Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. június 9., hétfő

Zuzzo jogos


Az agyam eldobom. Minden támogatás a long mellett szól , évszázadosak is és mindegyik...és ha csak az indexcsártokat mézem, brutál szar a japókon kívül minden. Hát ennyit megér tartanom a longjaimat, mert ha ezt a gigabukót benyelem, arról meg fogom jegyezni, hogy abbahagyjam a tőzsdézést. Kivárom a végét. Gentle szólj valamit....te emlékszel ilyen helyzetre? Mert én most hirtelen nem. Zuzzo? Volt már ilyen? A devizák tekintetében igen, több (sok éve) már egy ilyen, abból gigabull lett. Aztán 4-5 évvel korábban, abból is. De csak a devizákat néztem meg.
Hogy ebből mi lesz...megér egy misét. Nem gyenge egy háttérkonstelláció van itt kérem.

21 megjegyzés:

zuzzo írta...

ennyire határozott együttállásra nem, mert volt hogy valahol kilógott és persze hogy arra lett terelve ( fogd rá a nyuszira...)
megmondom őszintén itka nagy belső nyugalommal szemlélem a dolgokat.
A mai napon likvidálom a cee bef jegyemet, mert össze-vissza mennek, és egyébként is inkább venni kellene mint eladni ( egyedi papírban több fantázia van...)
Akármennyire is ramaty a bét, nem érdekel, lesz még itt napsütés...
( nem tudom mikor), viszont nagy zakó egyszerűen nem jöhet, ...
Kivárás javallt, illetve óvatosan a nagy beöntések végén lehet csipegetni.. pl 940-es fordulás után syn-t , vagy 670.es foti 1680-as rába, 125-ös eco...egy-két napra, vagy napon belülre is...
Én egyre inkább a több hónapos tartásra szavazok magam részéről , hacsak Irán le nem rohanja a fél világot...
A jelenlegi eseményre szavakat találni sem lehet. A "tankönyv" szerint a nagy begyűjtést 2-3 nap emelkedés majd 2-3 nap esés mentén lehet megtenni, ez most 1-1. A pénteki reakció egy kissé eltúlzott volt, ezért szinte biztosra veszem, hogy ma egy közepes fehér gyertyát rajzolnak odakint, az elemzők meg totál nem is értik mi van itt. Mi lenne , kereskedés.
A LB felülsúlyozásra ajánlja középtávon az amcsikat és alulsúlyozásra európát, ennek így semmi értelme sincs.

DLPH írta...

Hát bizony ja :)
Gyűjtögetés. Az a jó...és nem beremegni. Legalábbis ezt gondolom :)

drop írta...

Fundamentálisan a helyzet eléggé egyedi.
Óriási az inflációs nyomás világszerte, emberemlékezet óta nem volt ilyen nagy szerintem. Ugyanakkor a fogyasztás ettől függetlenül is esne a hitelválság hatásaként. A jegybankok valószínűleg teljesen tanácstalanok, mit tegyenek. Pl. az angolok, akik valószínűleg nagyobb ingatlanpiaci problémák elé néznek, mint az USA, mit csináljanak? Megugrott náluk az infla, de nem vághatnak az ingatlanpiacot támogatva. Az euro övezet is az első válságához érkezett, nyilván más az érdekük a spanyoloknak és a németeknek a kamatpolitikában. Kiváncsi vagyok, mi lesz.
Egy azonban biztos. A fogyasztás meredeken fog csökkenni az USA-ban, de valószínűleg világszerte, a cégek profitja jelentősen visszaesik, a tőzsdék nagy esése valószínűleg elkerülhetetlen. Lesz még 7000 a DOW véleményem szerint. Csak idő kell hozzá.

DLPH írta...

Ezzel egyetértek. Csak nem mind1 mikor, és közben merre csálingál.

drop írta...

Egyetértek, de az idő telik, a lejtő pedig csúszós :)
Kiváncsi vagyok, a hitelválság mikor fordul ismét komolyabbra.

