Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. április 13., vasárnap

Speki

nagyon jó kis csártjaihoz kiegészíteném (ha szabad) :

Utolsó chartról : nem beszédes. A régiónkból kivonják a pénzt egy szinten ugyanis, de ezzel párhuzamosan a rettentő gyenge dollár és "relatív" olcsó usa cégek nagybevásárlása folyik épp, amihez a regnáló adminisztráció kemény politikai támogatást is biztosít. Ez még eltart egy darabig, de az alsó szinteket foggal körömmel védik, és igazi újabb eladási hullámot csak a minimumpontok elesése indítana be. Amiről úgy látom, közmegegyezés alapján nincsen szó.
Pénteken nagyon erős támaszokon álltak meg meghatározó instrumentumok és maga a dow is. Ennek átvitele esetén indítok csak shortokat, ennek hiányában a további csökkenés is kérdéses. Persze a sávon belül értem. Harmadjára sem vitte át a 12760-at a dow.Ez a rossz hír.A devizapiacok alapján viszont nehézkesnek ítélem a sáv aljáig való ereszkedést is.Igaz, az emelkedésnek sincs támogatása.Egyáltalán nem egyértelmú , hogy baj lesz. Az akkor lesz, ha senki sem számít rá. De most ez nem érdekes, hanem az elsősorban, hogy óvatosak legyetek ezzel a "tuti " shortolással. Sávban vagyunk, meghatározó devizapárok pedig az eddigi trendjük erejéből kezdenek veszíteni. VAgyis nincs meg már a régi támogatása a részvénypiaci esésnek.Szóval sávozás, de inkább fel. A gyj-k miatt viszont lesz eszelős csapkodás.
Vagyis most aki türelmes , és "biztosra" akar menni, az a sávjátékot játssza inkább, mint a kemény shortolást. Mondom én....aki a minap egy nagyot tévedett..
Akkor is mondom. Mert ezt látom.

3 megjegyzés:

drop írta...

Nem gondolom, hogy kiszállok a shortjaimból mostanában. Annak ellenére nem, hogy nem várok nagyon negatív eredményeket a bankszektoron, építőcégeken és az autógyártókon kívül. Ezeknek az árfolyama pedig már úgyis megsínylette az elmúlt időszakot. Mennék majd lejjeb is, de ahhoz idő kell. A II. nagyedéves jelentésekkel kezdődik majd a nagyon komoly pesszimizmus, ami még sokáig folytatódhat.
Egy esetleges újabb háború amerikai vagy izraaeli részről is benne van a pakliban, ami szintén halálos döfés lehet a piacoknak.

Rövidtávon akár felfelé is mehetünk, bár a GE azért ritkán látható pofon volt pénteken.
Az 'olcsó' részvényekhez van még egy gondolatom, de azt hiszem, az megér egy külön hozzászólást.

DLPH írta...

Ez nagyon igaz Drop. Vagyis, nem tudom igaz lesz-e, de magam is akkor körül várok komolyabb depressziót.

Egy esetben esik el a mélypont, ha az eddigi ÖSSZES katyvaszról kiderül, kevés a válság megoldásához. Na ott lesznek cifra árfolyamok. De ez még odébb van.

mocskos_spekuláns írta...

milyen aktívak vagyunk ma :)

elsőkörben szerintem lemegy sáv aljáig a dow ott majd kiderül merre, mert felfelé most egyszerüen elfogyott az erő tapadt-tapadt majd péntekre leesett. Jelentések 1 nagy kérdőjel.

DLPH! annyira nem jók a mai chartok és szivesen veszek minden kiegészitést. :)