Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2009. január 22., csütörtök

Epilógus

Jó volt , szép volt. elég volt. Harmadik éve gyakorlatilag ontom magamból az interneten a betűket. Fórum,ahol intelligens emberek kulturáltan beszélgetnek... mese habbal. Nem létezik. A hiba ott volt, hogy bárkinek, bármikor hozzáférhető voltam. Nem ragozom agyon. Tényleg elég volt. Van aki ezt tolerálja, nem érdekli...legyen. Ilyen alapon kimehetek egy Fradi-Dózsa meccsre, és elemezhetem azt, hogy egy helyzet miért maradt ki. Tökmindegy mit mondok, leköpnek. Ha nem balról, akkor jobbról. Nem járok focimeccsre helyzetet elemezni. Köpködjétek azt, aki tűri. Jó ez a net, itt lehet anonim roppant bátran beszólni..amivé meg a pörgős trécsportálok váltak..az igénytelenség netovábbja olyan véleményekkel, melyek alulról támadják egy szellemi fogyatékos értelmi szintjét. De ezt sem ragozom. Otthagytam örökre az ilyen portálokat, hát ide járkálnak beszólni. 3 hét alatt 1600 pip tisztán nettó. Az gyáva tőkeáttéttel is 30 %. Csináld utánam öreg. És beszólhatsz. De inkább akkor se.

Ki is találtam hogy lesz eztán. Február 01-től, ebbe a blogba senki sem írhat semmit, letiltok mindenkit, a megjegyzéseket is , de azt már hamarabb. A blog itt marad, ha valaki a régi dolgokat szeretné olvasni. Az új blogot innen egy kattintással el lehet érni, de csak meghívásos alapon. A társaim természetesen maradnak, aki olvasó szeretne lenni, és hozzáférést akar, egy mailt küldjön ide : dlphkozosblog@freemail.hu . Pénzbe kerül , év végéig legalább 4-5 buszjegy ára lesz, ha nem több. Aki anyázni akar, nem fog fizetni. Egy forintot sem. Ez lesz az én garanciám arra, hogy ott nyugalmam lesz végre. Ha meg valaki képes fizetni bármely csekély összeget is azért, hogy belém kössön, úgy kell neki. Kizárom úgyis. Ezt a pénzt is adózás után szétosztom a tagok közt. A rám eső részt meg valami karácsonykor ételt osztó szervezetnek odaadom, vagy én osztok ételt...vagy mittudomén...mindegy. Legalább ott az új blogon kicsit többet magyarázhatok ha van kérdés, mert itt azért sok esetben nem akartam indokolni túlzottan, nincs ingyenebéd a "jóakaróimnak" alapon.

Akivel nem találkozom többé, köszönöm a figyelmét, és sok sikert kívánok neki a tőzsdén,és az életben egyaránt. Vigyázzatok egymásra, és a pénzetekre.

Sziasztok.

28 megjegyzés:

Névtelen írta...

A fizetős móka sztem nem megoldás,vannak pénzes hülyék is :D ez a blog teljesen korrekt,az értelmetlen hozzászólást figyelmen kívül kell hagyni,nem értem hogy miért foglalkozol velük....
Waszeitung

Névtelen írta...

Én mindenesetre köszönöm az eddigi működést, sok pénzt és mégnagyobb veszteség elkerülését köszönhetem Neked/Nektek, azzal, hogy irányt mutattatok.

Névtelen írta...

Igazából én sem értek veled egyet!
Először is, mi van ideírva a bejegyzésem fölé : "névtelen", másodszor: ha nem írok legalább egy nick nevet akkor az aláírásom "Senki".
"Névtelen senkikkel" meg egyszerűen nem érdemes foglalkozni! Töröld ki és kész, aki annyira szarember, hogy a nick-jét sem vállalja, azzal tényleg nem kell foglalkozni. Egyébként meg nem hiszem hogy a phxmike lenne az egyik névtelen! Eddig is mindig vállalta a nickjét, bárhol bármire is írt! Bár nem gondolom, hogy nekem kellene őt megvédeni. Az meg hogy alapvető nézetkülönbség van köztetek, az ide járó tanulóknak meg kifejezetten jó (lehetne!)- így nekem is - mert lehet véleményeket ütköztetni és abból csak jó sülhet ki. Nem régen kezdtem el a bloggod-at olvasni, de nekem kifejezetten hasznos volt. Jó lenne ha maradnál itt.......

