Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. április 13., vasárnap

DJIA+USDJPY

Nézzük közelről:
és egy távoli is, így nem is 'csúnya' a dolog:
Egy kis kontárkodás devizán:
Érdekes dolog a végére, itt szépen látszik a PPT és a mesterséges karbantartás az usában. Szerintem nem lesz ennek jó vége.

És még valami: http://index.hu/gazdasag/vilag/city080413/ DURVA!!! és ez még csak a bankszektor, ennek hatása lesz mindenhol... a pénz a gazdaság motorja?

8 megjegyzés:

drop írta...

A hétvégén nagyüzem volt a negatív pénzügyi kommentek terén, kezdve a G7-es csúcs után, majd volt FED elnök, jelenlegi FED alelnök, IMF, stb..,
Egyre többen mondják a mély és elhúzódó recessziót is.

DLPH írta...

Speki MACD kukába a devizánál.

DLPH írta...

És bizony milyen igaz...hetesen ez messze nem olyan randa.

mocskos_spekuláns írta...

DLPH devizához nem értek és máshol is csak a felszint karcolgatom :) oanda.com-on néha játékpénzes alapon múlatom az időt talán majd 1x élesben is, de most még nem érné meg.

MACD kukát időtáv függetlenül érted?

Mert részvényeknél szeretem néha túlságosan is.

DLPH írta...

Nem nem....félreértesz.....
részvényeknél, indexeknél főleg napostól felfelé igen jó az MACD.
Csak a devizára értettem. Megvan ennek a maga logikus oka egyébként, ha belegondolsz mi is az MACD pontosan.

mocskos_spekuláns írta...

jól értettem csak hülyén fogalmaztam :) Az MACD-t ismerem mind a matematikai hátterét mind a speki szempontot, a gond valószinüleg a deviza piac nem ismeretéből adódik.

Névtelen írta...

a MACD-t lehet használni devizánál, de csak divergencia megállapitására.
szvsz.
Geza

DLPH írta...

Szia Géza. Sajnos töbször nem jön be, mint igen. Meg is mondom miért. Az MACD-t minden esetben felülírja a trend. A konvergenciáját és akár sell vagy buy divergenciáját, persze ha van trend. Oldalazás , sávozás a devizapiacon a sokkal kevesebb idő, olyankor joban jelez.A trend megállapítása sem olyan, mint egy indexnél (szerintem), egy devizapiaci trend , mint egy hatalmas tankhajó, nem forgolódik , ugrabugrál össze vissza, lassan nagyon lassan fordul, de aztán akkor meg arra megy. Számos példa számos charton 8 órás, napos felbontásban jelez MACD divergenicát, amiből a folytatás trendirányú elmozdulás ahelyett, hogy az MACD által jelzett irányba mozogna.

Szerintem :)