Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. február 27., szerda

Gátszakadás ezerrel

Drop írásához csatlakozva ne felejtsük el megjegyezni, hogy két súlyos gát átszakadt:

- Oil már 101,15
- EURUSD bázisképzés után kitört 1,50 fölé.

Oil és EURUSD kéz a kézben fogják erősíteni egymás hatását.
Drágább oil, még gyengébb dodó.
Márpedig 115 körüli olajat látok középtávon.

Ez a folyamat brutálisan nagyon nem jó senkinek sem a világban, de bátran állítom, hogy legkevésbé a jenkiknek.

18 megjegyzés:

zuzzo írta...

Egy kicsit hozzátennék én is...
2004 2006 között duplázott az olaj, pánik volt ezerrel amikor 75 $ -nél járt, egy kicsit itt megtartották, megnézték hogyan reagál rá a világ, köszönte szépen jól, majd rövid idő alatt egy évvel korábbi szintre nyomták vissza. A kontraszt megvolt, az igény tovább nőtt, mind a kitermelők mind a finomítók állták a sarat ( néha volt egy kis nyígás, de hiányról nem lehetett beszélni..)
leszúrt majd 50-ig és innen egy év alatt ismét duplázott, jelentős korrekció nélkül!!!!!!!!!!
a világ fogyasztói nem tették fel a kezüket, hogy annyiért már nem és akkor most igyák meg az arabok az olajukat...sőt a kereslet folyamatosan nőtt.
Más kérdés, hogy most pl a dodó támasztja az árat.
Ha a dodó visszaerősödne,akkor majd előhúznak egy nigériai, iráni vagy venezuelai kártyát. Gondolom Nektek is feltünt, hogy mindig van valaki aki a színfalak mögül előlépve húz egy váratlant. És az olaj árat nem engedik beesni.
Fontos mozzanatok, hogy van egy olaj kartell , már a neve is érdekes. Lassan elfelejtjük a 2-vel kezdődő üzemanyag árakat és megszokjuk a 3-val kezdődőket.
Ta ide Ta oda, ezt nem fogják olcsón már olcsón adni.
2006 ban átlag volt vagy 65$, 2007-ben 75$, idén az eddigi ténykedés alapján 90 $ alá nem várnám az átlag árat. Ez olyan éves 15%-os növekedés. Ha levesszük a $ hatást (8%) meg egy kis inflációt akkor az értékesítők szemszögéből nézve 3-4 % -os real növekedés lehet benne max, de mint tudjuk nem minden olajkitermelő országban van 3-4%-os infláció, azaz ezen gondolatmenet szerint van egy olajbevételi terv amit reálértéken kívánnak tartani...
nem túl bíztató a jövőre nézve...
és még egy aprócska gondolat....
a nemrég bejelentett északi sarkköri vidék alatt található olajvagyon lehet a jelen század következő "arab olajmező"-je kiterjedtségét és mennyiségét tekintve is.
Ha jól emlékszem 80$-nál lehet nullszaldósra kihozni a kitermelést.
Nem lennék meglepődve, ha figyelembe vesszük a jelen gazdasági növekedés lassulását, és minden más egyebet egy új sávot építene ki az olaj 85$ fölött, és adott esetben itt megpihenne egy pár évig.
Lehet, hogy a technikát is lehet terelgetni??
.. ezt csak úgy gondolatébresztőnek szántam...

Gentlemanus írta...

Számomra az az érthetetlen Zuzzo az oil árral kapcsolatban, hogy ez a brutál árszint borzalmas mértékben gazdagítja a jenkik ellenségeit és feltörekvő, a hatalmat maguknak követelő népeket. Mégha brutálgyenge a jenki dollár, akkor is hatalmas zsetonokat vágnak zsebre a ruszkik, Irán, arab országok, Venezuela, stb. Az über nyersanyagáraknak köszönhetően például PUTYIN ALATT A RUSZKIK KIFIZETTÉK AZ ÖSSZES ÁLLAMI TARTOZÁSUKAT!!! ÚGYHOGY KÖZBEN SIKERÜLT A KONTROLLT IS MEGŐRIZNIÜK A NYERSANYAGAIK FELETT! Ebből az ellenséges országok sokkal többet profitálnak, míg a jenkiknél csak a szűk olajlobbi dörzsöli vörös tenyerét. Nincs adósság, nincs függőség. Új csúcsfegyvereket fejlesztettek ki a ruszkik. Kína is tele brutális zsetonnal, megveszik a jenkiket egy csettintésre. Mások olaját veszik meg inkább, a maguk körzetében felfedezettel takarékoskodnak, tudják, hogy van hét szűk esztendő is. Iránnak is jól jön az olajpénz. Jut az elrettentő stratégia kifejlesztésére. Új rakéták, atomprogram, stb.