köszönöm
üdv:
csapa

zuzzo írta...

szegregáció kell a világnak...
mindenhol a világban ez van, előbb utóbb az egyik tábor besokall , ezért vagy széjjel lövik egymást, vagy velamelyik eltolja a bringát a következő szigetre...
Ha bemegyünk a színházba egy-két alkalommal kitartó tapsviharral vissza lehet hívni az előadókat, de aztán annyi, a darab akkor arra az alkalomra azoknak a szereplőknek véget ér. Ha ismét nézni akarják újra jegyet kell váltani.
Nem bántás gyanánt, de a blog szülőatyja már nem egy alkalommal bejelentette, hogy szeretné befejezni az előadást, a kitartó olvasók vissza is tapsolták. Biztos jót tett a lelkének a sok támogató levél és kommentár, de szerintem most hagyni kell elmenni.
Ha úgy lesz ahogy megálmodta, akkor ismét visszajön, de ha most menni akar engedni kell.
Ha nem engedjük, visszacsábítjuk, akkor meg azért lesz majd másoknak
hiteltelen "tróger" ( bocs), hogy mindig aszondja elmegy és mégis mindig itt van.. ez a világ már csak ilyen ramaty...

DLPH!
mi a francért olvasgatod még mindig ezt a blogot, tünés innen!
:-))))

Névtelen írta...

Kedves DLPH!

Nem leszek eredeti, csak bemásolok ide valamit a főoldalról.

"W. Shakespeare: LXVI. Szonett

Fáradt vagyok, ringass el, ó, halál
Az Érdem itt koldusnak született
És hitvány semmiségre pompa vár
És árulás sújt minden szent hitet
És becsületet rút gyanú aláz
És szűz erényt a gaz tiporni kész
És tökéletest korcs utód gyaláz
És érc erőt ront béna vezetés
És észre láncot doktor Balga vet,
És hatalom előtt néma a szó
És Egyszerű kap Együgyű nevet
És Rossz kapitány rabja lett a Jó.
Fáradt vagyok, jobb volna sírba mennem:
Meghalnék, csak ne hagynám el szerelmem !"

Tényleg így gondolod?

Üdvözlettel

jivex

thege írta...

Sajnálom

thege írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Névtelen írta...

Nagyon sajnálom. Szép volt, jó volt, kevés volt. Először, és ezek szerint utoljára szólalok meg itt. Egy névtelen olvasó

Kissherceg írta...

csapa - sok névtelen van :) az amúltkori sztm ő volt, de tök 8...

DLPHval megbeszéljük az alternatívákat. Mondjuk tényleg fárasztó sok dolog. Lehet élni őszinteséggel és visszaélni, ahogy sokak teszik ezt. Gerinctelen szar emberek, akik úgy érzik a másikba taposással ő sikeresebb trader vagy ember lesz, ezért szeretnék függetlenedni az ilyen alakoktól. Remélem sikerül.

Névtelen írta...

Kedves DLPH!

Én is csak olvasó vagyok néhány hónapja, "hozzánemértő", ennek ellenére sok jó tanácsot találtam itt, sajnálnám, ha megszűnne.

Névtelen írta...

Sziasztok,

Lemaradtam egy körrel, visszaolvastam a korábbi kommenteket, de nem találom mi váltotta ki ezeket az indulatokat. Vagy nem is itt volt a blogban? Vagy csak már ki lett törölve?

egy amatőr

Névtelen írta...

"DLPHval megbeszéljük az alternatívákat. Mondjuk tényleg fárasztó sok dolog. Lehet élni őszinteséggel és visszaélni, ahogy sokak teszik ezt. Gerinctelen szar emberek, akik úgy érzik a másikba taposással ő sikeresebb trader vagy ember lesz, ezért szeretnék függetlenedni az ilyen alakoktól. Remélem sikerül."

Kissherceg!

