Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. június 3., kedd

Van

sávozós, meg semleges piac, hogy ezeken ki mit ért, magánügy. A kiszámíthatóság az elsődleges szempont, akárki akármit is csinál. Engem az érdekel mostanában, hogy egyre kiszámíthatatlanabb a történet. Persze csak az én egyszerű agyamnak. Nyilván, akik tudják mit nézzenek, azok sokat keresnek. Nincs lehetőség egy tisztességes pozícióra sehol. Túlzással. Ha azt nézem amit szoktam (devizapiacok, kötvények, indexek, kamatlábak bizonyos indikátorok hosszútávú jelzései...meg mindegy mi..) úgy áll össze a kép, hogy sehogy. A fele ezt mondja, a fele azt. Nem eszem meg ennyi év után a pánikot, engem nem érdekel, ha valaki egy szakadás után shortolni akar..vagy elmagyarázza utólag magának és széles hallgatóközönségének, hogy naná...a piac sávozik - a baj ezzel az, hogy egy kitörés egész addig ugyanolyan mint a sávozás, amíg vissza nem fordul bele neki a sávjába ...visszapotty...-- erre mondják..utólag mindenki okos. Rések, meg duplafenekek, olvasok és itt olyan elemzéseket, hogy eldobom az agyam...az a baj, hogy muszáj valamit írniuk, így aztán írnak valamit...láthatóan fogalma sincs érdemben senkinek, hogy mi lesz, inkább arról beszél, mi volt. Az jó, mert az legalább biztos.De nem ez az érdekes, hanem amit fent írtam. Ez a piac most tényleg kiszámíthatatlan. Akármerre mehet, nem a fonalat vesztettem el, hanem a fonalam átment kukába. És hallgat.
Így hát én is. Nagy passz. Se esni, se emelkedni ez megy már mióta...a felszínen. A háttérben is nagy a bizonytalanság, azért mutathat pld bankközi kamatláb long hajlandóságot, a devizapiac összevisszaságot, ( a fele short a fele bull állásban...), fordulgatnak hetente....
A kapzsiság nagy úr. Kis hasznok nagy bezsebelése folyik. Ettől aztán rángatódzik a piac mint egy epilepsziás. A nagy alapok meg nyalogatván sebeiket próbálnak valamit csinálni...majd...mert most inkább néznek ki a fejükből, hogy mi folyik itt...és mennek a forró pénzek a nyersanyagba, de ha felcsillan a remény már özönölnek is a részvénypiacokba....
Az olaj most azért érdekes, mert totál kiszámíthatatlan...ez főleg nem semmi...ez a hosszútávú bika trend langyosodni látszik. Halkan : könnyű észrevenni az ilyet, ha egy egy fundamentális hírt követően nagy nagy elmozdulás (hírre) után a visszamozdulás is jön 1 órán belül, legalább ugyanannyi. Olajnál az emelkedést mostanában heves csökkenés is követi. Nagy tüskékkkel teli a grafikon.
Tanulság? A türelem sokat ér...én meg lehet, hogy amíg ez a hülyeség megy és nem látom mi van, startégiát változtatok a cfd-n , és nem a pozifuttatásost használom, mert mi a fészkes nyavaját futtasak? Nincs mit. Ugrálnak az árfolyamok mint az a bizonyos Józsi bá a forró lábmosóvízben.Trendkereskedés ilyen időkben....minek? Hol itt a trend? Valamit kitalálok, van még pár használható módszer, majd kiötlöm mi legyen.De csak átmenetileg.

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

Valószínűleg tényleg az van, hogy sokan próbálnak kivenni kis nyerőket, pl ma econetnél, lenyomták megint szépen szegényt:(
Az otp-vel kapcsolatban mi a meglátásod? Felfelé várod továbbra is, ha igen, milyen magasságokba?

Kissherceg írta...

Cumi van.... Sok a vizsga kevés az idő, piacok nem jól alakulnak egyelőre....

Névtelen írta...

DLPH,
nem volt egy dow longod meg tegnap? 400 valahanyrol...nem latom se a zart se a nyitottak kozt...persze lehet hogy mar oszefolynak a betuk a szemem elott...(foleg a zart pozik mar osszefolyosak...:), es keso is van...)

Lilia

DLPH írta...

Tegnap még zártam, úgy emlékszem kis bukóban. Csak az aznapi történeteket őrzöm meg kiírva. Sok helyet foglalna, ha meghagynék mindent.Több számlát kezelek, néha összefolyik melyiket hol mikor...de erre emlékszem..a rövideket nem szoktam megjegyezni.

Otp? De hát ki verné le mondjuk 6200 ig? ahol a köv állomás lenne...? Spekik cibálják le fel. Forgalom nudli. Igazi pánik kéne ahhoz. De mi? Nem látok okot.Az más kérdés, hogy ilyen piacon ami a bét, egyre nehezebb ügyesnek lenni. Kis pénz a parketton, nagy gond a tőzsdésnek.

mocskos_spekuláns írta...

Hercegem a strucc-taktika nem mindig jonbe. Ha nyitott pozid van igen is kell tordni vele fuggetlenul az iranytol. Nagy elmozdulasok lehetnek most hirtelen foleg az illikvid BETen. Csak ugy mondom, mert megeltem ezt nem egyszer.

DLPH írta...

Egy carrypénz sem érte el a short szintjét....csak szólok..Napon belüli short? mint ma? csak óvatosan...Napon túli? hány napos? mert ezt az egész hóbelebancot felfelé is cibálhatják egészen váratlanul és nagy erővel....a bét gupjai miatt napon túli short egyenlő short szentimenttel....

szerintem most vagyunk benne, ez a visszaadás, ez a pánik, ez az, amire a shortosok vártak, de láthatóan kőkeményen megveszik a beleadásokat...nem a béten, nem arra gondoltam.

Jó. Nem tudom mikor, de a közeljövőben nagy felpattanásra számítok, még ha pár napig riogatják is a népet...persze az lesz a kamu...az lesz a gond,ha az ember beleragad, az lesz az, amikor "elfelejtődik", hogy itt válság van, volt, lesz...és onnan lesz majd brutál szakadás, újabb mélypontokkal.Csak szerintem.

Ha nem lenne pozim, nem shortolnék még. Ezért tartom a longokat. Ha megjöttek a jelek, azonnal fullal short, mert akkor viszont elszabadul a pokol. De addig kizárt. Egy ilyen piacon ugrabugrálni..azt szokta okozni, hogy rosszkor zár az ember. De mindeki tegyen a belátása szerint. Ahogy én is.