Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. június 22., vasárnap

Meddig tart az esés? (Dow hetesen)


Szeretnék Nektek mutatni valamit, ami nem hagyományos, de magam nagyon szeretem. Értelemszerűen az embert foglalkoztatja, meddig fogunk esni? Mondjuk a bét-et az ág is húzza, ha a világ szakad, a mi kis tőzsdénk is fog ezerrel, ez nem kérdés. (Mol, matáv, otp, richter ősi támaszok hol vannak? érdemes megnézni...) Egy ritka setup lett megint hetesen, 1 hete már írtam, hogy a havi és hetes chartok nagyon rondák. Most beteljesedett ismét egy helyzet, ami jelentős szakadást vetít előre. Az ábrán látható ami a lényeg , persze csak szerintem.
Sanszosan nagyot lehet kaszálni most a shortokkal. A longok tartását (hátha fordul...) nem javaslom. Ismét elmondom, 1 hete már írtam : nincs mire várni, short. Ez a szomorú valóság. Az álkitörést megkajáltam, de ahogy most nézem a helyzetet, a sokszorosát visszaszerzem a fordítással. Klasszikus. Ha az egyik nem jön be, a másik nyereséget is hoz, nem csak a vesztőt vissza. Szerintem ne féljetek fordítani. Az ábra hetes, belefér a ficánkolás is. A trend most kezd erősödni, ahogy látom (más jelekből is, melyek ezen az ábrán nincsenek fenn.)
// a klasszikus támasz szinteket és indikátorokat (macd, rsi) szándékosan kihagytam

9 megjegyzés:

SwingLaci írta...

Egyetértek veled, a Dow erősen negatív képet fest, nem csak technikailag, de a fundamentumok is arra vallanak, hogy Amerika nem fog felfelé elszállni.

mocskos_spekuláns írta...

DLPH! Publikusak az indikatorok nevei? igy ranezesre nem ugrik be semmi egzotikus :)

Névtelen írta...

Azt hiszem ezek az indikátorok AZOK az indikátorok...ugye? :-))

Szép estét...!!! :-)

DLPH írta...

AZOK nem ezek, de ezek is AZOK közül valók, de mégsem AZOK :)

Speki persze, semmi titkos nincs benne, a nagy kérdés melyik indikátort mikor milyen bontásban és milyen információk megszerzésére használjuk. Maga az indikátor teljesen publikus, csak ritka : Awesome Oscillator-nak hívják. Sajátosan állítom be, és ilyesmi infókat kiveszek belőle,heti vagy havi bontásban, ha nagyobb támaszok vagy ellenállások áttörésére sor kerül.

DLPH írta...

Zuzzo thermálfürdőből vérfürdőbe érkezik haza. Csak nem lesz az oti 5400...

drop írta...

Már látom a holnapi híreket:

"DLPH 20 késszúrással végzett zuzzoval, mert tanácsai ellenére longolta az OTP-t" :)

Vagy valamit félreértettem a vérfürdővel?

mocskos_spekuláns írta...

ha jövőhéten 5400ig lemegy akkor minden mindegy.

DLPH írta...

:))

Névtelen írta...

Ázsiában a vérfürdő (egyenlőre) elnapolva :)
pityo