Utálom,
- utálom azt, hogy ilyenek "vagyunk"...névtelenek, senkiháziak, hőzöngők...
-útálom azt, hogy a másikban csak a rosszat vesszük észre, még akkor is ha egyébként száz másik jó tulajdonsága is van...
-utálom azt, hogy pitiánerek vagyunk, mert "magunkat" feltesszük egy piedesztálra, holott "már akkor is csak senkik voltunk, amikor mi, magunkról azt gondoltuk, hogy valakik vagyunk"....
-útálom azt, hogy elveszítjük a másik ember tiszteletét, szeretetét, megbecsülését, s...az önön érdekeinket, mindennél felettébb valónak gondoljuk.....
...ahhh hagyjuk, mert egy regényt lehetne írni erről,... nálam sokkal szabatosabb módban.
Nem értem...és komolyan nem értem azt, hogy mitől jobb bármely embernek az, hogy a másikban száz jóból ne lássunk meg semmit és az egy rossz alapján ítéletet hozzunk. Miért, mi értelme van ennek, de komolyan?
Fel kellene már emelni végre fejünket, őszintének, hitelesnek lenni, mert az jó! Ettől lesz tartása az embernek. megosztani a tudást, megbecsülni a másik erényeit, segíteni abban hogy felismerje a hibáit. Sehova sem vezet az, hogy közönyösek vagyunk, az helyett hogy kezet nyújtanánk, belerúgunk a másikba. Ettől csak szar emberek leszünk és ezzel csak egy szar országot építünk!
Én hiszek abban, hogy egyszer még élhetek egy olyan országban, világban, ahol az ember , ember marad akkor is ha nem önmaga a megtestesült tökély, s a hibái ellenére is alkotó eleme maradhat a közegnek amiben él.
Húúú...basszus kulcs de fennkölt voltam....pedig csak arra szeretnék buzdítani mindenkit, hogy tiszteljük egymást és fogadjuk el egymást, fogadjuk el azt, hogy senki sem tökéletes.

üdv
csapa

Névtelen írta...

Sziasztok,

Először írok a blogodba DLPH.
Igazából tudtam, hogy van a blog, de annyi minden más is van, hogy semmire sem jut időm. Ez az első napi téma amit elolvastam eddig nálad (sajnos). Olvasom, hogy nagyon hasznos az oldalad, amihez gratulálok.

Elég szégyen, hogy a saját oldaladon is kikezdenek veled (mármint attól szégyen, aki ezt tesziI. Nem muszáj ide járnia.

Kisherceget sajnálom, hogy nem jár a PF fórumra, amióta nincs, azóta a fórum elvesztette varázsát.

Sok jó ember morzsólodik le mindenhol.

Kitartást, és sok sikert szeretnék kívánni Nektek!

Üdv. Hathor

Névtelen írta...

kár volna ezért a blogért...
M

Unknown írta...

2 ember közt is előbb utóbb lesz nézetkülönbség. Aztán alkat hangulat.. kérdése hogy rendezik le.
Sztem az új forma csak a 'belterjesség' mértékének beállítására lesz jó, s ezt nem pejoratív értelemben mondom.
Hány ember tőzsdézik itt mo-on? Abból hányan aktívan, hányan mennek utána, hányan tanulnak, s hányan olvasnak ilyen oldalak (ezt az oldalt?). Nem gondolom hogy (tíz)ezrekről beszélhetnénk.
Egy kis kör szűrése meg megoldható technikailag (csak reggel ír/olvas).
Én 'kívülálló', amatőr vagyok, mint a többség. Gondolom ők is azért olvasgatnak ide, ill hasonló oldalakra, hogy több -számukra- hozzáértő véleményét/tapasztalatát ismerhessék meg.
Na mindegy, nem ragozom. Ha vki nem akar publikálni, vagy nem tudja már kezelni az ezzel járó problémákat, akkor át kell menni privátba, a szűk pár fős körnek kell egy privát site/blog.

Vagy be kell furakodni kissherceg új sitejába, aztán el kell rajta verni a port, hogy nem védi meg a tagjait. :D

Azért kár.
Üdv: izolta

Névtelen írta...

Sajnálom....pár lelki nyomorult miatt "bűntetni"....én ugyan már megettem a kenyerem javát, de a segítségnyújtás örömét(természetesen, amiben tudok: ételosztás, templomi takarítás) semmi nem tudta pótolni, sem tőzsdei nyereség, semmilyen materiális dolog...Nem szabad lemondani arról, hogy szeressük az EMBEREKET, legalább is törekedjünk rá, mert sokan pont ezt akarják megölni...
sacis

Unknown írta...