Amíg csak a hitelválságról beszéltünk, addig lehetett reménykedni, hogy egy komolyabb recesszió után egy lassú kilábalással megússzuk. De ha a Peak Oil tényleg beindul, akkor Kondratyev tél ciklusától semmi sem menti meg a világot.

DLPH írta...

Úgy látom a Lehmann testvérek szépen beárazódtak már. Nagyon piárkodják ezt az olajat...
szerintem egy éles kanyart is vesz visszafelé. Aztán majd utána lesz 150.

Lehet, hogy jön néhány trutyi adat usából 1-2 hétig...szerintem megveszik itt, aztán jön a felbeszélőke.

A választások előtt nem lehet szakadás. Kizárt.

Gentlemanus írta...

Sziasztok! Szia DLPH!

DLPH, kérdezted, hogy mi a meglátásom. Nehéz bármit is mondani, hiszen rettenetesen bonyolúltak a folyamatok a mostani világban! Meg főleg azok után, ha Te, egy tapasztalt tőzsdés sem látsz krisztálytisztán, nos akkor én meg sem szólalhatnék.

Tehát csupán a belső megérzéseimet, gondolataimat vetem ide:

1.
olajár tovább fog emelkedni, ez, meg még más körülmények is, rövid távon ( fél év - 1 év ) tovább fogja gyengíteni a dollárt, tehát tartom a régebben leírt céláramat, kb 1,65-1,68 körüli szintre várom. Ezt megerősíti szerintem, hogy egy bázist épített gyakorlatilag március elejétől kezdve jurododo, ebből további kilövés lesz.

2.
Nagy kérdés meddig folyik a dollár spekulatív gyengítése? Talán míg meg nem lesz a jenki elnökválasztás eredménye, vagy míg be nem iktatják az új elnököt? Novemberben választás, ha minden simán megy, akkor kb 2009. január-februárra van új elnöke a jenkiknek. Obamának nagyobb esélye van. Egy új elnöknek villámgyorsan azonnali intézkedéseket kell foganatosítania, a gazdaság rendbetételére, ehhez a kormányt fel kell állítania, tehát az megint idő, talán március-április-május-ra lesz belőle valami. Tehát a dollárban gyengítési lehetőség novemberig, vagy esetleg utána a beiktatást követő egy-két hónapos időszakig van. Az új elnök egy hulla dollárral semmit sem fog tudni kezdeni, tehát itt frontális támadást kell indítania.

3.
Mivel tudja a dollárt megerősíteni ( ha meg akarják egyáltalán, mert még ugye élénken él az emlékezetemben az amero témája )

a) kamatemelések sorozatával, mellyel vissza tudná szorítani az energiahordozók + nyersanyagok árát is
b) Irán ellen frontális támadást fog indítani

Más lehetőség nincs. A jenkik sakkot kaptak, beszorultak, mert egyik lehetőség rosszabb, mint a másik.
Sakkot mondok, mert mindenki láthatja, hogy a konkurrenciáját jelentő eurázsiai térségben, Kína, oroszok, egyre jobban fejlődnek, izmosodnak.
Ügyes sakkos kikerülheti a sakkot, de mattot is kaphat, hát ez itt most a tét.

Szerintem a súlyosan életveszélyes b) verzió az inkább járható számára, mert több legyet üthet egy csapásra:

- ha az a)-t választaná, az ideiglenesen csapást mérne a pénzpiacra, hiszen tudjuk, milyen hatása van a kamatemeléseknek, így meg szépen finanszírozhatnák báró uramék az iráni kiruccanást, ezáltal még több pénzt beletolva a zsákjukba - a 20. század történései megmutatták, hogy itt holmi világégés veszélyének, vagy emberiség sorsának kérdése, ez századrangú kérdésnek minősül csak

- konjunktúrát teremtene a jenki gazdaságnak
- kiiktatná a veszélygócot Izrael életéből
- kiiktatná a világ egyik legősibb kulturáját
- és behódoltatna a jenkiknek, zsidóknak egy újabb középhatalmat.

