Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. november 4., kedd

mi lesz itt? kicsit fel majd nagyon le?

"solely psyche , nothing more....", megerősítés és hivatalos kommentár az elmúlt napok emelkedésére
Az olcsóság ne tévesszen meg senkit sem, a buy&hold lehet nyerő is, csak a jól kell tudni időzíteni a vásárlásokat és eladásokat :-)))

13 megjegyzés:

zuzzo írta...

néhány pozitív momentum:
v1:azt akarja elhitetni az amcsi index, hogy a medve kitombolta magát. szépen komótosan alacsony forgalom mellett próbál erősödni, vannak benne látványos beleadások, de összességében emelkedő pályára álltak.
v2:bullish a viselkedése, mert a rossz hírek sem érdeklik, emelkedik és kész
v3: a dollárerősödésnek folyton az útjába állnak, mintha nem engednék tovább...
v4: bár a nagy papír indexek nem abszolult felülteljesítőka apiac egésze mégis kiegyensúlyozott képet próbál mutatni.
v5: az emberek elfelejtettek pesszimista pistának lenni

Ha fölteszem a pesszimita szemüvegem, akkor azt tudom mondani, hogy amennyiben a v5 180 fokos fordulatot lesz képes venni, lesöpri az első 4 pontot is.
A csatabárd nincs mélyre temetve, csak befútta a szél egy kis porral.

Névtelen írta...

Engem egy valami zavar amióta arról olvasok, hogy ez egy macirally:
Én tavaly tavasszal szépen végigültem az esést, várva a jó longos belépőt, majd ugyanezeket olvasva végig ültem az új ATH-ra menést is, mert hogy ez csak macirally.
Hozzáteszem akkor még nem ismertem ezt a blogot, nem tudom itt mi volt a vélemény. De én mint tanuló szépen 0 eredménnyel végigültem :)
Persze tudom, hogy ez most sokkal komolyabb meg minden, de én akkor is attól pánikolok, hogy szépen partvonalon ülöm végig, most már bukóban, mert saját felelősségre próbáltam pozit építeni az esésben, amit 13500-as hatinál zártam, addig bírtam idegekkel, szerncsére nem pénzzel, full tőke -30%-ával megusztam, de most nagy a tanácstalanság, mert 11000 alatt sem mertem már visszaszállni, mert itt a világvége.
Üdv
Semmiképpen nem arra akartam utalni, hogy ezt bárki más miatt csináltam. Én léptem, most meg én nem lépek. Nehogy félreérthető legyen! :)

zuzzo írta...

Világos stlui!
Nincs is ezzel semmi baj. az időtávok rövidültek le nagyon.
Macirally-ról egy tipikus történet amit mindenki láthatott nem is olyan régen.
Amikor az otp-t beöntötték 4k alá majd egyik nap gapup 4k-ra és egész nap ott ette a fene, második nap gapup 4,4k-ra és egész nap ott ette a fene. Harmadik nap esés. Aki a 2 napos előtt bele mert venni annak szerncséje volt ha 4,4-en kiszórta, de a többséget megszívatta. Trédelt egy jót és az eredmény 0. Ehhez képest lehet nézni, hogy 3,6-ról 4,4-re ment fel. Ja , hogyan az már más.
A fordulók gyorsan jönnek -mennek, és az a szép, hogy nem tudod ez most e korrekció korrekciójának a korrekciója , vagy semmisem változott a trend a régi csak volt egy kis kilengés.
Az OTP milyen szépen tapadt a 3,3-ra és elindult belöle szépen fel, napi csúcson bezáratták, ma hol vagyunk? jó esetben ott ahonnan indultunk. Na és akkor most húzta valaki 10 percenként a stop-ját, vagy nézi, hogy hamarosan ki fogják csapni. És akkor ez most az emelkedés korrekciója? vagy folytatódni fog az esés?
Amit 5 pontban felsoroltam, annak az a lényege, hogy a hangulatváltozáson kívül az égegyatta világon semmi sem történt, de ennek a csekély változásnak is szerteágazó a hatása- mindaddig amíg nem fog újra beborulni. A nagy fordulatról még szó sem lehet. Most megint felhős az ég, hogy meddig ? Kérdezzük meg bónamártát :-)))
Nem kell minden apró hullámot megpróbálni meglovagolni és nem kell attól rettegni, hogy partvonal ha bizonytalannak érzed a helyzetet.

