Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. november 27., csütörtök

Négy medve


Ezt az ábrát tboly tette fel a Tőzsdefórumra, őt illeti érte a köszönet. Ide is ki kell tenni, mert nagyon érdekes. Beszédes, nagyon jó ábra.

Nemcsak a mostani szintek érdekesek, de a medve kezdete óta eltelt idő is.
Fontos pillanat ez, néhány napos, esetleg hetes időtávban szemlélődve.

A következtetések levonását a nézőre bízom :)

16 megjegyzés:

DLPH írta...

Igen. Ez valóban elgondolkodtató. És értékes információ. Növeli a visszapattanás esélyét. 7000-7500 között ősi vastag fal.

KisL írta...

Köszönet mindkettőtöknek ezért az ábráért! Jól látszik az 50% esés nagyon erős támasz. Még 1929-ben is komoly korrekció volt innen. Érdemes figyelni, mert mostanában már a short sem olyan egyszerű.

Névtelen írta...

Köszönöm az ábrát...
Látható hogy az egyes válságokhoz képeest is látszik hogy a válság ele4jén vagyunk még évek mire innen feljövünk....
a másik pedig hogy ha 29 hez hasonlitjuk akkor még nagyon messze az alja...
a 3. hogy elképzelhető innen egy kis pattincs... de tul nagyra sztem nem lesz erö...
29 ben azért volt pattincs mert a válság elején még azt hitték rövid lefutásu lesz...
most már egy ideje válságolunk ettöl mindenki pesszimista....
röviden ennyi...
izomman

Névtelen írta...

ez alatt a tátongo mélység fogad...
Brrr...
izomman

TrogerBroker írta...

Sziasztok !
Ne felejtsük el hogy 1929-ben a piac a Szept 1- i tetőről november közepéig szinte 1 hullámban elérte a -50 % körüli értéket. Lényegében korrekció nélkül egy brutális szakadás. A Nagy korrekció is emiatt volt inkább véleményem szerint. A Mostanival ezt nehéz összehasonlítani, hisz nem 2,5 hónap alatt feleződött a dow. Ettől függetlenül lehet, jó esély van egy jobb pattincsra a 7000 körüli értékekről, ebben én is egyet értek. De én inkább arra tippelnék hogy még egy darabig oldalazás ( 1 szer 2 szer megpattan még 7000 környékéről ), aztán el fogja engedni ez a szint, és olyan 5000 körülig begyorsuló esés. Onna meg talán elindulhat valami "Ujraélesztés" szakasz, talán fordulat. Ha ezévben elengedi esetleg 7000 a dowt, akkor jövőre meglehet a mélypont, és indulhat valami felépülés 2009-ben talán. Ha csak jövőre esik el 7000, akkor bizonytalan nagyon...
Mindenesetre 10500-11000 körülig kéne elmennie a downak, ha olyan korrekciót akarnánk mint 29-ben a Krahh után. Ez most nagyon rizikós, mindenki döntse el maga, ki-ki a pirosra, vagy zöldre fogad a rulettasztalnál.
Üdv !

Névtelen írta...

Sziasztok!

Az elmúlt hónapban volt szerencsém részt venni egy előadáson, ahol az előadó állítása szerint(Co...rd vez.ig. helyettese tartotta), az eddigi recessziós időszakokat vizsgálva kb 6-8 negyedév volt a leghosszabb.

Mármost ha azt nézzük hogy durván 2008 első negyedévében kezdődött akkor reális lehetne egy 2009 3-4 negyedéves fordulat; az USA-ban. Addig persze hátra vannak a leépítések tömeges elocsátások és még ki tudja milyen "sokkok".
Meg a 4. negyedéves gyjk is sok mindenre választ adhatnak.

Most ennek fényében, mekkora pattanásra számítotok illetve mi a lehet a következő szint lefelé!

TrogeBoker által említett 5000 szint mennyire releváns?

köszi

zuzzo írta...

szezonálisan is és mélységében is van esély arra , hogy legyen egy 1000 pontos s&p.
DE!
rohamosan esnek az osztalékhozamok és sokan még az 1 centest sem engedhetik meg, mert veszteségesek lesznek vastagon, emiatt jönni fog egy nagyobb átrendeződés a piacon, mert ez befektetési politikába vágó módosulás ( egy cég képes-e egyáltalán osztalékot fizetni, és annak a mértéke megüti -e a minimális 2-3%os szintet)
A létszámleépítések és átszervezések is átmenetileg is dobják a költséget. Ezek eredménye is csak 2-3 Q-el később jelentkezik.
A termelőszférás kapcsolataim szerint 2009 horror év lesz, remény jelenleg 09Q4-re tolódik, de még mindig csak tippelnek(!!!!).
Ez azt jelenti, hogy a gazdasági szereplők is csak a sötétben tapogatóznak. Nem akarok illúzió romboló lenni, de jövőre szerintem még mindig csak lefelé fogunk menni a gödörbe.
Jelen várakozásom szerint , ha az amcsik nem nem is esnek 90%-ot, de pl mi magyarok szinte tuti.
Nem tudunk egy épkézláb stratégiát összehozni gazdasági előrehaladás címén, hanem csak úgy sodródunk az árral.
A belső keresletet sem lehet 2x%os thm melletti hitelre alapozni, amivel még próbálkoznak egy kicsit. az export pedig egyre siralmasabb ( vannak olyan infóim, hogy exportra termelő cég szállításai az egy évvel ezelőtti szint 40%-ára (!!!) estek vissza)
folyt később...