Igen ám, de Irán, nem Irak, és ezt pontosan tudják ezek is, mert hiába bombázzák a kőkorba vissza Iránt, abban a pillanatban 2-3-4 millió perzsa + szírek + palesztinok + stb. fog megindulni abban a pillanatban Izrael felé. Hogy mennyire nehezen kezelhető a kérdés Irak blöffje után, jól mutatja, hogy a leköszönő bokorgyuri sem mer hozzányúlni Iránhoz. Pedig neki aztán van gyakorlata hogyan kell egy tollvonással visszaküldeni valakit, egész népeket a mezozoikumba.

Szóval nagy kérdés, hogy melyik irányzat fog eldőlni, mert egyben ez fogja meghatározni a pénzügyi folyamatokat, tőzsdék mozgását is a világban.

4.
Amíg ennyire súlyozottan gyenge a dollár addig effektíve számottevő növekedési ütemet nem fog tudni produkálni sem az EU, sem pedig Japán. Viszont ha ez a folyamat változik, legelőször Japán fog talpraállni, hiszen gyakorlatilag mind az ország, mind a világ összes problémája beépült a JPY-be. Most a világ három nagy meghajtó motorja alig megy.

5.
Annyi látható, hogy januári-február mélypont óta folyamatosan fogy a forgalom a tőzsdéken, tehát hamarosan nagyobb mértékű elmozdulásra lehet majd számítani. Emelkedésben fogy el a forgalom és ez a gond, miközben pl bux is szigorúan tartja a csökkenő csatornatetőt. Én azt mondom, hogy teljesen kétesélyes a piac, forgalom megjöttével ki is ránthatják két perc alatt, ha adnak hozzá zsetont.. de bőven benne van sajnos a letörés is.

Magyar piacon kétszeresen is vigyázni kell a belpolitikai helyzet miatt. Megnéztem hosszún Buxot, 10 éves Stooq-on, hát horror a csártja. 2007. nyarán pénzeszsákék átrendezték a piacot, jól feltuningolták a forgalmat, majd villámgyorsan visszafordították, és szépen mozgatják azóta is lefelé csökkenő forgalommal. Bőven van még tér benne lefelé.

Ugyanakkor ami megzavarja a gondolkozásomat a beleadást illetően, hogy a jen nem akar fordulni. Sőt erőteljesen úgy néz ki, mintha törni akarná a csökkenő trendcsati tetőt kifelé, felfelé, most határesetnél van, ha most itt sikerül neki elrugaszkodni, akkor kaphatnak egy kis lendületet a carry miatt a tőzsdék. Az ösztönöm azt súgja, a jpy minden fajta csártját megnézve, hogy van még tere felfelé.

Összegezve: tehát addig, amíg a világ sorsát meghatározó nagy fajsúlyú kérdések nyitva vannak, igazából meghatározó irányt sem lehet várni, addig egymásnak teljesen ellentmondó kesze-kusza folyamatok, rángások tömkelegét láthatjuk. Egyik nap fel, másik nap le, kinyírnak mindenkit, és a végén mindenki agyhalott lesz, vagy szeduxen-re szorul.

KEZDŐK, KÖNYÖRGÖK, HOZZÁ NE NYÚLJATOK A TŐZSDÉHEZ MOST!

Elnézést a hosszabb gondolatmenetért.

Névtelen írta...

Sziasztok!
Hát ahogy elnézem ezeket a rángásokat, hála istennek, hogy nem vagyok benne, eszméletlen milyen ellentétesen mozognak, idáig eur usd, eur jpy, aud jpy le,-- gbp jpy, cad jpy, usd jpy fel, hihetetlen, bár kitudja még mi lessz estig.
Látod Dlph erről beszéltünk, na ez az amiből most nem kérek, mert hiába pörgönék, biztos hogy több pipet buknék tapasztalat hiányában, mint amennyit sikerülne összekaparnom.
Ez most nem az én napom, a pénteki eur usd longom kirázott, bár nem volt nehéz a stopját nyerőbe húzzni, de ez nekem még egyenlőre mély viz.
Akinek sikerül annak gratula :-)
üdv
Kratya

drop írta...

