Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. március 6., csütörtök

Nap vége

Kicsit több kis rövid hsz lesz mostantól, ha van valami apróság, majd ide írom, máshová innentől kizárt. A shortok szépen felfejődtek, de az áttörést akkor hoznák meg, ha a Dow a sávját át is törné alul, nem csak megérinti. És kereskedési időben tenné, azt jobban szeretem. Ez ma nem történt meg, emiatt csökkentem ha tudom a short kitettségemet, vissza is pattanhat innen. Érdekes, hogy bizonyos vélemények szerint a rossz hírt megvenni bull piac, a jó hírt sem megvenni, bearish piac. Ma utóbbi érvényesült. De jól látszik a piacon, mennyire sérülékeny. És tessék észrevenni azt is, hogy mindkét irányba az. Nem kell egyik nap eufóriát kiáltani, a másik nap pedig kollektív temetést tartani. Gyilkos piac ez a mostani. Korán, pánikban zárt pozik tömeges bukók sorozatát adják, ne kapkodjatok,. Csak nyugalom. Ahogy Zuzzo mondta, csak nekem ez a szemléletes megfogalmazás valamiért nem jutott eszembe : főtrend, altrend...igen, mint az óceánban az áramlatok. Ez plágium, ezt kapitány Kosztó írta vmelyik könyvében, de roppant találó. Az óceán keresztmetszete , vagyis lefelé haladjunk. Felül kis áramlatok, ahogy a tenger felszíne ide oda áramlik, hullámzik,. Ahogy haladunk mélyebbre, lesz egy másik áramlat, ami már szélesebb víztömegeket mozgat meg, és a felszínt is, (ez fontos), de a felszínt az ide oda cikázása közben mozgatja, lassabban, de nagyobb erővel...és lent mélyben egy gigaármlat, ami az egész hatalmas víztömeget mozgatja adott irányba, fölötte a kisebb áramlatok mehetnek ide oda, de az egész víztömeg mindenestől összességében arra halad, amit ez a legalsó, legerősebb és leglassabb áramlat jelöl ki.Gyilkos a piac most. Ne tegyetek téteket a felső áramlatokra, (altrendekre). Az a biztos, a főtrend, az fog érvényesülni, és az mozog fundamentális kikerülhetetlen, megfellebbezhetetlen tényezők okán.

Gyilkos a piac. Most mindenki kesereg. Kevdes Gentlém 6500 re írt otira swing belépőt. Az érdem az övé, megnéztem, megerősítem. Valóban így van, és ami számomra meghatározó, hogy a jelzésértékű instrumentumaim ezt megerősítik,. Ez nagyon fontos. Megerősítik. 6700-6800 között még egyszer sanszosan visszapattan, aztán.....zutty.Választási év van usában, ne feledjétek, semeddig sem tart felpiárkodni az árfolyamokat, hogy a kedvenc banok, alapok magasról tudjanak önteni. Vagyis óvatosan a stoppokkal is.

Hogy miért nem érdekel az otp buktám? Mert én pontosan tudom mi az, bukni. Pontosan tudom, hogy mely piac az, amelyik egyszerűen legyőzhetetlen, nincs mit tenni ...csak a szerencse marad...minden taktika , startégia tudás, tapasztalat, csak fifti-fifti esélyt ad. Mert annyira kiszámíthatatlanul kiszámíthatatlan lesz a piac, hogy kár vele vesződni. Ez nem bukta. Ez lófütty.

A főtrendre lehet játszani. És kiseggelni. Aljvadászok nagyon póruljárhatnak és a devizapiaci fordulókra játszók tönkremehetnek. Kérem tisztelettel : mai leosztásban az otp volt 1000 forint is, sőt...sokkal kevesebb is. Nagyon-nagyon beleszerelmesedtetek ebbe az évek óta tartó bullba.
A java még hátravan, de addig.....az óceános példa nagyon jó, válasszatok egy célt, és várjátok meg, míg megvalósul. Swingre long 6500 pld. Rövidtávra. Shortra mindegy hol, 1-2 hónap múlva ránézni...stoppot viszont felülről szigorúan tolni vele. Ha közben a főtrend fordul, vele fordulni. Kíméletlenül longba fordítani a shortokat.

Amíg brumm van, magasról short és nem alacsonyan long. Utóbbi életveszélyes. Legalábbis részemről. Na mégis hosszúra sikeredett....bocs.

Ui : ne kövessétek a trédjeimet. Ha egy nem sikerül, van másik 10 ami meg szépen hoz. Nem tudjátok ugyanis, hogy az otp x % -om hány forint, szemben egy egység devizapiaci jó trédemmel. Nem tudjátok, hogy ez az otp buktám sokkal kevesebb pénz annál, mint amit a gbp/chf shortommal 3 nap alatt megkerestem. Diverzifikálok, és úgy, hogy a gupos tőzsdéken kevesebb pénzt mozgatok, mint a lekereskedhető instrumentumoknál.Ha valaki velem jött az otp longba, velem jött a január eleje óta tartó eddig majdnem 3000 pontot hozó dow kereskedéseimbe is? No mert az nem kis pénz az oti bukta ehhez képest gagyi kis semmi.Lópikula csak.

Már kértem mindenkit, ne kövessen. Nem az a célom, hogy joe bácsi módjára grátisz gazdaggá tegyek tökismeretleneket. Hanem az, hogy valamit átadjak abból, hogy milyen startégiával működök a tőzsdéken. De legelsősroban az, hogy gondolkodjatok, lássátok meg az összefüggéseket, mert igenis vannak, csak épp még a brókerek sem tudják. Ha ez szerénytelen volt, akkor sem szánom bánom. Ez így van. Aki nem hiszi, majd megüti velük a bokáját.
Tisztelet kedves Kecskeméti Istvánnak. Mert nem mindenki ilyen, vannak kivételek is.
Gondolkodjatok rendszerben. Ez a lényeg.

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

Üdv!
Utolsó soraidhoz szeretnék hozzászólni.
Nagyon igazad van, hogy nem szabad másolni. Mert, amit teszel, az csak az okozat, és az okra kell rájönni. Mit miért csinálsz! Én is ezen vagyok, mint rendszeres olvasód, és már nagyon sokat köszönhetek, nagyon sok dologra rávezettél így, ismeretlenül.
Így tovább!

Guszt

walkie-talkie írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
walkie-talkie írta...

Maradva,a mélytengeri hasonlatnál. Merülés csak tapasztalt búvároknak, komoly felszereléssel. A tapasztalatlanabb kollégáknak láblógatás a partról (megpróbálom ez utóbbihoz tartani magam).

drop írta...

"a jó hírt sem megvenni, bearish piac"
Lehet, hogy vak vagyok, de tényleg jó hírt nem láttam már hetek óta. Pontosabban olyat, ami igaz is volt :) A tegnapi eresztés különösen trágyára sikeredett.

DLPH írta...

vmi tegnapi vártnál jobb lakáspiaci dat jött ki nem?
legalábbis ezt olvastam vhol
erre gondoltam

de felejtős
nincs jelentősége akármi is lett

Gentlemanus írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.