Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. október 9., csütörtök

valami készül

A 10ynote és a 30y bond futures tegnap beesett emberesen, ma is folytatja az esést. Eddig negatív korrelációban voltak a rv indexekkel - ősi törvény- . Ehhez képest tegnap mégis esett a rv piac. A kettő közül valamelyik fals. A note a nagyon erős sziget alakzatát tegnap annulálta, azért technikailag ez nem hanyagolható el.
Másrészt!! megváltozott a kommunikáció hangvétele, az eddigi nyugtatás helyett inkább már riogatás volt az amit paulson csinált.
Ez így nagyon nem kerek.

5 megjegyzés:

Gentlemanus írta...

Zuzzo!

Nézd csak meg hogy alakult a bond 1965-82 közötti részvénypiaci beszakadáskor!

DLPH írta...

Zuzzo.

Tegnapi vásárlásaimmal kifejeztem abbéli sejtéseimet, hogy egyelőre ennyi volt. A bankszféra megsegítése IS és a politikai törvényeszerűségek figyelembevétele IS egyszerre...ez most a nehéz.

Hogy lehet (majdani) adódollárokból és kamatdollárokból kifizettetni a lakossággal a banki hiányokat úgy, hogy közben ne törjön ki forradalom.

Megoldják.

Technikailag "alig" túladott az USA részvénypiaca. Léteznek startégiai cégek, melyek nem juthatnak idegen kézre, hacsak nincs mögötte aljas alku. Nixon óta a rendszerben poroszkáló dollártonnák visszaüthetnek.

Az a veszélyes ilyenkor a shortban, hogy iszonyat felpattanás lehet, ha oda kerül a sor. Majdnem olyan heves, mint a zakózás. Ki akarja ellentétes poziban végignézni ezeket a mozgásokat?

Egyébként ez még jól is jöhet, egy konszolidált növekedés, és megnyugvás, a válság látszólagos megoldása és visszapattanás 10K feletti tartományokba a választások előtt. Ha jó időzítenek és van eszük, ebből politikai tőkét is kovácsolhatnak.

Sok az érv pro és kontra, ezért prioritások vannak. Mi számít most, és mi később, mi számít jobban és m kevésbé. Ebben a négydimenziós koordinátarendszerben kell eltalálni mi várható.

Magas prioritása véleményem szerint a közelgő választásoknak , a bankárok gátlástalanságának és a rendkívül olcsó usa cégeknek van.Ebből lesz majd valami kialakítva a közeljövőben.

Szerintem.

Kissherceg írta...

http://index.hu/gazdasag/magyar/sar081008/ érdekes interjú

Névtelen írta...

Szia ZUZZO!

Ellenpontozás!

Paulson most a negatív, viszont az IBM gyorsjeletés már pozitívocska. Tegyük fel, hogy a GE nem jelent katasztrófálísat, hanem csak semlegest vagy netán egy kicsit jobbat akkor.....

Üdv Bakiba

DLPH írta...

Lehet fogadásokat kötni, év végéig az oroszok hány órát lesznek még nyitva összesen. A téteket nálam kéretik elhelyezni. Aztán lelépek velük.