"A választások előtt nem lehet szakadás. Kizárt."
Egy fél évet már nem lesz könnyű kibekkelni nagyobb zakó nélkül. Ennél számomra kínálkozik egy sokkal logikusabb folytatás.
Nem az USA, hanem Izrael támadja meg Iránt még Bush alatt. Ezzel elérik:

1. Izrael megkapja, amire vágyik, a térség csaknem minden országának teljes szétzilálását biztonsága érdekében.

2. Bush csak támogatja a szövetségesét, így nem ő lesz az okozója az elszálló olajárnak, a tőzsdei mélyrepülésnek, a gazdaság hanyatlásának.

3. A háborúpárti McCain esélyei jelentősen nőnek egy jól megszervezett médiatámogatással.

4. Újabb olajhatalom kerülhet kontroll alá

Szerintem logikusabb és egyszerűbb, mint a kétes sikerrel kecsegtető tőzsdei manipulációk sorozata újabb fél-egy éven át.

Persze az egész csak találgatás.

drop írta...

Már '29-es hangok is vannak:

"The Bank for International Settlements (BIS), the organisation that fosters cooperation between central banks, has warned that the credit crisis could lead world economies into a crash on a scale not seen since the 1930s.

In its latest quarterly report, the body points out that the Great Depression of the 1930s was not foreseen and that commentators on the financial turmoil, instigated by the US sub-prime mortgage crisis, may not have grasped the level of exposure that lies at its heart. "

http://www.bankingtimes.co.uk/09062008-central-bank-body-warns-of-great-depression/

DLPH írta...

Igen. Nagyon világvégét kiabálnak. Tegyék. Ami aggaszt, az a bét. Ilyen ramaty hónapokkal a nagy matáv 2700-as pénteki meghúzást követően egy évekig tartó nihill kezdetekor volt.

Megint zsákolunk synergont 400-ért? rábát 500-ért? Otiból kiszállás közeleg, e héten eldől, hogy igen vagy nem.

DLPH írta...

De azért nem eszik olyan forrón. Határeset és idegörlő, de nem shortolok, míg nem áll úgy minden.

DLPH írta...

Gentle köszönöm a véleményedet. Elmélázom rajt alaposan.
Szia :)

DLPH írta...

Sőt...a határesetnél kell gyűjtögetni. Nem kell sok és short, de ha megindul...
Úgyhogy gyűjtögetés van napirenden. A határ átszakításakor meg full short. Ami nincs messze, innen long ...már nem nagy a rizikó. Ellövöm a fél tár puskaport holnap. Egyszerűen nem tehetek mást, nekem ez a jelzés lényege.

Névtelen írta...

Azért az érdekes, amit a ázsia művel idáig, meg az usd jpy, teljesen ellentétes irány, yen szinten én is belongozodtam, gbp aud cad usd, és eur usd long piciben
sok pipet mindenkinek
üdv kratya

Névtelen írta...

eur usd long ki is tört, és a pozi 9/10-e zárva 1,55808-ról 1,56084, így legrosszabb esetben is marad nyerő
üdv kratya

Névtelen írta...

Bocsi 5 perces charton volt a kötés, kitőrés

Névtelen írta...

Közben cad jpy kistop 104-en :-(

kratya

Névtelen írta...

jen gyengul, azsia esik...
erthetetlen..
Lilia

Névtelen írta...

közben kistop az aud jpy is , és atöbibben fordultam usd jpy, cad jpy, gbp jpy, azt azért elmondom, hogy a mostani teljesítményemmel, ott vagyok mint pénteken, a szép eur usd long profitnak löttek :-(, lehet hogy nyugton kellet volna ülni? :-(
Kratya

Névtelen írta...

Na közben a buko 3/4-vissza jött, mert fordultam shortokba
Kratya