Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. augusztus 29., péntek

Dow napos ábra nélkül

A trendhatár közel van. 12100 jöhet immár. El is jön. A kérdés, hogyan tovább. Ha arról hirtelen lefordul, jöhet az újabb mélység. Ha egy péntek-hétfői éles lefordulás helyett stabilizálódik az árfolyam, akkor TA alapon menetelés esélyes. Összességében szépen longra áll egy medvepiacon a Dow most. Az enyhén és széles tartományban emelkedő csatorna teteje,09.01 és 09.03 körül (hétfő-szerda) pontosan egy nagyon fontos tartomány teteje is lesz , és ez ráadásul pont 12100 -ra is esik akkor, (az meg egy havi chart fibo szintje) (12085). No most ez azért érdekes, mert ha ezen 3 nap valamelyikén vagy addig szép zöld gyertyával átviszi a 12100-at, olyan erős longjelet kapunk, amilyen a medvepiac óta nem volt még eddig. Az együttállások miatt. És akkor bizony végül vételi pánikba fúló piacokat látunk.Igazi rallit a medvepiacon.

14 megjegyzés:

Névtelen írta...

DLPH !

Gondolom a ma esti zárót látva , azért már nem vagy annyira longbiztos?
Vagy mégis?

Hali Szabó Lörinc

DLPH írta...

Szia.

"Ha egy péntek-hétfői éles lefordulás helyett stabilizálódik az árfolyam, akkor TA alapon menetelés esélyes." - ezt írtam. Lefordult. De az első igen gyenge támasz meg is állította.

"ha ezen 3 nap valamelyikén vagy addig szép zöld gyertyával átviszi a 12100-at, olyan erős longjelet kapunk, amilyen a medvepiac óta nem volt még eddig" - ezt írtam
Ennek a valószínűsége mindegy mennyi, de atombiztos setup lesz. A tőzsdén ezek kincset érnek, mert keresni lehet velük.

"Összességében szépen longra áll egy medvepiacon a Dow most" -ezt írtam. Emelkedő csatornában halad felfelé,. és gőzerővel megy neki a csatornák tetejének. Amiről rendre le is fordul. Ma is. Magasabb aljakat készít. Ki akar törni, de nem megy. Dőre dolog várni a szakadást, nincs honnan pottyanni. Előtte fel. 12100 az első igazán komoly ellenállás. Addig kínlódva vagy gyorsan, de el kell mennie, el fog menni.

Mevdepiacon shortbiztos vagyok.
De ezt a piacot megshortolni most marhaság. Előbb fel.

Short most 11280-tól lenne. Hétfőn ez máshol lesz. Akkor meg onnan. Long 11770 től. Hétfőn ez máshol lesz. Akkor meg onnantól. A sávozása nem hat meg.

Kerestem, hol írtam azt, hogy longoljátok MOST, mert fel fog menni (longbiztos), de nem találtam meg.

Szia.

Névtelen írta...

DLPH !

Ha félreértetted , akkor elnézést.Nem számonkérés akart lenni.
Tudom , hogy TE is TA-t nézed, de a politikai kever-kavar nagyon be tud avatkozni.Az oroszok miatt most is lehet egy szept.11-ei nagyságrendű megrendülés, ami átírhatja a TA-t.
Persze ez csak szvsz.
Emelkednie kéne, de nem tudom , hogy a bét is le fogja - e követni a dow-t , naposon sok indikátor nagyon szép longjelet adott, persze utána amerika majdnem teljesen visszaadta a "szép"gdp által keltett örömemelkedést.

Én pozi nélkül várok , de nagyon ideges-csak szvsz- ami most itt megy.

Szia Szabó Lörinc

DLPH írta...

Szia Lőrinc! / szép neved van :) /
Nem értettem félre, de azt sem szeretném, ha mások félreértenék. A szövegben pontosan ott van : "HA"
És ez roppant fontos. Ugyanis bárki , ha nem jól fogalmazok, még poziba megy és bukóba miattam. Azt nem nagyon csípném. Nem károkozási szándékkal firrkálgatok. Ezért voltam oly "szögletes". Ez nem vicc, pénzről van szó.

