Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. október 9., csütörtök

Tetves otp-richter-bux0812-állampapírpiac ma záróban

Azt nézem 1 órája, mi a fene volt ez...nem értem még mindig. Mindenesetre ha valaki, aki nem 2-3 éve hanem sokkal régebben tőzsdézik--bárki -- nézzük meg. Amit állítok, csak első hangulati vélemény...szívesen veszem mások véleményét. Azt értem, hogy short és kész...de most azon kívül. Annyit láthattunk ugyebár, hogy 4 óra körül az amcsik kaptak egy órás bontású sell setupot, és kezdtek süllyedni. Erre a nap közbeni emelkedéseket a spekák kiszállásai miatt kezdtük visszaadni. Ez oké, ezzel nincs semmi gond, normális folyamat. 9051 re le is szúrtak az amcsik 17 körül, azóta 150 ponttal meghíztak. Ha belegondolunk nem smemi vola ez is 9K-s tartoményban. 13 K-nál oké 150 pont, de itt...
Aztán a devizapiacot néztem, a zárószakaszt nem. A stopjaim ma még gondolati stoppok voltak, végig egész nap bőven felette állt minden. Mindenesetre ha aktiválódnak ezen az áron a bux stoppjaim...jól is nézek ki. Persze...még nem zárt be amerika. Úgyhogy keményen benne vagyok a poziban. A stoppok még nem voltak benn. Persze ha a hati stoppom aktiválódik közel 1000 ponttal az alatt, ahol szerettem volna, asszem röpültek volna körülöttem a berendezési tárgyak.
Ennyit rólam. Azóta nézem a neten mi van, mit olvashatok erről, de mindenki csak találgat. A zárószakasz durva, a kisbüfik nem látnak 5 nél nagyobb mélységben a könyvbe. Ha valaki 300K otp eladást betesz zárószakaszra , elhelyezheti úgy is, hogy ne látszódjon az első ötben. Ahogy elnézem, a bux hatinál meg vevő volt nagyon alacsonyan. Vélhetően nem gondolták, hogy ma ennyin is kapnának, gondolom a könyv meglehetősen üres volt a vételi oldalon, attól ez az eszement 800 pontos leküldés zárószakaszban. Ez így viszont innentől lutri. Ha amcsik ma zakóznak, megnézhetem magam. Ez van.

Otp. Lassan egy gyufaskatulyáért lehet részvényt venni. A céggel nincs baj, van kp, nincs számottevő jelzálogpiaci kitettség, ennél röhögve többet ér. Ezt ki merem jelenteni. Persze egy tőzsdekrachnál ez semmit sem számít. Most így, hogy 6 óra után valamivel a 9K-t hevesen áttörve nem szakad amerika, másra (egyelőre) nem tudok gondolni, mint egy erős ricsi és otp kitettséggel rendelkező külföldi tőketényező kényszerű kiszállását. Ahol is dobja a határidőit és a papírjait meg a forintjait. Az más kérdés, hogy kik álltak a vételi oldalon és ki tudott arról, hogy borítani fog. Nem nagyon szeretem az otp-t, Csányi urat, és az egész kócerájt. De azt elhiszem neki, hogy a cége ennél röhögve többet ér. Ezt az egyet elhiszem. Olvasok már a neten tücsköt bogarat össze-vissza támadásokról meg nem tudom mikről...szerintem ennyi volt az egész. Kiszállás. De hogy miért a zárószakaszban és miért nem nap közben...logikusan az jön le, mert így érte meg neki. Tán a vevőtől kapott zsebbe , hogy megérje ez a váratlan borítás, és a vevő szép nyomott áron kapjon abból a papírból, ami nem is rég még 12K-n forgott, és Rahim ennek a duplájáért vette mint a cukrot.

