Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. július 18., péntek

Mikor shortoljuk a pénzügyi szektort?

Ugyan a technikai kereskedéshez nem értek, de a pénzügyi grafikonokból levonható egy következtetés, amit a logika is alátámaszt: augusztus első napjaiban. Nézzétek meg a következő ETF financial short grafikont az év elejétől, amióta igazán beindult a pénzügyi válság.

http://finance.google.com/finance?q=AMEX:SKF

Megfigyelhető, hogy a pénzügyi cégek gyorsjelentési időszakában az árfolyamok emelkedtek (a grafikonon ez csökkenést jelent, mert ez egy short ETF) és a következő hónap első napjaiban fordult a trend. Ez abszolut logikusnak is tűnik, hiszen a gyorsjelentést probálják kozmetikázni, aztán kicsivel utána megindulnak a leírsok, tőkeemelések, hogy a következő gyors megint kinézzen valahogyan ill. tényleg totál sz.rban is vannak, vagyis kénytelenek. Várhatóan most a hónap végéig egy emelkedő ciklus lesz, aztán vissza a lejtőre.

Tehát augusztus elején az első fordulós jelnél lehet shortolni. Mit szóltok, nagy hülyeség a gondolatmenet?

2 megjegyzés:

DLPH írta...

Miért? Lehet most shortolni ezt a szektort? Vagy ha most nem, akkor majd igen?

drop írta...

ETF-et lehet venni, lásd a linket.

Egyébként shortolni is lehet, csak a naked short lesz megtiltva.
A sima shortnál először kölcsönveszed a részvényt, aztán eladod.
A nake shortnál először eladod, ami nincs is, aztán van 3 napod, hogy kikölcsönözd valakitől. Technikailag ez, hogy megy, nem tudom. És azt sem, mi van akkor, ha nem sikerült utólagosan kölcsönözni részvényt.