Szóval meggyőződésem, hogy itt a nagy amerikai nép igába kényszerítésének folyamatát látjuk, mindenkit a globalizmus alá kell kényszeríteni, a nemzeti érzést ott is ki kell törölni a jenki fejekből.

E R A S E
=========

The end.

Kissherceg írta...

Jól látod Gentle... Ázsia célja a világ feletti "hatalom átvétel" kezdve a kisebb ázsiai országokat, ill egyelőre még nem a hírekben szereplőkkel egyetemben. Szóval a világban lehet egy rendszerváltás talán, persze a felső "300"ak tanácsának is van beleszólása a folyamatba, de mindenesetre kiváncsian várom.
Figyelni kell és értelmezni a folyamatot, ferinek már nem washington seggét kéne csillogósra nyalnia....

Kiváncsi vagyok mikor szakad be US, már csak shortom maradt, ma újra nyitottam néhányat meg sok cash

Gentlemanus írta...

Nagy Herceg!

Be fog az szakadni, nyugodj meg.
Itt csak az időfaktor az ami lényeges. Én nem fogok állandóan brummogni.

Állandóan szemem előtt lebeg Kanyisz 208 éves DJIA csártja. Fenntartom, hogy a trendcsatorna feletti rész, nem egyéb, mint FALS kitörés. A hosszú trendcsatornába való visszatérés az nagyon fájdalmas lesz mindenkinek. És ezt visítva, remegve érzik kint is. Ezért vesznek meg minden szar adatot is, mert már nem tudnak kínjukban mit kitalálni, tolják az időfaktort maguk előtt, holt időtérben vagyunk.

Gentlemanus írta...

Gyenge dollárhoz:

A BMW gyár világszerte 8100 főt fog elbocsátani a gyenge dollár miatt...

És még hány gyár jön majd ilyen hírekkel....

To be continued

zuzzo írta...

és a növekedés nem áll meg, ha elhissük azt, hogy 2050-re legalább 10mrd ember lesz a földön, akkor a fogyasztás méginkább fel fog pörögni...
de ebbe már belegondolni is rossz.
Szerintem meglepődne mindenki, ha kiterítenék az érintettek, hogy kinek menyi pénze van.
Továbbra is tartom azon elképzelésem, hogy az óccsó dollárt visszaadják amerikának cserébe elveszik a termelő értékeiket.
Elég csak megnézni a gazprom szándékát, a kitermelés szállítás elosztás fölött egyaránt kontrollt tart, mi kell más, már csak el kell égetni a gázt és kifizetni az árát...
szép kis jövő...

Gentlemanus írta...

Iranian Oil Bourse Openin 2008/02/06
By Steve Austin

The Iranian Oil Bourse establishing Euro-based pricing of oil is set to open on February 17th 2008 and could have devastating effects on the US dollar.

Currently all three major oil markets (WTI, NYMEX, IPE) trade barrels of oil in US dollars. Consequently any country buying oil needs dollars to pay for it. This enables the US Federal Reserve to issue huge volumes of dollars to meet increasing demand for oil. In return oil producing nations invest dollar proceeds in US treasury bills, allowing for the current US budget deficit.

But this balance may become unsettled after a fourth major oil market opens this month, trading in Euros: the Iranian Oil Bourse (IOB).

Unlike other bourses, the IOB relies on a peer-to-peer trading model, using the Internet. IOB has been in the works for several years and encountered many hurdles on the way, the last of which are severed underwater internet cables creating an Internet outage throughout the Middle East days before the IOB's opening and prompting conspiracy theories. In recent years the US has outfitted some of its submarines with the capability to splice optical fiber underwater so these theories may not be far-fetched.

Having the world's second largest oil reserves of 136 gigabarrels, Iran will likely extend its influence on financial markets when the IOB opens. Although under-reported by the media, this historical shift and its consequences should be watched closely.

Gentlemanus írta...

Did you know? by Steve Austin2008/02/20

Iran's Oil Bourse is based off the island of Kisch and houses offices of 100 Iranian and foreign companies.

Névtelen írta...

Ha USA fokozatosan teret veszt a világgazdaságban,a dollárt kiváltja egy másik valuta,ami talán mkinek jót tenne,és Ázsia pedig egyre nagyobb részt veszt ki a világgazdaságból,akkor elméletileg az egyensúly nem változik,a fogyasztás nem csökken,sőt nőni fog.....
Szval én naívan azt gondolom hogy nem lesz vége a világnak,csak a hatalmi viszonyok rendeződnek át,lehetséges ez?
Üdv:Waszeitung

drop írta...

