Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. október 9., csütörtök

Egy kis off

Tegnap volt egy kis szakasz, amikor úgy döntöttem, ha megint szgép előtt leszek, letörlöm ezt a blogot és részemről nem vagyok hajlandó tovább időt és energiát pazarolni erre az értelmetlenségre. Aztán úgy véltem, egyszer megpróbálom még, hátha ismét az lesz ez a blog, aminek indult, és aminek szeretném látni ismét. A blogon általam nagyrabecsült személyek véleménye is olvasható, ez az alaphelyzet, és ezt köszönöm. Maradjunk a tőzsdénél, kevesebb politika, csak amennyi feltétlen szükséges. Kevesebbszer ismételjük ugyanazt ellentmondást nem tűrően, próbáljunk új információkat közölni, ami előre visz. A legnagyobb sületlenséget olvasva is a megjegyzéseket írok vegyék tudomásul, itt nem hülyegyerekek írogatnak. Többünk évtizedes tőzsdés. Úgyhogy fiatal névtelen és neves kötözködő barátaim, hátrább az agarakkal. És szerényebben. Ilyen piacot nem mostanában láttunk, okoskodni utólag máshol szíveskedjetek. Aki konkrétan nekem címezve szemtelenkedik, én már "bizonyítottam" eleget. Utoljára pld. év elején hónapokig ezen a blogon, előre, nyilvánosan vezetett trédekkel. A megítélésem pedig annyira nem érdekel, hogy nincs rá helyes szó. És a koromat is minimum tisztelje a huszonéves társaság, mert az apjuk lehetnék. No erről ennyit. A világnézeti háttér, feltételezett véletlenszerűségek, vagy tudatos háttérerők munkálatai hol összehangoltan, hol kevésbé ,kérdésköre túl előtérbe került, szorosan ennek sincs köze a tőzsdéhez. Részemről befejeztem, ezentúl ha az indoklás megkívánná azt, hogy ezt a témát feszegessem, elmarad majd az indoklás. Nincs kedvem tovább erről beszélni sehol. Érdekes, hogy akik világunk történelmét ismerik és olvassák, utólag (200-500-1000-2000 évvel ezelőtt ..mindegy), bármi történt a világban , a történelemtudomány olyan háttérerők munkálkodásairól beszél, melyeket az akkori publikum ,lakosság, nép nem látott, nem tudott róla,gyakorlatilag a világtörténelem folyamatos átverések sorozata. Még a II. világháborúban is. Pld Jalta. Nonszensz, ahogy ott lefektették az új gyarmatbirodalom határait azok, akik látszólag heves és éles háborúkban és ellentétekben tobzódtak évekig előtte.
Vagy a II. világháború harcoló felei költségeinek finanszírozása ugyanazon bankárdinasztiák által. De hagyjuk. A múltban , ha történelmi tényekről van szó, az összeesküvés-elmélet fóbiások nem sivítoznak. Ha a jelenről van szó, azonnal pavlovi reflexszerűen már megy a hőzöngés.
Remélem olyan marad a blog, mint amilyennek az elején szerettem volna, és sokáig olyan is volt. De ma már nem. Meglátjuk mivé lesz.

Sok pénzt Nektek.

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

szia
Remélem, hogy nem törlöd a blogot, mert sok kezdő hasznos infokat talál itt és segíti őket, hogy értelmezzék a tőzsdéken történteket. Én minden nap elolvasom, hogy épp ki mit írt, szóval van értelme a blognak. Biztos sokan vannak még így rajtam kívül.

Névtelen írta...

csatlakozom

üdv

F. MÁTÉ

drop írta...

Összeesküvés elméletet tényleg nem tőzsdei fórumokon kell megtárgyalni.

Sohasem mondtam, hogy nem léteznek ilyenek, pl. a napokban említett szept. 11 esetében is ki tudja, van rá jócskán esély, hogy az USA maga szervezte. De ezt nem fogjuk megtudni.

A most aktuális gazdasági helyzetben viszont meggyőződésem, hogy ez a válság már túlnőtt minden nemű kontrollon. Hogy szándékosan idézték-e elő, azt nem tudom, de amekkora pénzzel játszom mostanában a tőzsdén és amilyen hektikus a piac, a legkisebb gondom is nagyobb annál, ki okozta a válságot.
De bárkik is okozták, direkt, vagy dilettantizmusból, vagy az egész rendszer romlottsága vezetett ide, jelenleg biztosan olyan nagy tehetetlensége lett az eseményeknek, hogy csak az amerikai kormány tudja jó irányba befolyásolni az eseményeket. Adófizetői pénzből nyilván. Bármely külső erő (lsd. bank kartell) csak rossz irányba tudja befolyásolni a döntéseket.

Egyébként ma reggel eladtam a shortjaimat, csak az SKF-et tartottam meg, de abból úgyis csak minimális van.

nemar írta...

sziasztok!

A blogot én is nagyon szeretem. Nem örülnék neki, ha megszűnne. Ha DLPH mégis egyszer elfogy a cérna, akkor arra kérlek, hogy inkább fagyaszd be, ne töröld légyszi, hiszen a tőzsdei vezéralakok raktak bele sok munkát írásaikkal, amik értékesek. Az utókor számára hadd legyen elérhető. Néhány csibész gimnazista miatt ezt a már egy éve növögető kristályt miért dózerolnánk el?

Köszönetet mondok eddigi munkádért DLPH, és valójában én nagyon szeretem olvasni drop-ot is, mert szintén őszinte és felkészült beírásai valamint Zuzzo, régi nagy kedvencem, de még vannak páran...

én is hetente többször olvasom a blogot.

Névtelen írta...

Nemar minden egyes szavával azonosulva(kiv:a "hetente",mert én naponta többször:-)))))

üdv
Ilonka

Névtelen írta...

Többen írják a blogot,sokan hozzászólnak és még többen olvassák,aki idetéved az úgy gondolom igazgyöngyöt talál és nagyon megbecsüli,ha hozzátenni tenni nem tud jelenleg,legalább megköszöni azt a látásmódot jellemző ,szval köszönöm mkinek aki hasznosat ír!
A most zajló eseményekkor azt hiszem mindennél fontosabb a tapasztaltak véleménye,üdv:
Waszeitung