Tudom...short és kész...de én inkább azt mondom, ez az ár nevetségesen olcsó. Fura ezt hallanom saját magamtól, de ez tényleg az. Szerintem. A bét holnapi nyitása teljesen usafüggő, ott meg a kiszámíthatatlanság tombol. Hogy okos dolog volt-e kistoppolódni annak, akit kivágott a stoppja, 22.00 után kiderül. És ugye Ázsia....Kötélidegek kellenek ma a tőzsdézéshez...tudom, short és kész, de ezen az árszinten már nem volnék nyugodt shortban sem. Aki nincs poziban, partvonal. 100 % kaszinó most már a bét. Persze short és kész...tudom...Aki beragadt....csak ne járjon úgy, hogy pont az alján dobja. És nélküle rallizik vissza.

De ezt csak 1 óra agyalás után mondom. Ha valakinek van ötlete, szóljon.

26 megjegyzés:

TrogerBroker írta...

Szia DLPH !
Hát én kész lettem teljesen...
Lehet el kell gondolkozni az élet rejtelmein..:)
Nos akkor nézzük-
Most hagyjuk a pletykákat egy kicsit. Engem az érdekelne ki fog e törni egy esetleges pánik az OTP piacán vagy nem ? Holnap ha beindulnak a tömeges kényszerlikvidálások nekünk annyi lesz....Akkor bezárhat ez a tetves bét...Most viszont Csányinak lépnie kellene, mert ha kényszerlikvidálási hullám indul meg, akkor eszeveszett Káosz alakulhat ki. Nem tudom mi történt..Rahim nem hiszem hogy kavarna, jelenleg több esélyt látok arra hogy ezeken az árszinteken elkezdi venni, mint hogy ő adná..A Pletykákról meg annyit, isten óvja a Magyarokat !
Ha az OTP-nél gáz lenne, akkor Káosz lesz az egész istenverte országban ! Nem tudom ennyi bankbetétre ami ott van, bírná e az állam a felelősséget....Államosításról is írnak a pletykák, na ebben meg végképp nem hiszek...Vagy csak nem akarok hinni....
Szerintem "fizetett hirdetés" formájában jött ki kedves Londoni barátainktól ez a friss hír !
Az biztos, óriási szarkavarás folyik a háttérben...megy a mutyizás ezerrel...De ez már egy kicsit sok....

Unknown írta...

Azon gondolkodom higítani kéne a 9000 felett vásárolt OTP pakkomat :D
Nem tudja valaki ki volt az a szereplő, aki eladott a végén? Valaki KBC-t, valaki Unicreditet ír...

Névtelen írta...

Sziasztok !

Én nem szoktam a blogba írni, de ezek a mai történések annyira kiidegeltek, h kénytelen vagyok klaviatúrát ragadni.

Először is le a kalappal előtted, tényeg nagyon jó a blog, és szerintem óriási szüksége van rá, én is sokat olvasom.

Szóval Otp.. Nehéz mit hozzá fűzni. Én a nap nagy részében figyeltem a kereskedést a munkám mellett, ma volt rá lehetőségem, kereskedtem is, 1 nyerő, 1 vesztő lett belőle.
Azt láttam h kb. fél 4-ig, Usa nyitásig szépen egyenletesen zajlott a kereskedés 4700 körül. Majd nyitás után kezdett el erősödni az eladói oldal, pakolták be a pakkokat ezresével 4699 és 4700-ra, ezzel teljesen megakasztva a lehetséges emelkedést. Azért mondom h lehetséges emelkedés,mert pl. Dax emelkedett még, mi akkor már nem. Majd egyre erősebben nyomták le, igaz a vételi oldal elég kicsinek tűnt, így nem nehéz.
Nem tudom... Nem mondanék szándékosságot, mert akkor az minden normális logikának ellent mondana. Valamiért abban a pillanatban meg akart/akartak szabadulni valakik egy nagyobb pakktól.
Amíg nem derül ki valami (ha kiderül), addig csak találgatunk...


rockmaster

akpo írta...

