Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. március 19., szerda

vissza az év eleji megállapításhoz

Nem lesz ez más csak egy kis jó nagy bevásárlás. Szerintem egynéhány nagyszereplő is ezt gondolja.
A FED és az állam "mindent megteszek a gazdaságért és a piacokért" önfeláldozásáért valamilyen csatornám benyújtják a számlákat- elvégre választási év van, ammeg sokba kerül....
Egy valamirevaló 2-3 napos esés után a legtöbb nagy piac új minimumot üt ez a nyomorult djia meg nem tud lejjebb esni. Volt végre egy kis beleadás a nazi-ba, meg látszott a russell-en is hogy adják rendesen, egy 2-3%-kal lejjebb megy, de máris jött a felmentősereg. Az elemzők mint az imamalom morzsolják a "túladottak a rv-ek"- biztos a tehenek között ültek az iskolapadban...
na mindegy, csak háborgok itt csendes magányomban...
Lassan a 8. hónap is elteleik pesszimizmus által vezérelve és esegettek , meg ijesztgettek.
Ha csárt , akkor legyen egy sajátos értelmezés: 2003 szeptemberétől 2006 szeptemberéig
a nazi az 1800-2200-es sávon belül mozgot, ez 3 teljes év, most hogy visszaszagolt egy kicsit, rögtön föl is kapták onnan, ezen a szinten átmenni olyan mint az őserdőn átmeni polármelegítőben bozótvágó nélkül, ezrötszáz helyen kapszkodnak beléd!!!!
Ha ide be tudna lépni szignifikánsan és komótosan morzsolódna egyre lejjebb és lejjebb az lehetne ok az izgalomra. 1800-ig sűrű onnan könnyebb lefelé. Ha nagy trendeket nézünk, akkor azt mondom, hogy a bull 50%-át szokás visszaadni, ez valahol 1900 körüli értéket ad, bele a sáv alsó felébe. Ha azt néznénk, hogy a maci mindent széttép, akkor az 1800-körüli szintnek esnie kellene, ettől még messze vagyunk. Jelen esetben 460 pont a 2260-as index mellett....!!!!
Abban viszont nincsenek kételyeim, hogy ha nincs ez az agresszív manipuláció simán 2000 alatt lennénk, ami sokkal egészségesebb lenne.
Ez egyfelöl azt is jelentheti, hogy kell a tér másoknak a grundon ( értsd: van még negatív esemény a tarsolyban...., másrészről talán érthető, hogy azis, ha van 1000 kenyérre való opciód, és a napi fogyasztás csak 10 kenyér, akkor időbe telik leépíteni az 1000-es opciót úgy, hogy ne verd le a kenyér árát 0-ra!
Én ez utóbbira szavaznék - ami persze nem zárja ki az előbbi verziót sem!
Na jó, csak megosztottam Veletek merengéseim fő gondolatmenetét....
Na és az ami legjobban zavar, 2009 szeptemberéig a 2200-es szint fölött lenne a helye ennek a tetűnek- persze a tudományok is folyamatosan változnak....

11 megjegyzés:

drop írta...

Ezt olvassátok el:

http://money.cnn.com/news/newsfeeds/articles/apwire/77bd45d67baa3e89078892f71c6f6093.htm

Elképesztő, az ALT-A jelzáloghitelek még szarabbak, mint a subprime. És ez még csak most kezdődik. Figyelembe véve, hogy egy adott adós első fizetési késedelmeitől számítva több év is eltelik az elárverezésig, nyilvánvalóvá válik, hogy még évek múlva is esni fognak a házárak a csődök miatt. Vagyis az egész folyamat jó, ha 1/3-nál tart (bár ez nagyon optimista becslés szvsz) és a bankok már most csődközelben vannak.
A végkifejlet nem nagyon lehet kétséges.

Kissherceg írta...

csak pü szektor területén... LB cicibank és GS még eshet, hogy megvegyék pl 5dollárért. Viszont az új tulajdonos részvényeiből érdemes venni a kint tradelőknek... :)

drop írta...

herceg, te már a totális liberalizmusban gondolkodsz, amikor az USA állam is eladó :)

zuzzo írta...

Nem tudom figyelitek-e,hogy a korábbi hónapok stárnyersanyagai erősen visszakorrigűltak az elmúlt 2-3 napban. Sőt mondhatnánk azt is, hogy erősen visszaestek.
A dodó is rohamosan visszaerősödött, a rv piac meg nem tudja merre, a nazi-t áftörourban meghúzták, majd visszalökték, hirtelen vége az előadásnak???
A műsor folytatódik.
Az alt-a-ról meg csak annyit, hogy eleve kispénzekben kell gondolkodni pl 5-10k$, ami mögött ugyan jelzálog áll, de nem a tehetősek élnek vele... tipikusan a megszorultam gyorsan kellene egy kis pénz...egyszerűen, kevés papírmunkával. Az össz hitelen belül az arányáról bennem még csak ilyen 5% élt, viszont a 10% fölötti arány gáz. A számossága a sok, rengeteg embert érint, viszont ezért nem kockáztatják, hogy kilakoltassák...
Kérdés ha mindenhol megszigorítják a hitelhez jutást hová fordulnak ezután....
Amit itt drop kolléga feszegetett abban nem is az egyes hitelfajták jósága/bedőlése a probléma, hanem az egész ABS konstrukció alatt folyik ki a talaj. A tőkeáttétek miatt, vagy töredékére esik ezeknek a papíroknak az ára vagy a sor végén állók előtt elfogya pénz a rendszerben.....ha a spirál egyszer beindulna...

Névtelen írta...

A problémákat radikálisan, a gyökerüknél fogva óhajtja kitépni egy kinti "elv"társam:

"HITLER WAS RIGHT-NO DOUBT!!!
Things wont change until we build ovens in Times Square."

Link (ne reagáljatok rá, ez nem az a hely, ahol erről vitázni kéne)

zuzzo írta...

Ezt meg csak most találtam, mit mondjak, sírok...
http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?h=13&k=2&i=94840
, készítik elő a nagy kiszállást???

Kissherceg írta...

drop - :))

zuzzo igen azt Én is figyeltem ma, de a másik jóhír is megvolt mára: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=94769

Mellesleg örökzöld brazilok is szépet estek ma...

drop írta...

Most kaptam az információt, kiszivárgott egy beszédrészlet a világ legnagyobb elemzőintézeteinek, minősítőházainak tanácskozásáról:

"Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. A világon ilyen böszmeséget még szervezet nem csinált, mint amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni. Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl a világ és amerika lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a globalizáció és neoliberalizmus politikája valaha ide vezet. És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit.

Nem tudtok mondani olyan jelentős minősítést, amire büszkék lehetünk, azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a DOW-t a hét végére. Semmit. Ha el kell számolni az világnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk? Természetesen a dolog az nem szépen, nyugodtan, aprólékosan fölépített. Nem. Nem. Őrült lóhalálában készül, mert egy darabig nem csinálhattuk, nehogy kiderüljön, most meg már olyan rohadtul kell csinálnunk, hogy majdnem belegebedünk. Aztán lassan fölbukunk. Mert nem bírjuk jobban a tempót. Ez a helyzet. "

Névtelen írta...

Zuzzo ugye nem a nyersanyagokból való kiszállásra gondolsz?

Kissherceg írta...

drop :D:D neked is van egy fantáziád hallod-e.. :D

Gentlemanus írta...

Drop kolléga ismerős ez a szöveg
:- ))