Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. március 11., kedd

nem tudom jól értem-e

a 28 nap alatt akár 800mrd$-nyi wc papírt is befogadhatnak cserébe amcsi államkötvényért.
És mi lesz azután...elképzelhető, hogy a nagy amerikai állam így menti meg a pénzügyi rendszert???
be...ás amit ezek művelnek....és persze az emberek újjonganak meg örömtüzet raknak.
Ezek után érthető, miért kellett ambac-kékat aaaaaaaaaaaaaaaaaa-ra minősíteni.
Gratula,... ha még ez sem lesz elég ahhoz, hogy a rv piacot megmentse a beszakadástól, akkor
akkor egy időre 4 számjegyű dow indexértékek köszöntenek ránk.

6 megjegyzés:

drop írta...

Na kérem, lassan megérkezünk a végállomáshoz.
A FED ellőtte utolsó puskaporát is. Tudom, még leviheti az alapkamatot 0-ra, de a csökkentésre már eddig is mindig eséssel reagált a tőzsde és egyébként sem ér semmit.

borussia írta...

ez most nálam is kivágta a biztosítékot

olyan szemét papírokkal, mint amiket már a piac sem fogad el (mégpedig azért, mert a kockázatot nincs szereplő, aki bevállalná) a jegybank elfogad, és ezzel finanszírozza meg a rendszert... ez egyszerűen a prudens banki működési alapkövetelmény szembe köpése... a legfontosabb piaci szereplő által

nincs kétségem most már, hogy itt még nagyon vezet út lefele... ezt nem úszhatja meg a rendszer ennyire simán (bár lehet nem is ez a cél, csak a soft-landing segítése... és ebből a szempintból még akár társadalmilag hasznos is lehet ez a lépés... de ez nem változtat azon, hogy egy nagyon komoly határt átlépett most a FED)

Névtelen írta...

Uraim !

Meddig fújják a lifijukat az Amik ? Hát egyre több helyen ereszt... Mindenesetre jó a marketing.
És mi lesz 18án ? Sz.tem ha vág a Fed az öngyilkosság és hamar zutty de ha nem és pl azt kommentálja : nem vághatunk többet emberek mert megesz az infláció, de újabb pénzeket pumpálunk a rendszerbe! akár emelkedés is lehet. Én már semmin sem csodálkozom. Csak max. azon ha a "nagy zutty" elmaradna.

Gentlemanus írta...

Bajtársak,

Ami ma történt, az nem más, minthogy a hamburgerzabálók erőszakkal bele akarják rángatni az egész világot az ő szarukba a központi bankokon keresztül. Ők csinálták meg a szart, és erővel arra kényszerítenek, hogy egyél belőle.

Jól van, hát azt gondolják ezek a szerencsétlen, hamburgeren felfúvódott jenkik, hogy a szkíták, hunok, magharok mai leszármazottai nem látnak át rajtuk?

Enyje bébé:
" még, még, még, ennyi nem elég "

DLPH írta...

:))))))

kanyisz írta...

nyugi gentle az eurósok már rég megzabálták, bár a szkíták még nem tagjai a klubnak.