Alapban nem olyan ronda még. A saját kis jeleim továbbra is longra állnak (gyenge altrend szerűség) . ez rövid táv. Hogy később mi lesz...fel, aztán nagyon pince.

Szerintem. Most azt kell nézni, teljesül-e a "lefordulás élesen" ,vagy csak a hétfő miatt realizáltak egy jóízűt...

Van esély a longra, a szint áttörése fontos , anélkül nem lesz ralli.

Köszönöm, hogy írtál. Szia.

Névtelen írta...

szia DLPH.

A bux 0812-re is érvényes lehet az optimista verzió, hogy a dow 11700 fölé kerül tartósan és 12100-at törné, rallizhatnánk mi is itthon?
Én attól félek, hogy Putyin betehet, ha a gázelzárással fenyegetne, plusz a molt tartom a sötét foltnak a béten, ha inával kapcsolatban vmi kiszivárogna, ami esetleg negatívan hat, akkor bevághatják ismét 16000 alá.
Nem tudom, ezek valós félelmek-e?
Te hogy látod?

Névtelen írta...

helyesebben 12100-at átvinné:)

DLPH írta...

Teljesen valós "félelmek". Ezt a szót nem szeretem, de értem mire gondolsz.Ne félj, lépd meg amit kell.

Az itt a baj, hogy összekeredik rövidtáv, középtáv hosszútáv, ezeken sem mindenki ugyanazt érti, így aztán nagy a káosz néha. Ennél nagyobb baj viszont medvében, hogy TA és funda alapján IS kereskedik valaki. Vgy egyik, vagy másik. Pláne rövidtávon azt nézni, épp mi lehet holnap? Felesleges szerintem ezeken rágódni. A medvepiac a bizonytalanság piaca. Nem az örökös esésé (inverz bika) Nem. Örökké az indexek nem esnek. Jelenleg úgy fest, új aljat sem ütött a bét, és fordult egyet.
.
Shortolni...? TA alapon nem lefelé áll a bux sem most. Rövidtávon.De nem kell félreérteni...ez nem azt jelenti, hogy lehetne longbaülni és kész. No nem. Minél többet húzzák majd az indexet, annál nagyobb szakadás lesz később.

Most fordulás jelei mutatkoznak. De mivel a trend short, nyögvenyelős is lehet. Részemről csak TA . És ha fordul, vele fordulok.

Kár azon filózni mi minden lehet itt még...válassz egy módszert, és maradj azzal következetes, ha működik.

Névtelen írta...

Én úgy gondolkodtam, hogy longot csak akkor indítanék, ha 21400-at átvinné a bux 0812, de forgalommal.
Mindehhez társulni kéne a dowjones esetében a mostaninál magasabb szint, nem ártana 11700 fölé, inkább 11800. Ha a kettő meglenne, talán érdemes lenne. Ta alapon akkor már indokolt lehet egy long időszak.
De valami azért zavar.
És azok a bét egyedi részvényei.
Ha sorba veszem őket:
OTP, 7270, napi maxon zárt, meddig lehet neki tere felfelé, 7850, 8000, talán. 8000 fölött azért komoly befektető pláne spekuláns nem hiszem belevenne, hiszen már bikapiac megindulását sejtetné ez.
Mol
Kicsit összekaparták, de ina mellett az omw is betehetne akár, ha borítaná a pakkja egy részét..., bár molnak még mindig több a tere talán felfelé, mint az otp-nek.
Richter
Úgy tűnik a kis sávjába visszatért. 31500-34400, kicsit felfelé megindulhat, bár kb ekkora eséllyel is kitörhet ebből még lefelé, nagyon nem húzták pénteken.
Mtelekom
Talán osztalék előtti szintje felé mehet fel, vagy esetleg 800 ról le is fordulhat, kétesélyes.
Igazán meggyőző emelkedési potenciált egyikben sem látok, ezért is már egy hónapja csak várok és pici shortokat indítottam a 0812-n.
Egyedi részvényekről neked mi a véleményed?
Hosszabb távon újabb mélységeket várok, jóval 20000 alatti buxot, de most nincs erő az eséshez még, azzal is egyetértek, tényleg nem tud esni jelentőset, csak a mol, de ő is más miatt...