Ez egy virtualis tuntetesre valo felhihivas DLPH-ert. :)

Aki ugy erzi hasznos DLPH tenykedese kuldjon ide egy thanks-et es egy smile-t! :)

Itt van egy: Thanks DLPH :) !!!

Tisztelettel,


Preiner Geza IV.

nirvana írta...

"de a segítségnyújtás örömét-...- semmi nem tudta pótolni"
ez a lenyeg! gratulalalok sacis!

ertekes Tarsasag ez, barhogy is lesz koszonjuk DLPH! :)

Névtelen írta...

(#145169) Re: ................
előzmény (#145159: kriszti@n) | válasz erre | Ma, 11:14
na en csodbementem
eppen most omlott ossze a fedezeti szintem
akkor viszlat egy par ev mulva emberek :)
(majd ha kiengednek a parnazott szobabol)
phxmike
Jelzés a moderátornak

Névtelen írta...

Sziasztok,

Ezek szerint ő szólt be? Ezzel a nickel olvastam a pf forex topikban néhány hozzászólást... Az illetőnek lövése nincs a kereskedésről, alapfogalmakkal sincs tisztában, (aktívan demozott és nem tudta mi a spread)talán nagy ívben le kellene... akarom mondani figyelmen kívül kellene hagyni bármit is ír!

egy amatőr

DLPH írta...

Nem. Ez egy folyamat , mely amióta nyivánosan firkálgatok, ott liheg a nyomomban a kezdetektől. A fiatalember az utolsó cseppek egyike volt a pohárban. A lista hosszú. Nem írom le a szóhuszárok listáját. Nem érdekel már.

Névtelen írta...

Köszönöm DLPH! :)
Bizony sokat "végigéltünk" Veled az elmúlt években (Lelkisegély topicban is), nem 1 emberes harc volt....
sacis

Névtelen írta...

Nem szoktam reagálni, de olvasom a blogodat.
Hova jelezzem, hogy átmennék az új blogba is?

üdv
M Ági

DLPH írta...

Szia. Ide : dlphkozosblog@freemail.hu

Powerbroker írta...

Dlph,
minden véget ér egyszer ennek a blognak is van egy életgörbéje, mint ahogy bármelyik cégnek, terméknek és szinte mindennek a világon. De legjobb példa talán a filmsztárok tündöklése és bukása, először lassan nő a népszerűség, aztán egyre gyorsul, majd elér egy olyan magas szinten, ahonnan már nincs tovább fel, bármennyire jó is az illető. Az emberek, de főleg a sajtó elkezdik felemészteni, kikezdeni, mindenféleképp csak a rosszat keresni bennük.. És ha az adott filmsztár nem akar beleőrülni a sajtótámadásokba, akkor vagy lassít és visszahúzodik, vagy előáll valami radikálisan újjal (ha a topon akar maradni). Ha a blogod illetve a tőzsde példájára ráhúzzuk ezt a szisztémát, akkor el kell ismerni, hogy a lassításnak, visszahúzódásnak semmi értelme, épp ezért marad az "álljuk elő valami gyökeresen újjal", esetünkben egy új zárt, sebezhetetlen bloggal. Szvsz pontosan ez a módja annak, hogy ne törjön meg a lendületünk.

Annélkül hogy túlbonyolítanám, magyaráznám a dolgokat, leszögezem hogy teljes mértékben megértelek, tisztellek és támogatlak, bárhogy is lesz eztán.

Powerbroker

Ps.: az új blog létezik már? Szívesen beszámolnék állampapír ügyben, ahogy ezt legutóbb ígértem (a Us 10years note head and shoulders alakzat pedig különösen sürgeti a dolgot)

DLPH írta...

Szia. Nagyon kedves vagy, köszönöm. A múltkori devizaindex elemzésed megkökkentően jó volt, köszönöm, hétvégén küldöm a meghívókat a társaimnak, egyelőre nincs egy olvasó sem, csak jelentkező. De az sok.

Illetve a zárt blogom tagjai már olvasni fogják, és egy két közeli barátom, akiket meghívok.

Vagyis hétvégén feltenned van értelme, de a széles publikum a jövő héten fog hozzáférni.

Köszönöm.

Powerbroker írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Powerbroker írta...

Várom a meghívót, az írást meg addig előkészítem word-ben, ugyanis az eurusd már elkezdte, amit mondani akarok.