Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. március 31., hétfő

FED végtelen hatalomvágya

Úgy érzem a válság oka a következő cikkben egyértelműen kiderül. A FED célja, hogy tovább centralizálja hatalmát és igába hajtsa az eddig független pénzintézeteket. Így a FED tulajdonosai olcsón jutnak hatalmas vagyonokhoz. Szóval még nincs vége, mert csak egyet vettek meg idáig a nagyok közül, de még van soron néhány. A lényeg a válságnak szerintem lesz vége és nem fog annyira elhúzódni, mint számítottuk eddig. Hiszen az a FEDnek lenne rossz, azt meg nem akarják a fejesek. Világhatalom tovább erősödik, úgy érzem kijelenthetjük.

"A felügyeleti rendszer reformját sürgeti az USA pénzügyminisztere


A pénzpiaci zavarok jobb kezelésére alkalmas felügyeleti rendszer kialakítását sürgeti Henry Paulson, amerikai pénzügyminiszter. A tárca vezetője számos reformjavaslattal állt elő, ezeket azonban a kongresszusnak is el kell fogadnia.

Paulson szerint a pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó cégek sokkal nagyobbá, komplexebbé és nehezebben irányíthatóvá váltak, ezért az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed felügyelete alá tartozók körét ezekre az intézetekre is ki kellene terjeszteni.

Az új felügyeleti rendszer rugalmasabb lenne, hatékonyabban kezelné a piaci zavarokat, valamint nagyobb védelmet biztosítana a fogyasztók és a befektetők számára egyaránt - nyilatkozta Paulson. A javaslat szerint a Fed feladata lenne a piaci stabilitás biztosítása is."

12 megjegyzés:

kanyisz írta...

Tudom, hogy az összeesküvés elmélet híve vagy, nem is próbállak meggyőzni az ellenkezőjéről. Néhány ténnyel azért szeretném ha tisztában lennél.
A FED a Szövetségi tartalékrendszer rövidítése. A rendzsernek több, mint 3000 bank része, tulajdonosa. Az úgynevezett nemzeti bankoknak (nem egyenlő a mi szóhasználatunk szerinti Nemzeti Bankkal) kötelező a FED tulajdonosává válni. A FED tulajdonosai nem kaphatnak osztalékot, nem kaphatják vissza a tulajdonukat és csak korlátozott beleszólási joguk van az irányitók kiválasztásában.
Szóval sok-sok előny származik egy tulajnak a FED-ből, legfontosabb ezen előnyök közül, hogy az összeesküvés elméletek céltáblájává tudnak vállni.

DLPH írta...

no no :))
nem egészen

Kissherceg írta...

Hmm Kanyisz ebben tévedsz, osztalékot is kapnak évi fix 6%ot, de olvasd el:

Federal Reserve is held by powerful banks, owned or largely controlled by the Rothschilds. The banks are:
1) Rothschild Banks of London and Berlin
2) Lazard Brothers Bank of Paris
3) Israel Moses Sieff Bank of Italy
4) Warburg Batiks of Hamburg and Amsterdam
5) Lehman Brothers Bank of New York
6) Kuhn Loeb Bank of New York
7) Chase Manhattan Bank of New York (controlled by the Rockefellers)
8) Goldman Sachs Bank of New York


Hmmm ahol található volt az információ ez fogad:
http://www.venusproject.com/ethics_in_action/Who_Owns_Federal_Reserve
:)

borussia írta...

hat en probaltam ertelmezni a szoveget meg a chartokat amik ezen a linken vannak, de egy szot nem ertettem beloluk... pedig a joindulat megvolt bennem...

el lehet ezt olvasni erthetobb formaban valahol?

pl az hogy David Rockefeller nevet leirjak, es ala felsoroljak a 100 legnagyobb amerikai ceget, ezzel igy eddig en meg nem tudok mit kezdeni :)

drop írta...

Wikipedia, elég jól le van írva, de bonyolult, magam sem olvastam végig. Sok érdekes van benne.

http://en.wikipedia.org/wiki/Federal_Reserve_System

Kissherceg írta...

http://www.venusproject.com/ethics_in_action/Who_Owns_Federal_Reserve.html a html lemaradt:)

Szóval ezt emészteni kell, de sztm érthető valamilyen szinten, csak azoknak könyebb, akik már többször utánaolvastak és néztek ennek a témának.
Rockefeller érdekeltésgek azok :)

drop írta...

A wikipedia mást ír.

tozsdenyul írta...

Mert az is Rockefeller érdekeltség.

:)

Kissherceg írta...

:)) Nem is az enyim :))

Oliver írta...

Szívesen beszélnék vkivel MSNen vagy e-mailben aki már ismeri a BPForex ProTrader programját. egy ideiglenes e-mail: ideiglenesemail@citromail.hu

köszönöm

kanyisz írta...

Kissherceg!
Bocs a fix 6%-ban igazad van, de ez kb. betétként működik. A FED-t törvény hozta létre, a tag FED bankokat is törvény hozta létre. Előírták mely kereskedelmi bankoknak kötelező belépniük, melyeknek nem, csak ajánlott. A tulajdoni rész nem kereskedhető és nem helyezhető letétbe hitelfedezetként.
Az egész tulajdon abból ered részben, hogy létrehozzák a tartalékot, nem véletlenül írtam le a nevét magyarul. Ez ténylegesen egy tartalékrendszerből eredő szerkezet. A tulajdon kb. olyan, mintha nálunk nem azt mondanák a bankoknak, hogy ennnyi meg annyi tartalékot köteles képezni, hanem ennyi vagy annyi részvényt köteles venni az MNB-ből.

Egyébként a tartalékrendszer eredője a mezőgazdaság ciklikussága. Ennek finanszírozása omlott állandóan össze, és más tényezőkkel együtt ez váltotta ki hosszas fejlődés után a FED létrehozását. A FED törvényt egyébként az akkor bankár ellenes demokraták hozták létre a 10-es években.

DLPH írta...

Oliver, ez az egyik program , amit használok. Mire vagy kíváncsi?