hitelekre képzett céltartalékok bekezdés. :) Az elemzői célárak megmaradtak a "csodálatos" kategóriában, pont ez az oka amiért ráfigyeltem. Plusz a Julius Baer + a Rahim + a srv vásárlások.

"jönnek a szar makróadatok": nemzetközi és/vagy magyar adatokra gondolsz? Nem mindegy.

drop írta...

USA adatokra természetesen

drop írta...

USA adatokra természetesen