Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. május 30., péntek

Egy példa

A kereskedési módszer hatékonyabbá tétele fontos. Az a kérdés, mit minek mikor és mire változtasson az ember és hogyan....Vannak esetek. amikor nagyon rövid idő alatt (valami ritka együttállás), hirtelen nagyot megy felfelé az egyenleg. (zárt és lebegő együtt). Az all close szint ennek az ellenkezője. Nagyot zuhan, ott már védem a tőkét. (ez sem egyszerű,ha nagyon csapong az egyenleg, előfordulhat a felesleges zárás) Most ami érdekel, az a hirtelen javulás kérdése. Tegnap volt egy helyzet, amikor "20 % haszon 3 nap alatt" helyzet állt elő Hirtelen nagyot ugrott az egyenleg és 10-15 percig ott hezitált. Nem veszélyesen együttállásos volt a portfólió (font erősödés, rv. piaci long irányú berendezkedés, és néhány semleges dolog), de mégis megugrott. A dilemma : zárjak mindent?
Azóta sincs annyi. Normál sebességnél még pár nap kell ahhoz. Ez a kérdés, és ez nagyon fontos eldöntendő kérdés számomra. Ugyanis csináltam már mindegyiket, és nem volt igazán jó egyik sem. Ha all close-t nyomtam irreális erősödés után, gyakran felesleges volt. Mert a visszaszállások nem feltétlen sikerültek tuti jóra, aztán lett romlás is, és így tovább. Mondjuk kéne egy pontosan vezetett 50 alkalom pár év alatt, és meg lehetne tudni, melyik a hatékonyabb. Hagyni, és a pozíció dönt, vagy zárni , mert a tőke dönt. És lassan visszaszállingózni. Sok eldöntendő vagy fejlesztendő kérdés van, ez pld. az egyik. Ne becsüljük alá a problémát, met 4000 eurónál ez nem tűnik gondnak,800 euró nem nagy vaszisz, de pld. 80 000 eurónál már nem mindegy.

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

OFF:
ma lettem 22 éves :))) bocs, de ezt meg kellett osszam veletek, mivel szerves része vagyok a blognak én is :)))

mary_m

pecskeke írta...

GRAT!

mocskos_spekuláns írta...

Köszönöm DLPH! hogy mit azt majd holnap 1 bejegyzésben.

Felvetésedre reagálva: Nekem eddig ha hirtelen beesett 1 'nagy' nyerő sosem zártam, de mindig jobb lett volna rögtön. Szeretem kifuttatni a nyerőt mindig amíg lehet -ergo nincs célár-, de minnél nagyobb a nyerő annál nagyobb ellenfél a kapzsiság.

DLPH írta...

Nem tudom mit, de nagyon szívesen :)

Névtelen írta...

Boldog szülinapot Mary!

:-) Famo