DLPH írta...

Az otp 8000 optimista. Az már nem a 200 napos felett van? Nem tudom kívülről most, de úgy rémlik. No mert ha átviszi a 200 napost sokat fog menni még. Annyit kinézek belőle, hogy nekimehet és koppan egyet ott. Ha jól rémlik olyan 7500körül lehet...de ez nem biztos, meg kell nézni.Egyébként a medveralli a bűvös 200 naposok ávitelével indul(na..ha egyszer majd elindul). És az brutális lesz. De ezt már sokszor mondtam.

Az egyedi részvényekről annyit tudok mondani, hogy a legszélesebb csökkenő csatornájuk tetejének nekimennek kamikáze módjára, és emberesen lefordulnak róla. Mint legoptimistább verzió.

Névtelen írta...

DLPH!

A szűleim viccesek voltak , de leginkább versszeretők , ezért is e neves veretű név.
A molt megkapták zárásra, majd teljesen véletlenül bejelentik zárás után , hogy lesz rvbevonás.Ugye nincs benfentes kereskedelem?
Egy biztos , hogy a piac nem bír esni , de nagyon emelkedni sem-egy sávban tökölünk most.
A mol miatt az emelkedés lehet esélyesebb, bár ha az Inát komolyan akarja, akkor lehet , hogy mire a nászélszakára kerülne a sor , nem lesz ereje a beteljesedés örömét élvezni,mert a konkurens kérő addigra jól elveri párszor.
Az oroszok , ha fel akarják nyomni az olaj és a földgáz árát , azt meg is fogják tenni, legfeljebb Irán is kilő még két rakétát a megsegítésükre.
A kurcsányi bukást sem kéne levenni a lapról, az szdsz ha elfogadja a tervet, nem lesz parlamenti párt többé,a fidesztől viszont fél most a zsidótőke-a lemondást megérezné a bét az biztos, és a fundának akkor semmi jelentősége sem lenne.Ráadásul itt van az ősz , itt van újra--lázongások kezdete ismét-ez is egy aspektus, ahol sem a funda, sem a TA nem tud számítani.

Sziasztok Szabó Lőrinc

DLPH írta...

Szia Lőrinc.

Kezdőfiucska egy kissé elnagyolt marhaságot írtam, mert nem néztem meg, az emlék meg régi volt már Az otp 200 napos 7300 körül van és nem 7500. Ez így akkor nem lesz jó. A 8000 nem is annyira optimista ha nem szakadás lesz a napirenden, No és ahogy nézem a bux hatinál egy duplafenék is kialakulgat. Ha meg maszatolás megy szeptemberben is, akkor jobb ha bezár a bét.

DLPH írta...

Bux hati 22500 felett viszont kilövés !!! Ez egészen valószínű. Még egyszer a 22900-es kör és fal nem lesz jó, nem ugyanaz már semmi mint az előző körben, egész más az ábra, 24200 ig menetelésesélyes. Az 8K otp is egyben.

22500 tól a heti chart 1-2 gyertyán át (1-2 héten belül) egy elég biztos long setup (short trendben !!) Az meg olyan amilyen. Hibrid dolog.

2007 szeptemberi 31Kra kilövés előtt volt utoljára olyan állás..amilyen lenne, HA ÁTVISZI. Ha átviszi...ha átviszi...szóval csak "HA".

Vagy élesen le, és szakad a 20K is. De valamerre mozdulni kell, mert már a long jelek is nagyon közel vannak az árfolyamhoz, és lassan bejeleznek sorban. Lévén nem csökken érdemben az árfolyam már mióta. Az idő meg csak ment előre.31K ról 21K ra volt egy látványos csökkenés megszakításokkal, és itt azóta elvágták. Araszolás le föl.

