Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. március 24., hétfő

S&P heti jósda napi grafikonból

Íme napi bontásban a lényeg egy része:
// aki a dow és e között napi (értsd : az első érdemi bontás) bontásban képes lényegi különbséget látni, nyer egy hangszórót tőlem , postán küldöm , volt aki nehezményezte, miért a dow-t nézem, miért nem ezt...azért, mert csak....//



A jövő hétre azt jósolom (és így, hogy jósolok, nem lógok ki a nagy semmilyen átlagból), hogy a hét eleji emelkedést (semmi különleges, de csábító a longra) egy markánsabb kijózanodás követi, vagyis le, kivéve, ha az első kérdőjeles szintet átviszi, mert akkor viszont több napos bullocska indul, immáron forgalommal is.Szerda magasságában ez eldőlni látszik.Ha nem viszi át, péntek magasságára elérkezünk a második kérdőjelhez, ahol is el kéne dőlni, merre az arra. Ha ott pottyan, nagy baj van a longosoknak, mert kút, szakadék, vérfürdő, pocsolya, reccs, rotty, zakó, nyekkenés, pöccsenés. Ha sikerül megmaradnia és megint feldumálják a világpiacot, akkor a jövő hétre marad némi emelkedési lehetőség, és elérkezhetünk a harmadik kérdőjelhez....és így tovább és így tovább...tipikus medve sávozós piac, ahol az alsó szintet foggal körömmel védik, mert automatikus orderek milliói azonnal életbe lépnek, és szakadna minden úgy ahogy a bullhoz szokott magyar kisbüfik még életükben nem láttak.
Ahol időben az alsó szint és a csökkenő volnal metszi egymást, el fog dőlni egy hosszabb távú irány. Ha ebből a giga lefelé csökkenő háromszögből felfelé törne ki, akkor már bele fognak adni apait-anyait....ilyenkor szokott a baleset bekövetkezni és gigaberagadások (ha nincs stop), mert elég egy kis szikra, és robban megint minden, és mindenki szépen ottragad benne a longjába, hallgatván a brokijára összevevett mindent mint egy őrült milliárdos az ócskásnál, mert most nagyon olcsó a magyar piac. Na ja.Hát az. Ahhoz képest, hogy lehetne kétszer ilyen drága is, tényleg olcsó.
Bullterületet jelöltem, alatta a piac nagymedve és fiai. Csakis. Akármennyire hamis a baba, csakis mackó.Ha kitörne , és mégis a kérdőjelek fölé kerülne szignifikánsan az árfolyam, én nem feledném el egy pillanatra sem, hogy egy puskaporos hordón csücsül a világ, és a legkisebb szikra is felrobbantja.
Ennyit a jósdáról. Ja...abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy látom, ha a devizapiac a várható mozgásokat előre jelzi.Persze ez is következmény, ahogy egy tanult kollégám tökfeleslegesen megdobott ezzel az infóval, de nem is az abszolút nagy kérdést és okokat kell keresni, csak egy jellemzően megbízható stabil előrejelző berendezést kell találni.
Fentiek a vak vezet világtalant technika, amikor is csak a részvénypiaci chartokat nézem.
Semmi értelme. Mire látom mi van, már benne vagyok rendesen. Ha hosszú egy trend időben, nincs baj. Nem kell jól beszállni. De ha rövid, akkor viszont nem árt .
Az biztos, hogy még egyszer nem jósolgatok ennyire konkrétan Mert az lutri. Igaz, van aki naponta képes megmondani épp mi lesz, az számomra maga az isteni erő. Csak csodálni tudom.
A vakmerőségét....
Na jó...még alami. Mielőtt eszeveszett bevásárlásba kezdene bárki (stop nélkül ...!!!), elmondanám, hogy az Usa indexchartok sokkal szebb képet festenek le, mint pld az ázsiaiak, de ami még fontosabb, a devizapiac szerint messze nem ilyen szép a helyzet. A világgazdasági fundamentumok meg olyanok amilynek Ki hogy látja. Én speciel ramatynak, de ízlések és pofonok...
Olvasom itt-ott : hová esnének a részvénypiacok tovább, már kiesték magukat előre, satöbbi....Há má mé? Hely van lefelé nem?

17 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia,

Olvastam, hiányolod a kérdéseket:-)
Ha jól veszem ki az írásodat, a hét elejére inkább emelkedést vársz,a devizákon viszont ( illetve a GBP-n beálltál shortra
Itt vélek némi ellentmondást felfedezni.
Kérdésem, miért a GBP-t shortolod? Vmi hirre vársz ?

Előre is kösz

JD

P.S.: Még további kellemes ünnepet Mindenkinek aki olvassa:-)

drop írta...

Na most mi lesz DLPH?
Kicsit aggódom a shortjaim miatt, nem akarok szembe menni a piaccal, nem lehetek okosabb nála. Majd ezer pontot emelkedett a DOW egy hét alatt, pedig oka az nem volt rá. Csupa rossz hír jön ki nap, mint nap.
Hosszútávon továbbra sincsen kétségem a nagy bukás felől, de mi lesz rövidtávon, azt tudja a fene.

Névtelen írta...

Szia DLPH!
Nagyon örülök, hogy sokkal erösebb vagy mentálisan annál,hogy (pár portfoliós luzer miatt) nem a konyec mellett döntöttél.Szerintem kerüld azt a csapatot, mert sok irigyed van arrafelé.
Továbbra is (próbálkozok) szívesen olvasnék a jó belépési pontok meghatározásáról,hogy miért pont ott. Dehát ha ez továbbra is tabu, akkor azt is maximálisan megértem:)
Jó egészséget, sok sikert és megannyi pipet a folytatáshoz.
üdv. lempi

Névtelen írta...

