Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. április 5., szombat

Nagyon

néma a blog, gondolom sokan nyakig shortban..... de süt a nap néha Utóbbi fontos. Összeszedem magamnak egy kicsit mi a fene is van...és annak, akit esetleg érdekel. Alapvetően a következő időkben emelkedést várok a részvénypiacokon, a bét ebből nem biztos, hogy profitálni fog annyit, könnyen lehet sokszor "alulteljesítő" - ez egy broki szaxó :) És újra elismétlem , most az a felelmás helyzet alakult ki, hogy a short is és a long is jó lehet, csak ki kell ülni. A későbbiekben viszont nagyon nagy zakókat várok. És a korábbi minimumpontok elesését. A porbléma nem szűnt meg, csak a kirakatrendezők jól dolgoznak. Ez várható volt, ezt is írtam régebben. Azt nem tudom mikor (1 hónap, 10 hónap), de lesz "világvége". Aztán egy megtisztult piacból , egészséges mélységekből indul a lufifújás megint. Ez 3-20 hónap között szerintem esélyes. Olyan összeomlást, mint a megelőző válságokban, továbbra sem tartok valószínűnek. Most az egyszer Soros Györggyel egyetértek , a neheze még hátra van. Hogy miért, arra kár a szó, olvassa el bárki miket mondott. Annyival kiegészítem : a probléma a köz fejében egy nagyon elvont síkon létezik, mely a likviditásbőség, kamat, bankok helyzete, hitelképesség fogalmai köré csoportosul. Másként látom. Azt hiszem már ezt is írtam. A pénzkibocsájtás monopóliuma adott, az egyetlen probléma csak az, ha pénzt adok a rendszerbe KAMATRA, akkor ezzel kinyírom a rabszolgáimat, vagy még képesek lesznek kamatostól visszafizetni? Majd. Valamikor később. Ez az egész történet erről szól. De ez már olyan messzire vezet a vélt valóság talajáról, hogy nincs ember, aki röhögés nélkül kibírná az indoklásom elolvasását. Emiatt eszemben sincs ezt itt fejtegetni. A lényeg a lényeg : a világon semmi nem lett megoldva. Az amerikai pógár továbbra is nagy ...-ban van, nyakig ül benne. Márpedig ő az egyetlen a világon, aki valójában megmozdíthatja érdemben a részvénypiacokat. Ő vásárol. Ő fogyaszt. Ő vesz fel hitelt. Ő nem fizeti vissza. Ő megy a híd alá lakni vagy öli magát a folyóba. Ő robbant ki polgárháborút, szít engedetlenségi mozgalmakat, nézi a tévét meredten a söre mellett, és megy szavazni. Az egyetlen aki számít a probléma megoldásában (ő maga a probléma, illetve a várható reakciói), egyre nagyobb córeszben van.

Szép ez a műsor, kongresszusi meghallgatásokkal, nyilatkozatokkal, kamatcsökkentésekkel ( a múltkor emelésről hadováltak, most megint csökkentésről....). A nyersanyagok korrigálnak (nem tűnik fel, hogy az olaj 100-104 dodó közt új bázist épít? persze lehet, hogy én vagyok a hülye...lehet...) . Minimum a 130. Max 170. De ez még odébb van.Az különösen érdekes, hogy hol markáns dollárerősödéssel jár a részvénypiaci erősödés, hol fordítva. És ez már képes naponta forogni. A háttérben pozíciók átrendeződése folyik, ez szinte biztos. És nem bírt elesni a mélypont. A dow 12700 felett kitörhet, és 13K feletti tartományokba visszamehet ismét. A font korrekciója nagyon érik. A frank nagyon sokat erősödött nagyon gyorsan (10 % körül, nem számoltam meg pontosan ...több hónap alatt...) ez is esedékes , hogy némileg korrigál. Ilyen időtávban, ilyen masszív trend után a devizapiacon is várható némi "korrekció". A jen hasonlóképp sokat erősödött, mint a legolcsóbb valuta. Van hová visszagyengülnie.
Véleményem : természetesen bearish piac van. Nyakig. Ezen belül most inkább egy kis bikafuttatásra van esély. De bármi lehet. Elég egy rossz hír, ami új távlatokat nyit, ami már nem a pénz mennyiségéről , a hitel "áráról", szegény csóró bankjaink vagyonáról, származtatott tőkeáttétes ügyletekben (felelőtlen kaszinó) tönkrement parazitákról szól.

1 megjegyzés:

Kissherceg írta...

Jó időtávokat adott meg a főnök úr:) Szóval választás+olimpia+kínai horoszkóp:) Ezek komboja alpján ősszel bikuci felökleli a macit, és visszatér a pihenésből megerősödve és 14k fölé repíti a Downt :)

Szvsz

ui: egyelőre csak long pozi 70-75% cash