Hat akkor egy masik allaspont! USAval en most nem foglalkozom, arra vagyok kivancsi, holnap egyaltalan hogyan nyit ki ez a tetves BET! Ha vki ennek most nem all ala, nagyon ugy erzem, hogy dominoeffekt lesz es b***ottul esik tovabb. Nekem a CHF/HUF a fedezet, de azert nem akartam ilyen korulmenyek kozott hasznalni, amit hoz! Ha ezt a papirt kicsinaljak, akkor szep lassan indul a tobbi is es a fold szinevel teszik egyelove a BETet es HUFot. Nem lett volna szabad halasznom, mert DLPHot idezve, tudom, short! De ilyen tetulada meszarlasra nem szamitottam es egyebkent is zaro szakaszban kitorolhetem a stopommal is. Mellesleg a tovabbra sem ertem, mit akarnak es ez most nagyon zavar!
Sok penzt!

Névtelen írta...

Az eladó nem titkolta a szándékát, limitre betette a 310k-t.
A vevők(?) meg hagyták ami történt.
Ti profik is ha kezdtek már pánikolni(?) lassan, akkor talán csak indul egy kis korrekció végre...
Mondják akkor szokott...
atiti

TrogerBroker írta...

Más !
nem tudom mekkora lehet ennek most az esélye esetleg-
De a Blogomon is egy írásomban már foglalkoztam azzal, hogy ha az egyik nagy tulajdonos az OTP-ben, esetünkben pl. a Banf of new York, csődközelbe kerül vagy nagyobb bajba, akkor az milyen hatással lenne például az OTP-re ? Persze még ilyen hírek nem láttak napvilágot, elvileg pl. a Bank OF New York stabil, de ha valamelyik bank amelyik OTP-ben nagytulaj és bajba kerül, szerintem úgy fogja szórni az OTP részvényeit mint a huzat....Remélem nem ilyet láttunk ma, azt úgyis be kellene jelenteniük. Mindenesetre a legnagyobb veszélyforrásnak most ezt tartom jelenleg...

Névtelen írta...

A 15%-os limit miatt ezzel a holnapi kereskedési sávot is erősen leszorították, a ronda heti gyertya is boritékolva.
Ez lehet cél? A 15%-os limitet esetleg lehet emelni?
Bár nyitáskor félő a -15%-os limit lesz a támasz.
Nekem ez zavaros...
bocs az off-ért.
atiti

drop írta...

Gondolkoztam, leírjam-e amit hallottam, mert pontos információi nekem sincsenek és nem akarok pánikot kelteni.

Sajnos azt kell mondanom, az elmúlt időszakban terjesztett bankcsőd pletykák egyike sem volt kacsa. ez már eleve elgondolkoztató.
De konkrétan. Állítólag azért öntötték be, mert az a pletyka, hogy az OTP-nek likviditási problémái. Nem forintban, hanem EUR és USD (CHF-et nem tudom). Rengeteg EUR, USD tartozásuk van, de nincsen forrásuk EUR, USD. Atöbbi banknak azért nincsenek ilyen problémái, mert az eurozónás anyabankjuk korlátlan likvidást kap az ECB-től és kölcsönöznek a magyar leányoknak. Mivel a bankközi hitelezés megszünt, ezért az OTP nem kap EUR-t senkitől (ugye nem vagyunk euro zóna, hogy az ECB-től) kapjon.
Gyerekfürdetés, utána folytatom.

Névtelen írta...

Még egy elmélet.
1.Adott a holnapi kereskedési sáv, ugye, (ha nem változtatják?)
2.A longos likvidálások beindulnak.
3.Ha én dugig lennék shorttal holnap nagy kéztetést éreznék, hogy elkezdjem zárni...

atiti

Névtelen írta...

