Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. június 19., csütörtök

Olaj

Ha a startélgiai fűtőolaj tartalék nő (olajár le), akkor nem sokra rá, az amerikai kormány szóvívője sietve "úgy véli" ...mindegy hogy...(olaj fel). Még párszor "úgy véli" , és a sok pukkra váró csalódni fog.Usd gyengítése, olajár növelése, indexek szinten tartása...ez most a verbális manipula célja. Tegyem hozzá...szerintem.

14 megjegyzés:

Kissherceg írta...

Hali, miért zártad DJI shortod?

DLPH írta...

mert poroszkál a szint áttörése után, nem meggyőző egyelőre

Névtelen írta...

A bux hati is csak poroszkál. Csak nem akar elesni a 22k. Hogy lehet ezt lekereskedni? Nem vagyok még biztos benne, hogy fordítanom kéne a long pozijaimat... Szerintetek? Herceg?
üdv! Tomi

Névtelen írta...

Szevasz DLPH!
Megtöröm a hallgatási fogadalmam és ezt a nagy csendet, ami a blogra pár napja rátelepült.
Tegnap nagyon necces volt az olaj pozid. Érdekelne (gondolom másokat is),hogy milyen stratégiai elképzelésed volt, amikor a támaszon (131,3 körül) táncolt az árfolyam.Arra számítottam, hogy amennyi szabad marginod maradt long pozira felhasználod egy szűk stoppal és picivel támasz alatt egy feltételes dupla shortot beraksz, ha mégis törné a támaszt.
Mindenesetre kötélböl vannak az idegeid.Irigyellek :) Én biztos nem mertem volna ilyen mélységekbe leengedni. Úgy látom, hogy azért most már kezd gyógyulgatni.
Nálam felejtős az olaj, mert nagyon csúszós ez a pálya és csak 12-22-ig likvid, de akkor (nekem)túlzottan is.
Azért mozgalmasabb (nem ennyire feszült) volt a blog, amikor devizával és indexel kereskedtél.
Üdv és sok pénzt.
Lempi

DLPH írta...

Szevasz Lempi.

Nem tudtam, hogy hallgatási fogadalmat tettél //ugyan miért?// ,azt sem, hogy a blog feszült :)) //azt meg főleg nem tudom miért lenne feszült... :) //

Utólag okoskodás ez, csak távirati stílusban :

4000 euró nem ugyanaz mint 40 000 utóbbival ilyet nem csinálok.
Startégia? trendirányú pozi mindig megérik
ha rossz a belépő, legyen jó a kilépő
ha valóban tört volna a támasz, természetesen shortolom fullal

Neked is sok pénzt.

Névtelen írta...

Üdv Mindenki!
Azt gondoltam ma, rezeg a nyenyi számlámon az OTP.Bejött.
Meddig megy ez még? Vagy meneküljek??Jókora buktával?
Sajna úgy látom az itt tanult TA tech és egyéb hírekre nincs más választás, mielőtt minden elolvad.
Minden okosságot szívesen mérlegelnék.
Gábor

DLPH írta...

jó kérdés....6200 aztán 5600 ahogy néztem. Bux0812 sacckb 21100-200 ott valami van, de nem az igazi.

drop írta...

A szaudi hétvégi olajmegbeszélésre kell figyelni. Ha ott valami gáz lesz (nem elegendő emelés a kitermelésben), akkor a tőzsde iránya lefelé. Ha valami nagy kitermelés növelést jelentenek (vagy hazudnak) be, akkor felfelé is indulhatunk hétfő reggel.

mocskos_spekuláns írta...

na sikerult beesni a kek vonal ala:
http://dlph.blogspot.com/2008/06/update.html

jovok majd felelmet kelteni chartokkal :)

Névtelen írta...

most értem haza, néztem a mai napot a bet honlapján, szép vérfürdőt rendeztek, mi volt itt ma....:( tiszta piros minden
véget ért a bikamaci szakasza a macitrendnek és eljön az igazi medve?:(

DLPH írta...

Remélem egy normálisabb szakasz jön. Ha nem történik semmi, szépen csordogálnak lefelé az árfolyamok, néha heves meghúzások, aztán csorgás , néha szakadás tovább.
Az legalább normális mackó.
De a csodavárás benn van a levegőben. Az usa kormány majd megfékezi az inflációt, helyreteszi a kamatokat (de hol a helye?), a világ pedig szépen egyetértésben tesz végre azért, hogy ezek a csúnya spekszbácsik otthagyják végre az olaj piacát, és menjenek már a fenébe máshová árfolyamot felhajtani. :))

Hát ez egy mese. Habbal.

Névtelen írta...

szia

a választásokig legalább nem próbálják meg szintentartani az indexeket?
az olajból úgysem jönnek ki a spekik, még van terük

DLPH írta...

Szerintem igen. De hogyan? Nem tudom. Elképzelni sem. Mi maradhatott még? Kozmetikázás folyik. Ez arra elég, ami most van. Brutál zakó nincs. Ellentétes érdekek feszülnek egymásnak. Olaj árának emelése, miközben az infláció ne szabaduljon el, gyenge usd, de most már kamatot nem csökkentenek....katyvasz. Hosszútávon siralmas a helyzet, a növekvő részvényárfolyamokhoz gazdasági fejlődésnek kell párosulni. De nem kizárólagos módon, vagyis míg a tőkés társaságok combosodnak, a választópolgár elszegényedik...

Valami készül. Nagy dolog. Csak jó irányba legyek. A többi nem túl fontos. Logikusan természetesen részvénypiaci heves csökkenés nem érdeke senkinek. A Bush kormánynak sem. És ezért mindent el fog követni. Kérdés, mire képes? Nem tudom mire.

mocskos_spekuláns írta...

Nem tudnak mar sok mindent elohuzni a kalapbol, januarban megmentettek a piacot. Talan sikerul majd az eset fekezniuk, de hogy megforditsak azt ketlem. Komotos csorgas az lenne jo, hogy eletben maradjanak a 'remenyek' es ne legyen panik. Egy szakadasnak most nem allna ala senki.