Sziasztok!

Kérdésem az lenne, hogy látjátok a nyersanyag piacot? További emelkedés vagy folytatódik a korrekció arany, olaj, ezüst stb. piacán.

Üdv
Gábor (pecskeke)

Névtelen írta...

Nézem az arany future grafikonját, sajnos távol áll tőlem az elemzése. De feltűnt, hogy utóbbi 3 napot nézve 2x is nekifutott a 927 dolcsinak és lepattant. Jelent ez vmit?

http://stooq.com/q/?s=gc.f&c=3d&t=l&a=lg&b=0

Gábor (pecskeke)

Kissherceg írta...

nyersanyaghoz nem konyítok, bár nem is engem kérdeztél :)

Ennek az emelkedésnek viszont nagyon tudok örülni, ismét pénz áll a házgoz és majd fog. Még lesz egy begyorsuló esési szakasz biztosan, hiszen ez a mostani egy csorgás volt csak kb.. Szóval ki ezért, ki azért, de lehet örülni a DJInek

Drop nem tudom honnan van a shortod, de 7k főlé tartósan nem várnám a DAXot, persze piac dont, Én arra megyek :)

zuzzo írta...

Mire mi ezt az amcsi emelkedést lereagáljuk, addigra ott már fordulnak...
lehet, hogy holnap már azért nem tudunk igazán emelkedni mert az amcsi hatiban nagy büdös minuszok lesznek.
Emelkedésben beleadni... oly sok ember nem érti igazán mi t jelent ez. A nasiban 2160 körüli szintről mentettek , benne van egy bűvös 8-as aki ott vett annak mai nap volt a kiszálló. Longba már benne kell lenni, de lehet csak holnapig.
Sajnos amíg nem tud egy szegmens elszakadni a hambisoktól ez lesz.
A kockázat persze nagy, mert most lefelé is járhatnánk....

Kissherceg írta...

holnap is plusszos US akkor kitörésnek nevezhetjük. Remélem ezt a hetet kihúzzál szépen.. fenem a kaszákat... :)

Névtelen írta...

Ezt nemrég fedeztem fel, naponta van elemzés.

http://www.youtube.com/watch?v=4nQpumyVcRo

drop írta...

Az aranyról mostanában olvastam, hogy zsezonálisan február vége szokott a csúcs lenni, most ez elhúzódott. Persze egy hitelválság esetén nem biztos, hogy ez a fő szempont...
Ráadásul állítólag az ETF-ek belépésével is megváltozott a kereskedés, ha jól értem (lehet, hogy nagy baromságot írok), ha emelkedik az arany ára, akkor az ETF alap maga is veszi az aranyat, ha esik, akkor pedig egy idő után nekik is ki kell szórniuk, vagyis öngrjesztő folyamat.
De én ehhez annyit értek kb., mint a féléves kisfiam, csak okoskodtam egy kicsit :)

DLPH írta...

Siasztok. Most nagyon fáradt vagyok, de holnap minden kérdésre válaszolok. Köszönöm a megtisztelő bizalmat.

Nagyon sok pénzt.

zuzzo írta...

drop!
nem írtál nagy butaságot, az etf -nek nagyjából ez a lényege ( bár függ, hogy mit tettek mögé!!!!!)
ha jók az emlékeim, akkor az indexkövető alapokból képzett tőzsdére bevezetett papír volt az "ős", az pedig ezt csinálta.
Az előnye annyi, hogy adod veszed amikor csak akarod, míg az alapppal ezt nem tudták megcsinálni.
Az ETF egy modernkori "piramisjáték"...
hasonlóan az összes származtatot kacathoz....

DLPH írta...

Sziasztok.

Nem tudom jó vagy sem, de így gondolom :

a gbp most a legérzékenyebb a jen és frankkal szemben, felfelé shortolgatom, az első kiadósabb zakózásnál ezek a pozik jók lesznek
TA alapján próbálom belőni, de mindkettőt nagyon nehéz, mert ficánkoló, nem is szoktam precízen bemérni, mert nem lehet, a font szerintem még gyengülni fog, mielőtt egy embereset fordul

semmilyen shortok miatt nem aggódnék senki helyében

a nyersanyagpiacon egy jelentős korreckió fut le, szerintem ez messze nem trendforduló, csak korrekció, továbbra is tartom a 130 dolláros olaj áramat, ahol már csökkenteném a pozikat vagy ejteném őket, lefelé csak vétel, nem shortolok semmit

Kissherceg írta...

áhh mai napom elcsesztem... összeszedtem 1% mínuszt kb.. no mindegy ez van... lekell vonni a tanulságot! :) Mindig első gondolat a jó :)

Névtelen írta...

DLPH, köszi a választ.A GBP tényleg az egyik legvolatilisabb deviza.Szívtam is már vele néhányszor.Én is számítok a gyengülésére.
Kérdés hol fordul megint a Dow, nem tudom milyen hír kell még, hogy elinduljon le..

Névtelen írta...

Lett egy kicsi fehér gyertya,ha jól látom közepes forgalommal,várjuk a folytatást...
Waszeitung

DLPH írta...

JD a gbp a péntek reggeli gdp adatokra erősen fog reagálni, és szerintem addigra ez a kamu emelkedés megint kap egy pofont a carrysektől...

de meglátjuk...