Névtelen írta...

ilyen hasonlo informácioim nekem is vannak......

Itteni vegyipari nagy europai szintü cég a munkások 1\4 détől megválik....jövö januárban
Bosh haverom mondta jövöre már termelni se fognak elörre! (most azt teszik nem sokáig volt tarthato... mint ahogy lehetett számitani rá)
jövöre nincs termelés leépítés jön
EGy kamionos imserösöm mondta a cégnél dolgozok (soförök)jelentös részét leépitik mert ninc sfuvar...
Elözöleg 3 héttel elörre volt fuvar most meg lasszoval fogják a munkát aznapra alig akad.. aa kamionok a telephelyen állnak (40-50 parlagon)
A bérleti dijat mert állnak fizetni kell a semmiböl stb...

Én a külsö környezetemből ezt hallottam.. biztos hallottatok ti is hasonlokat...
Sok munkanélküli lesz januártol ez csak a kezdet....!
sajnos...kemény visszaesés jön recesszio.. (külföldön is ez a helyzet..)
izomman

Névtelen írta...

többek között ha a gazdaság ilyen ramaty állapotban van akkor nem hiszek nagy feléledésben... vagy ha lesz is az ünnepek alatt januárba nagy pofára esés lesz belöle

Izomman

Névtelen írta...

Citigroup AIG másodjára kapott mentőövet másodjára megy el a pénz ..... (feneketlen kut)
Harmadik kör is lesz szerintem söt negyedik is... de a harmadik kört már lehet hogy nem fogja tolerálni a piac....Az embereknél kéne azt a pénzt ott hagyni a rászoruloknál munkahely teremtésre nem pedig a bankárok zsebébe nyomni... Obama jo uton jár gazdaságélénkitésével de mennyi pénz kárba veszett...
izomman

Névtelen írta...

az itthoni dolgokrol meg inikább nem is irok semmit...
Katasztrofa hogy mit müvelnek a vezetöink idehaza ... nagy cumi lesz ebböl....
izomman

RészvényForgató írta...

Az ábrából akár olyat is kiolvashatunk hogy minél rövidebb idő alatt zakózott felére a piac, annál mélyebb volt a válság.
Az 1929-esnél kisebb, de a 74-esnél nagyobbat ígér. Ezt nagyjából alátámasztják az elemzői várakozások is. Meg a paraszti józan ész is. (Mindenki pánikba esett az események "hirtelenségétől" , ezért visszafogja a költéseit, ergo válságot csinálunk ha kell ha nem. És valószínüleg kell is.)
Viszont akárhogy nézzük, az 50% elérése után jött a korrekció.
Igaz továbbá az is, hogy ezen korrekció egy részén épp most estünk túl.
1929-ből kiindulva még 15-25%-ot mehetünk feljebb.
Na de erre ki merne sok pénzt rakni?


Izomman

Én olyan cégről tudok aki a leépítés bejelentését január első heteire időzíti. Tekintettel a karácsonyra, évvégére, mikulásra, mittudoménmire. (Bár ez egy "kis" cég az építőiparból, nem egy BASF)

Névtelen írta...

15-25% még innen emelkedünk?
megmondom öszintén longolni longoltam 7600 körülröl de most már nem visz rá a lélek hogy ujra megprobáljam.... tul sokat emelkedtünk ez alatt ahét alatt rsi je a részvényeknek már lassan a tulvett tartomány felé közelit...
Ezt én speciel short poziciok épitésére használom ki azt bátrabban merem.... lehet rosszul teszem majd az idö eldönti
izomman

Névtelen írta...

A rémisztgetéshez egy fontos dolog még hozzá tartozik:

Óriási a bizalom hiánya a bankok részéről a vállalatok felé. Biztosan sokan olvastátok azt a cikket ami arról ír, h a hazai bankok minden cég felé felfüggesztették a hitelezést! Nem csak gyengécskékről van szó, hanem a még tőkeerősekről is!!!
Saját házam tájáról tudok csak nyilatkozni (nagy iparvállalat), ahol nem az a baj, h megrendelés nincs hanem, h a megrendelő cégek nem kapnak bankgaranciát a megrendelt árúra, így persze mi sem gyártjuk le azt...és itt a kőr (remélhetőleg egyenlőre) bezárul!!!

Kissherceg írta...

Ezt az ábrát drop tette pf topikjába, ahonnan tboly felmásolta chartcenter oldalára, majd onnan tozsdeforum és végül itt. Üdv mindenkinek harcos társak ;) :)

ui: jó ábra :)

DLPH írta...

Herceg ha én így értenék a tőzsdéhez mint te az ábrák mozgási adataihoz.... :))

huhh...álmodik a nyomor :)