Brokim azt mondta, hogy Rahim a tegnapi bukóban 2 millió részvényt adott el kényszerből, nem tudom, hogy ez igaz-e. A mai napról nem tudok semmit, de akár lehet a tegnapi folytatása is. Ha butaságot írok, nézzétek el.
Az viszont látszik, hopgy nem csak az OTP-t ütik, lsd. raiffeisein, vagy erste.

drop írta...

Figyeljetek.
Az enyém nem elmélet, a pánik azért volt, amit írtam. Abban nem lehetünk 100%-osan biztosak, hogy igazak a pletykák. Viszont logikus lenne, ha igazak lennének.
Na erre nyitok egy bejegyzést, mert hosszú és érdekes.

Névtelen írta...

Hali mindenki!
Bizalmi válság, maci piac, és senki nem bizzik senkiben.
Befagyott az állampapir piac, nincs mit tenni, kell a pénz, már a sajtó is a pánikot kelti, és ráadásul hatalmas vola van. (hétfő napon belül majd 1000 pont a dow mozgása)!!!
Ébresztő!!
Aki nem szokott hozzá, az menjen nyaralni inkább, mert ki fogja magát csinálni teljesen.
Itt most nem találgatni kell, hanem figyelni, figyelni, figyelni.
Longot napon tulra nem átvinni, nyerőt azzonnal stoppal védeni, még ha 1 ft-is az is jobb mint egy ilyen pofon.
Emberek, egy páran itt a blog szerkesztői közül elég régóta figyelmeztetnek mindenkit, hogy ez nem a régi vedd, ülj add el, és költsd el.
Amit ma megkeressel, azt holnap a dupláját bukhatod!!!!
vigyázzatok a pénzetekre, és hallgasatok az öreg tőzsdésekre, bár sajna van egy olyan sanda gyanum, hogy ami most jön, olyat még ők se láttak.
Megkockáztatom, hogy a ta felejtős lesz egy darabig.
Nincsenek szintek, nincs semmi
üdv
Gábor

zuzzo írta...

Ekkora váratlan pofon megkockáztatom nem volt a praxisombn. A nap nagy része teljesen jó volt, kellően elpattant a záróról és a stabilizálódás jeleit mutatta.
Azt gondolom, hogy ha valaki ki akarna szállni akkor azt nem ilyen marha módon teszi meg, ezzel csak bukik egy nagyot.
Az is cudar jó, hogy záróban limiten volt egy regiment vevő éppen most, mikor semmi sem indokolta, szólok hogy nem szokott ekkora pakk bent lenni az alján limiten meg főleg nem!!!!!
Azt gondolom, hogy lehetett valami külföldi érdekeltség akinek marha nagy áttétes pakkja volt 2m eur-ral ezt meg lehetett csinálni és lehet, hogy a nap zárószakasza felé bekövetkezett 3-4% os minusz elég volt ahhoz, a delikvens meg nem tudott ilyen gyorsan olyan sok zsét betenni, hogy a broki kivágja. Hogy azután ott most kik dörzsölik a kezüket - mint vevők- azt nem tudni...
Ma 2mrd fttal meg lehetett tenni azt, hogy holnap max 44xx-en lehessen venni akár tízszer ennyit is, de lehet, hogy még egy darabig 4k alatt lesz az árfolyam , itt a vissza nem térő alkalom....
Az előzetes számok alapján durván 950ft-os részvényenkénti eredményt várnak a papír meg 4k alatt van.

Mindenesetre k.. feszült vagyok.

Gentlemanus írta...

E hét, de főleg a mai nap történései szerintem minden embernél kiütötték a biztosítékot. Végérvényesen. Holnap reggel a betétesek árgus szemmel fogják figyelni, hogy ma mennyire pattant el a húr Csányi elnök úrnál.

Csak remélni merem, hogy nagyon, és a mai záró eksönnel a machinátornak sikerült az oroszlánt felbőszíteni, bevadítani. Remélem, hogy ezt a köcsögöt holnap, nem számít a pénz alapon, ki fogja az otp menedzsment nyírni, likvidáltatni.

