Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. március 25., kedd

Plunge Protection Team II.

Nem túl régen írtam erről a csapatról, ami a feltételezések szerint arra hivatott, hogy megállítson gyors zuhanásokat a tőzsdén. A csoport tagjai között Szerepel Bernanke, Paulsen és más "nagy" név is. A szükséges tőkét a FED szolgáltatja. Az utóbbi napok megmagyarázhatatlan emelkedései után szerintem nyilvánvaló a csoport létezése és aktivitása.
Kiváncsi lennék a véleményetekre (főleg a TA-sok) a következő elméletről, ami magyarázatot ad a váratlan rallykra. Az elmélet természetese nem saját.

Szóval a PPT 2 taktikával operál

1. Futures-eket probál befolyásolni vételekkel (ez rendben)

2. Ha a piac hirtelen zuhanni kezd a rossz hírek hatására és nagy számú short pozíció nyílk (logikusan), a csoport elkezd venni és gyorsan átfordítja az esést. Ekkor a shortosok kénytelenek taktikát váltani és kiszórni pozícióikat vagyis nagyszámú vételt produkálnak, ami megfordítja a piacokat, az emelkedésbe aztán már a nagy alapok is beszállnak a vételi oldalon látván a töretlen optimizmust. Vagyis éppen a pesszimisták (shortosok) gondoskodnak a piac emelkedéséről.

Feltételezések szerint, ha a medve piac shortosainak nagy része kipotyog a rendszerből, akkor tényleg elkezdődik az esés. A rossz hírekre a nagy alapok eladásait már a PPT sem fogja tudni megállítani.

7 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nekem is lenne egy kérdésem:
Egy helyen írták hogy az eddig napvilágra került veszteségeknek még kb 4x-ese van hátra,eme csoport ténykedése nem-e szolgálja azt hogy ne úgy essenek mint veszett fejsze,hanem "soft landing"történjen?
Bár elmondásotok alapján pengeélen táncol a piac,így nehéz lesz tompítani a magasról esést.
Waszeitung

Lukács Róbert írta...

A ppt szerintem csak mítosz, így értelmetlennek tartom elemezgetni a témát. A FED-nek jóval olcsóbb eszközei is léteznek a piac megmentésre, ill. manipulálására.
A chartrajzolós játékokban persze hiszek, néha annyira egyértelmű mire megy ki a játék, és jöhet bármilyne hír, bármilyen makró, akkor is megrajzolják a charttal a poziba rángató tuti belépési szignálokat.

drop írta...

Nyilván az esés lassítása a cél vagyis időnyerés.

Névtelen írta...

A manipulálásra ott vannak a hírgyárosok. Ha csak azt vesszük figyelembe, hogy hogy védték már másodszor a 11800-as támaszukat: amikor nagyon necces volt, pont akkor jött Ben, egyik elemző, másik bank stb. és még a nagy mínuszt is plusszban értékelték... Lsd.: "csak" 50 milla hiány 70 helyett stb stb... Létezhet ilyen "csapat", de a hírek generálásán kívül mást nem csinálnak.

drop írta...

Ezt ti komolyan gondoljátok?
Özönlenek a negatív hírek, gyakorlatilag minden adat katasztrófa, a FED intézkedései hatástalanok, csak a rövidtávú összeomlást akadályozzák meg ideig-óráig. A piacon teljesen illogikus módon bármilyen nagy esést váratlanul megvesznek. Egyértelműen időhúzásról van szó, amíg kidolgoznak egy mentőtervet, ami persze csak az összeomlást fogja elkerülni és viszonylag lassú leértékelődéshez fog vezetni.

kanyisz írta...

Összeesküvés elméletileg nem kívánok hozzászólni. Ezekre úgy tekintek, hogy van akinek könnyebb a lelke, ha így magyarázza az ismeretlent (bocs drop), ez kb. a van-e isten, vagy nincs kérdésköre.

Azt viszont, hogy rossz hírekre nem esik lehetőleg ne sorold az összeesküvések közé. Olvasd el Kosztolányit az erős kezekről és a remegő kezekről. Amióta tőzsde van a rossz hírekre nem esik egy jel, hogy talán vége, mert a megmaradt tulajok nem a rövidtávú hírek miatt tulajok.

Bár most szerintem még nincs erről szó, nem minden maradt stabil rosszhirre (olaj,usd), nem volt túl sok rossz hír, és nem így szokott ez be következni (legalábbis rövid tapasztalatom alapján). Kell egy nagy rally mikor az erősek tankolnak, majd abból komoly visszaesés (de nem az aljáig) és ott oldalazás miközben csőstűl jönnek a rosszabnál rosszabb hírek. Messze vagyunk még ettől, bár az is lehet most másképp lesz.

DLPH írta...

Sok igazság van ebben, de amióta a tőzsde létezik, bizony volt olyan is, amikor az "erős kezek" gyengültek el.Amúgy kik azok?
Kosztolányi rólunk ír. Nem mi irányítunk. Nekik meg nem remeg a kezük. Adnak és vesznek, fordulnak lassan irányba, nagyon lassan. És aztán öntenek.