Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. július 18., péntek

Van egy

érzésem, ez a shortszigorítás nagyot húz az indexeken. Gyakorlatilag győztek. Megint sikerült megmenteni az összeomlástól a tőzsdét. És a felspekizett olajból gyögyörűen teszik át a lóvét az így már levédett bankszektorba. No kérem így kell tőzsdézni, ha usa elnök vagy. Vagy a holdudvara. Vagy az azt irányítók egyike. Vagy annak holdudvara.
Van mit még tanulni.

Jó lenne hiteles forrásból tudni, hogy mi változott pontosan. Tudja valaki? A shorttilalom egész mást jelent, mint az, hogy szogorodnak a feltételei.

Nagy bikafuttatást tudnak így művelni az biztos. De ennek a következményei egész érdekesek...és számomra nagyon újak lesznek. Elképzelem, amint egy hétig Európa szakad, miközben minden délután az amcsik örömködnek vagy stagnálnak...képtelenség...

Megváltoztatták a játékszabáyokat. Hát ezt is lehet..

Utólag minden hülye okos, de most már érthető ez a görcsös ragaszkodás a béten ,egy árszinthez, ami nem dőlt be már mióta. 2006 májusi mélypont sem lett meglátogatva.

Egyelőre nem látom , hogy miként módosult a történet. De innentől alulról is van erő az indexben, nem kicsi.

15 megjegyzés:

zuzzo írta...

nem árt az óvatosság...
a rossz eredmény szezonnak még közel sincs vége,
azt vártam, hogy az ázsiai fogyasztás megmenti az amcsi nagy cégeket a hanyatlástól, de miután ma a pf-en volt egy jó kis cikk az eladatlan kínai autóhegyekről, azt gondolom, hogy komolyabb véráldozatok is fognak jönni ( ennek ellnetmond az IMF emelt gdp növekedési prognózisa- bár lehet, hogy beniékkel van az imf is...), kell hogy legyen csődhullám, másként nem tud a piac megtisztulni.....
ha nincs sort, hát nincs, de attól még eladók lesznek , ha valahol bajt szimatolnak....a tánc ott lesz csak heves, nem lehet a sortosokat megijesztve emelkedést generálni..., szerintem nem tudják még igazán mibe is nyúltak bele....

drop írta...

1. short van
2. Kínában le van tiltva a short, mégis esnek a piacok
3. Pár napig lehet hatása az intézkedésnek, de hosszútávon nem

Az előző gyorsjelentési időszakok is az emelkedésről szóltak, kamuznak valamit a pénzügyi cégek és erre megy a piac. Aztán felocsúdik, amikor jönnek az újabb leírások, tőkeemelések, veszteségek

drop írta...

Bernanke:
"It's important for Fannie Mae and Freddie Mac bonds and stocks to rise so they can keep raising capital and aid the mortgage market."

DLPH írta...

Fordulós jeleket látok. Annak hiszek, aminek szoktam. A trend és a fundamnetumok persze nem változtak. De 1-2 ezer pontos a dow mozgástér most már le föl úgy, hogy semmi sem sérül.

DLPH írta...

Nasdaq másfél százalék mínusz a dow meg s&p fél százalék plusz? Mint a dotcom lufipukkban. Valami nem stimmel. Kína nem mérvadó. Brutál emelkedés után ez az esés még semmi.

drop írta...

Szerintem is a következő héten felfelé lesz az irány, a pénzügyi szektorban főleg.
A többi szektor viszont várhatóan rosszul fog szerepelni, lehet, hogy már az olajcégek is megindulnak lefelé, csökken az olajfogyasztás, ha nem is számottevően. De először jellemzően a pénzügyi szektor jelent, pontosabban kamuzik :)

Névtelen írta...

Valahol olvastam, de nem tudom pontosan hol. A lényeg- Nem tiltották be a shortokat, csak szigorúan ellenörizni fogják. Állítólag rengeteg fedezetlen shortot nyitottak, amire nem kaptak utólag kölcsön részvényeket. Ezeket főleg a csödközeli pü-i cégek papírjaival tették.
mile

DLPH írta...