Névtelen írta...

A helyzet az gyerekek amit már napok ota mondom... Pénzügyi apokalipszis van és gazdasági is kibontakozoban van fogyasztás... gyárbezárás stb... Emberiség elleni bün amit tett amerika az utobbi években... sajnos...:(
Felnégyeslnek minden longra játszot aki az aljakra vadászik...
Mert már tul olcso az otp.. hát igen olcso és még lesz olcsobb meg olcsobb a végét senki se látja... távcsövel se látom...elképzelésem sincs mennyi idö mire ebböl kilábalunk.... Giga nagy gebasz van.! Közgazdaságilag.
Izomman

Névtelen írta...

Már nem tudom ki írta (talán drop?)

"az USA ingatlanpiaca a világ legnagyobb szabad piaca, messze felülmúl minden tőzsdét."

Tudsz hozzávetőleges számokat?

drop

"mert az a pletyka, hogy az OTP-nek likviditási problémái. Nem forintban, hanem EUR és USD (CHF-et nem tudom). Rengeteg EUR, USD tartozásuk van, de nincsen forrásuk EUR, USD."

Ha van forintjuk akkor usd és eur miért nincs? Tudtommal nem fagyott be a devizapiac.

RészvényForgató

Névtelen írta...

tyű bazmeg -500 a dow

RészvényForgató

Névtelen írta...

Pont ma voltam az OTP-ben egy régi lakáshitel szerződés jelzálogjogának törlése miatt. 8 évvel ezelőtt le se lehetett ülni, annyian voltak hitelt felvenni. Most töküres volt a helyiség. Csak 1 ember volt előttem, de mégis sokat kellett várni, mert ügyintéző se volt. Elgondolkodtató.

Más. Nem tudom mennyit ér az OTP, de ha az OTP tényleg ér ennyit, nem kellett volna vevőknek bent sorakozniuk magasabb szinteken? Oké, pánik van és sokan ész nélkül szabadulnak a részvényeiktől, de biztos vannak emberek, akik tudják, mennyit ér a cég papíron és nem hagyják leesni az árat, mert "itt már megéri" nekik venni.

Megint más. Az ország önkormányzainak jelentős hányada tudtommal az OTP-nél vezeti a számláját. Egy OTP csőd elég érdekes lenne. Az OTP túl nagy ahhoz, hogy bedőljön.

Névtelen írta...

dlph: tudok privat mailt kuldeni neked valahova?
koszonettel
Blas Jr

atesz11 írta...

Fél órája még nem ilyen volt a Dow...azt a leborult...

Névtelen írta...

OTP.."Most töküres volt a helyiség."
Reméljük így is marad, és nem lesz tele betétesekkel akik felvenni, hitelesekkel, akik átütemezni akarnak.
MOL-nak az INA-ra szánt euró beszerzés ne kavarhat be otinak...?

atiti

Névtelen írta...

Ajánlásotokra megnzéztem a Zeitgeist filmeket. Van benne egy utalás erre a honlapra: http://www.thezeitgeistmovement.com/
The Zeitgeist Movement:
Launching by Oct 10th
Micsoda egybeesés. Holnapra október 10. Azt hiszem tényleg emlékezetes nap lesz.
Sajnos :(

Névtelen írta...

OTP sajátrészvény vásárlás....
Na ebben egyáltalán nem hiszek, pedig a holnapi vérfürdő elkerülésére csak ezt az egy megoldást látnám.

Névtelen írta...

Minek venne az OTP saját részvényt? Holnap venni fogják az OTI-t mind a cukrot.
Nem lesz kérem itt semmilyen vérfürdő (holnap), ma megvolt. Holnap jön a korrekció!
Na jó, lehet, hogy Csányi rásegít.

Spongya

Névtelen írta...

Neked legyen igazad :)

Névtelen írta...

Nem lett
Spongya