Névtelen írta...

Thx !

Névtelen írta...

egy olyan elmélet is van, miszerint az emelkedés vagy korrekció csak akkor indulghat el/ otp-ben/ igazából, ha az emelkedésében hagyott második rést 2930 felett részben betölti, onnantól erőgyűjtés és fel 4000 fölé, csak ugye az is benn a képben, hogy ha betölti teljesen a rést, lehet lemegy az első réshez, vagy megy új aljat csinálni
többféle teóriát gyárt az ember, s ki tudja mi a helyes, én inkább emelkedést vártam,ám esés lett belőle..

zuzzo írta...

kezdőfiú!
néha egy kicsit messzebbről is meg kell nézni azt a csártot, egyébként magaköré csavar az értelmezhetetlenségével.
Az otp jelenleg egy állatorvosi ló lezd lenni, mindent lehet rajta modellezni.
A réselméletet lassan ki lehet dobni a kukába, annyi lesz belöle, hogy na. Tegnap nap végén felkötötték galád módon otp-t és mol-t is. Elnézve az éjszakai hangulatot, gapdown lesz - ehhez azért nagyban hozzájárul a manipulálós felkötés is- .
Azt gondolom, hogy ez a sok rés fölfelé és lefelé is a nagyfokú idegesség jele. Amíg nem csillapodnak a kedélyek, sajnos ez várható és addig a "normál piacon " érvényben lévő szabályok nehezen lesznek ráhúzhatók a mostani helyzetekre.
Az viszont borítékolható, hogy minden rés előbb-utőbb be lesz töltve. Ha jól sejtem akkor ezek a rések egy vajúdós emelkedő szakaszban fognak erődként vizézkedni az otp hadsereg előtt, pokoli túra lesz. legyetek óvatosak!

DLPH írta...

StLui !

"Én tavaly tavasszal szépen
végigültem az esést, várva a jó longos belépőt, majd ugyanezeket olvasva végig ültem az új ATH-ra menést is, mert hogy ez csak macirally."

Medvepiacon nincs ATH-ra menés.14100 körül volt a dow ATH-ja, ami kőkemény bikapiacon volt. Természetesen.

Nem nagyon ártem amit írtál, de ez nem feltétel. Akkor nem értem. Nem baj. Hanem ami fontos : menj a trenddel. És ha altrend van, ülj a kezedre. Ha trendforduló, menj a trenddel. És így tovább.

Ez nem jó?

Névtelen írta...

DLPH
Csak az a baj, hogy dow 13900-nál lesz kijelentve hogy vége a maci-nak, de még akkor is sokan fogják hangoztatni, hogy ebből mekkora lefordulás lesz. Nekem kicsit most más a helyzet mint 1,5 éve, akkor csak másokra(elemzők, fórum stb) próbáltam hallgatni, most meg kicsit megyek már a magam feje után is :)

Névtelen írta...

Szóval a kérdés igazán az hogy mikor dönt valaki úgy hogy long a trend? pl fölmegy legalább naposon a 200-as MA fölé, vagy eső trendvonalat megtöri
Thx !

Névtelen írta...

"mikor dönt valaki úgy hogy long a trend? pl fölmegy legalább naposon a 200-as MA fölé, vagy eső trendvonalat megtöri"

A kettő együtt pl. elég jól hangzik.
De engem is érdekelne: Mikor?

Névtelen írta...

lemaradt: Részvényforgató

DLPH írta...

Nem tudom...tőlem kérditek?
Van amit megtartanék magamnak, ha nem baj.

A kettő együtt klasszikusan a trend fordulását jelzi

En nem használok ilyesmit, de múködhet. Nem tudom működik-e.

Névtelen írta...

"Nem tudom...tőlem kérditek?"

Bárkitől. Tőled is.
:)

"Van amit megtartanék magamnak, ha nem baj."

Baj, de ez egy ilyen játék.

"A kettő együtt klasszikusan a trend fordulását jelzi"

Akkor fogadjuk el egynek...

RészvényForgató