Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. október 17., péntek

EUR-HUF 10 éves ta chart


8 megjegyzés:

DLPH írta...

Gentle az EUR bevezetése előtt alaposan be lesz gyengítve a forint. Én nem tudom ki mit hord össze ezzel kapcsolatban, de ez lesz. Majd figyeld meg...persze gőzöm sincs mikor..ebben a tempóban.

Névtelen írta...

DLPH, szerinted itt az aktuális 261-272 sávban érdemes - e még Forintot átváltani EUR - ra ?
Tudod, az a párnacihás üzemmód - nem tőkeáttét, Forex, stb.
Tibi

Gentlemanus írta...

Dlph

szomorú lennék, ha így lenne, mert az eur csatlakozás mindenhol egyfajta belső árdrágulással is járt, egy gyenge kurzuson történő csatlakozás kétszeresen is rossz lenne.

A szlovák példát tartom követendőnek, hogy minél erősebb szinten rögzíteni az árfolyamot az eur-hez képest a csatlakozás előtt. Gondolj csak bele. Amennyivel erősebb a nemzeti valuta, annyival több eurot kapsz.
Egy ház értéke mondjuk 25 millió ft csatlakozás előtt. Ha 270-es kurzussal csatlakozol, akkor ér az ingatlan durván 93 ezer eurot. Ha 200-assal, akkor 125 ezret. De ez ugyanígy érvényes a nemzeti vagyon, a vállalatok, a gdp és egyéb értékekre, vállalati és magán ft megtakarítások átváltására, stb.

Nyilván mivel ez mutyisztán itt, elképzelhető a pont ellenkező folyamat, amit írtál, lévén, hogy szervezett folyamatok zajlanak a magyar nemzet kiírtására, elgyengítésére, nemzeti vagyonának megkaparintására, stb, stb. Az a baj ezzel a történettel, hogy azoknak is, akik a gyenge hufárfolyam mellett fognak kardoskodni, beszopják ők is, mert az ő vagyonuk is annyival kevesebbet fog érni. Persze, gondolom haverék, meg csókosék még időben ki fognak szállni egy erős ft mellett, hogy ők azért ne járjanak rosszul, a többi meg aztán mehet a levesbe.

Csak remélni merem, hogy az erős ft elve győz.

Névtelen írta...

Ez biza az egyike a legszemetebb és veszélyes alakzatoknak, jó esetben mihamarabb diamond lesz belőle vagy euro :)

Névtelen írta...

Gentle,
Sajna a korábban csatlakozottak példája nem az erős oldalt példázzák.
Ezen indokkal/ érvvel kerestek a biztosítók igen sokat a 3 éve folyamatosan EUR-ban kötött unitlinked biztosításokon Mo-n!!
xyz58

zuzzo írta...

ne felejtsétek el, hogy az államadósságot is konvertálni fogják, tehát a politika jelentős szavazati arányt fog képviselni a döntésben.
E tekintetben nekem nincsenek kétségeim sem az egyik, sem a másik oldalt illetően, hogy kinek az érdekeit fogják nézni.
Ha igaz, hogy az erm 2 sávot ki akarják jelölni 2010 tavaszáig, akkor az a jelen környezetben milyen gondolatokat vált ki???

zuzzo írta...

http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?h=2&k=4&i=104497
a cikk alja felé van egy érdekes ábra, tessék már megbambulni.....

Gentlemanus írta...

Zuzzo

Ha nézem az államadósság átkonvertálását, szerinted akkor ez a gyenge oldalt erősíti?

Hát ja, majd pont azt fogják csinálni, hogy úgy konvertálnak át, hogy minél kevesebb adósság maradjon eur-ban.

1 milliárd huf adósság 270-es váltásnál lenne 3,7 millió euro, 220-asnál 4,5 millió euro.

Az a baj, hogy itt a nemzetközi pü oligarchia érdekei egybeesnének a magyar állampolgárokéval, a magyar nemzetével és ezt biztos, hogy nem akarják. A magyaroknak semmi nem jár.

Kíváncsi vagyok, hogy milyen alternatívát fognak kitalálni, hogy nekik jó legyen, a magyaroknak még szarabb.

=======

xyz,

ez igaz, mert az elsőként csatlakozók még nem tudták a hatást felmérni. De sok év elteltével a szlovákok levonták a konzekvenciát, és pontosan tudták, hogy egy alternatíva van csak,

MINÉL ERŐSEBB NEMZETI VALUTAPARITÁS EUR-REL SZEMBEN

hogy a nemzetnek több maradjon.

Persze, Szlovákia könnyebb helyzetben van; mondhatjuk, hogy ilyenek meg olyanok a szlovák politikusok, de egyet nem tettek, nem adósították el a végkimerüliség a népet és az államot, tehát ilyen döntést könnyű szívvel hozhattak meg.

Mi ilyen tekintetben is a 22-es csapdájában vagyunk, mert hiába kellene az erős ft paritás eur-rel szemben, ha közben meg államadósság átkonvertálási mutatókban meg veszteséget szenvedünk.