Azért az USA-t kicsit korai lenne temetni, bár súlya a világgazdaságban csökken, ez kétségtelen. De ez a visszaesés nem mostanában kezdődött és elég lassú folyamat.
A világnak ők a fő fogyasztói, nem Európa, nem Kína és nem is Japán. Vagyis az egész világgazdaság megsínyli az USA fogyasztás visszaesését.

Névtelen írta...

Nem temetni szeretném őket,csak gondolkodom:
Kelet gazdasága folyamatosan nőni fog akkor az oda befolyó rengeteg pénzt költeni is akarják majd és ez a kereslet meg fog jelenni,illetve már jelen is van,óriási nyersanyagkereslet formájában,és köszönhetően Kelet elnyugatiasodásának (szép szó:)sztem vesznek és venni fognak minden hasznos és haszontalan fogyasztási cikket,hiszen nagyon nagy a felvevőpiac,aki fogyasztani akar...
Nem vitázni szeretnék csak bemutatni egy nézőpontot,kíváncsi vagyok ez mennyire fog működni,üdv:
Waszeitung

Gentlemanus írta...

Waszeitung

Nem lesz vége a világnak, nem is gondol ilyet senki, de azt hiszem, azt bátran ki lehet jelenteni, hogy a világ megint egy többpólusú világhatalmi rend felé mozdul el. Nem is jó ez, hogy jelen pillanatban egyvalaki őrült módon szaladgál szanaszét a világban, büntetlenül szórja fenyegetéseit, a NULLA ÉRTÉKŰ nyugati demokrácia magvait, na meg bombáit, számára totál ismeretlen, a saját országa társadalmához képest ősmatuzsálem társadalmakra. Ez pont ugyanolyan, hogy mondd a négernek, hogy te fehér vagy. Értelmes ember inkább elfogadja, hogy Isten míly csodás változatos világot teremtett, és nem annak erőszakos megváltoztatására törekszik.

Oroszokkal nagyban kell még számolni, ez 100%, a rengeteg nyersanyagkészletük miatt. Főleg ha még megszerzik maguknak az olvadó Északi-sarkkör alatti készleteket is.

Az a baj, hogy nem tudom eldönteni melyik a rosszabb: hogy bombát dobnak rád, vagy ha valakit lassan végeznek ki hosszabb idő alatt, azáltal, hogy a végletekig kiszipolyoz a nyersanyagok árdrágítása révén.

drop írta...

Olaj lobby ide vagy oda, a következő USA elnöknek az alternatív energia irányába kell lépnie. Obama beszédeit hallgatva elég valószínűnek tűnik, hogy meg is fogja tenni. De majd meglátjuk, a kampányban még könnyű bármit mondani.

Névtelen írta...

Amerika a maga alig több mint 500 éves múltjával,szemben a több ezer éves kultúrákkal számomra sosem volt "hiteles",viszont meghatározó volt a világban az elmúlt évszázadban,de ez kezd tovatűnni és bár jobb lenne egy multipoláris világ,most mégis a világ "túlsó" fele kezd erősödni,szval akkor csöbörből vödörbe?
Véleményem szerint mivel a pénz kell mkinek így nem lesz bomba,hanem marad Gentlemanus szavaival élve a "kiszipolyozás",bár ez sem mehet a végtelenségig ha nem lesz mit elvenni az embertől...hát ezek nem túl rózsás kilátások.
Vki tudna segíteni olyan grafikonban ahol tetszőleges időtávokon megtekinthetőek a különböző nyersanyagok árai?
Waszeitung

DLPH írta...

Kedves Gentlém !

Mindig nagy öröm olvasnom soraid...esküszöm nagy élémény..

ez itt :

"Ez a folyamat brutálisan nagyon nem jó senkinek sem a világban, de bátran állítom, hogy legkevésbé a jenkiknek."

nem hiszem...
ez bizony nagyon is jó valakiknek, akiket sem időm sem energiám körbeírni kik is lehetnek szerintem...

mibe csoportosítanak át?

arany, ásványok, természetes ivó és ásványvízforrással ellátot földek óriási mennyiségben...
nanotechnológia, biogenetika, alternatív energiák, hulladékfeldolgozás...

tévednék?

Névtelen írta...

http://stooq.com/notowania/index.html?data=20080228&kat=t1&show=2&chart_=1&typ_=l&sort=

ezek itt a nyersanyagok...

Üdv. Famo

Névtelen írta...

Köszönöm,itt lesz látnivalóm! :D

Üdv:Waszeitung

Kissherceg írta...

amennyiben 12370 alatt zár, akkor nálam irány az 12k és alatta tartomány