Köszönöm. Szóval túlshortolták a piacokat? Érdekes.

Gentlemanus írta...

Sziasztok!

A naked shortot tiltó szabályt IDEIGLENES JELLEGGEL, 30 napra vezeti be hétfőtől a jenki tőzsdefelügyelet. Nem ám visszaállítják véglegesen, mint egyfajta védőkorlátot. És utána mi lesz? Visszaáll minden a régi kerékvágásba? Utána megint szabad meglévő pepper nélkül is shortolni?

Na ez jó lesz, merthogy mondjuk emelkedik az index vagy 1000-1500 pontot, de utána meg esik 3500-at, mert kinyírnak minden optimistát.

Nagy a fejetlenség odaát.

Egyébként ha megfigyelitek a jenki indexeket, egy ilyen védőkorlátozásnak köszönhetően napi netto 3-4 %-kal kéne, hogy menjenek, tegnap is alig mentek: djia egy gyenge fél százalékot kapott, sp majdnem nulla, nasdi meg - 1,28.

Tehát még egy ilyen támogatás is baromi kevés az indexekenek úgy látom. Kiváncsian várom, hogy hétfőtől elkezdik e szaggatni az indexeket, gyanítom, hogy nem, mert előre kijött a hír, azt meg már beárazta a piac.

drop írta...

A pénzügyi szektort érinti a hír és azok mentek is rengeteget.

Gentlemanus írta...

Szia Drop!

Csak a pénzügyi szektort? Én valahol azt olvastam, hogy pl. ennek a szabálynak köszönhetően a GMC is ideiglenes mentőövet kapott. Én azt hittem, hogy ez egy általánosan alkalmazandó szabály lesz, amely nemcsak fannyra, freddyre, stb vonatkozik.

De most gondolj bele Drop, van x db cég az amerikai tőzsdéken, szerinted hogyan lenne lehetséges az, hogy azt mondja a felügyelet, na ennek meg ennek a cégnek a részvényét nem lehet shortolni. Ezért gondolom, hogy általános érvényű szabályként értelmezendő.

Kérlek világosíts fel, ha tévedek.

Drop nem küldtél nekem e-mailt?

drop írta...

szi agentlemanus,

küldtem mailt 2 hete, de most küldtem újat.

Szóval a a naked short tiltás a következő cégekre érvényes:

BNP Paribas Securities Corp
Bank of America Corp
Barclays PLC
Citigroup Inc
Credit Suisse Group
Daiwa Securities Group Inc
Deutsche Bank Group AG
Allianz SE
Goldman Sachs Group Inc
Royal Bank ADS
HSBC Holdings Plc ADS
JPMorgan Chase & Co
Lehman Brothers Holdings Inc
Merrill Lynch & Co Inc
Mizuho Financial Group Inc
Morgan Stanley
UBS AG
Freddie Mac
Fannie Mae

drop írta...

A nagyobbak bankok közül a legszarabbul állók viszont nincsenek is rajta: Wachovia, Washintgton Mutual.

borska írta...

érdekes ez a tiltás,valami olyasmi mint amikor az ember a végső nagy pofáraesés elött lép még két hosszút,hátha történik valami,de aztán mégis csak a földön köt ki.
a listára pedig felkerülni? hááát nem biztos hogy jó dolog,nekem valahogy azt sugallja melyek azok a cégek amiket még véletlenül se vegyek,szerintem ezt a kezdeti örömködést,egy keserü ébredés követi majd.Ez a hullám most nélkülem fog lecsengeni,nem vagyok hajlandó mint már oly sokszor beragadni rossz poziba.

drop írta...

Még nem is említettem, mi a hab a tortán a naked short kapcsán.
A felsorolt 19 pénzügyi intézmény viszont továbbra is naked shortolhatja egymást.

Nagyon döglődik már ez a pénzügyi rendszer...