Érik a pénzkeresés lehetősége a béten is. Lesz irány, lesz forgalom, lesz elmozdulás. Nincs már messze. 21-20K ról hetek óta lefelé nem megy tovább...ilyenkor inkább felfelé szokta megpróbálni.
Most azt látom sanszosabbnak.

Még hosszabb bontásban viszont gyászos. 12K az alja, első felületes ránézésre. 1 éven belül simán beleférhet.

Majd ha nagy az örömködés és mindenki a medvepiac végét ordibálja és mindenkit lehülyéznek aki "m" betűvel kezdődő szavakat leír...akkor légy észnél...ne feledd..200 napos ide-da , az nem sokat számít...medvepiac van még. És évekig az marad. Annak oka régebbi,alaposabb, nem 200 napon műlik és annak árfolyamátlagán, és nem csak TA hanem funda is keményen.

Be ne ragadj a medveralliba, mert az nagyon fog fájni. A második népámítás, hogy vége a medvének, ki tudja mikor jön majd el? És honnan indul majd? Milyen mélységekből?

A teljes közöny jellemzi a medve utolsó 1/3 -át. Synergon 400 :)). A jó adatot SEM veszik meg. A valóban jót. Nem a kozmetikázottat, a valóban immár javuló adatokara SEM ugranak rá. Ott lehet már készülgetni a fordulatra. A bika végén a szart megveszik mint állat, a medve végén a jót sem veszik meg, de úgy, hogy erre mindenki számít is, teljesen normális lesz majd..néhányan attól lettek milliárdosok, hogy ilyenkor kezdenek vásárolni szép lassan fokozatosan jó szektorok jó cégek papírjaiból. Aztán várnak 4-5 évet. Ez is egy startégia. Tudom, mert az egyik ismerősöm, ezzel okozott besárgulási ciklusokat nálam ( a fene evegetett az irigységtől), .Látván hogy a 600-as rábái, meg az 500 as syenrgonjai mennyit értek 2-3 évre rá...no persze egy óriási bázist kell kialakítani az árfolyamoknak ilyenkor, a pince tartományában. 1-2-3 éves bázist, és a medve utolsó 1/3 ában kell lenni.

Elkalandoztam. Nem érdekes. A lényeg az eleje volt.

Névtelen írta...

Az az én bajom és egyben az okozza a bizonytalanságomat is, hogy a medvepiacra álltam rá, ráadásul furcsa módon a pénzt, amit eddig kerestem a tőzsdén nagyrészt longpozíciókkal kerestem: végigvettem az otp bukását 6500-tól lefelé és felfelémenet kiszórtam stbstb, csak kisebb bux0812-es shortokat csináltam, összes többi csak long. Mióta elolvastam az írásod, ami a medvepiacról szólt, /az el fogtok vérezni címűt:)/, longra kevésbé áll rá a szám. De az is igaz, hogy nem tudnak bukni a piacok, dow jones sem, bux sem, még a molt is összekaparták, pedig lelki szemeimmel belevettem 12500-on:)
Ha holnap átviszi a bux0812 a 21400-at, forgalommal, akkor long, ha lefordul, várakozás.
Azt olvastam, amerikában meg nem lesz kereskedés, nem tudom igaz-e, de kár, mert ez a forgalomra nem lesz jó hatással...
A határidő indexre meg otp-re visszatérve, 8000 fölött mindenki elhiszi, hogy vége a medvének, hogy ismét 11000 lesz az otp, elvileg akkor kéne jönnie a buktának, ami leküldené 5900 alá az otp-t.
Na majd akkor kérdem meg a portfólió otp fórumában az okosokat, hogy tényleg nem lesz 5900 az otp...:)
szép napot..

Névtelen írta...

Még a genesist kérdeztem volna meg tőled, mit gondolsz róla most, én már eladtam, ami volt, arra számítok, hogy egy esetleges igazi medveralliban jóval alacsonyabb szinteken is visszaszállhatok...