Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. április 16., szerda

Ingatlanpiaci válság (USA)

Nincsen kedvem hosszú megjegyzésekhez, nincsen is rá szükség, elég ránézni az ábrákra.


Az első azt mutatja, hogy az ARM-ok (adjustable rate mortgage), amelyek a legtöbb problémát okozzák a subprime esetében is, mikor, hogyan alakul a törlesztőrészlet megváltozása. Az ARM annyit jelent, hogy az első pár évben csak szinten kell tartani a törlesztést, aztán hirtelen megemelkedik a részlet, amikor már ténylegesen törleszteni kell a hitelösszeget. Szerintetek közeledünk a válság végéhez az idén?



A következő ábra pedig az új eladott lakások számának alakulsát mutatja.
Kicsit mintha túlépítkeztek volna. Hány évig fog tartani, amíg az építőipar szenvedni fog és nem épülnek új házak? Valszeg sokáig. Akárcsak az árzuhanás.



2 megjegyzés:

Kissherceg írta...

ez a hűűűűűűűűűűűha kategoria, nem gyenge. Nem akarok évekig maci piacot, kezdem unni :)

Mellesleg amennyi mexikói és egyéb bevándorló van, meglesznek véve a kecok... Népesség robbanás van drop, ne felejtsük...

drop írta...

"Mellesleg amennyi mexikói és egyéb bevándorló van, meglesznek véve a kecok."
Kb. ezt látod az ábrán. Minden bavándorló ill. csóró amcsi megvette a házát ARM hitelre, aztán nem tudja fizetni és ez eltart még 2011-2012-ig.

Na ennek a hitelezésnek lett most vége.
Nyugodtan felkészülhetsz egy-két év esésre, majd pangásra.