Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2009. január 21., szerda

Macd divergencia

Ismét egy jó példa, mennyire nem használható..vagy vagy...és az a tőzsdén kevés.A dow naposon és mondjuk az eur/jpy (tegyük fel egymás jeleit erősítő instrumentumok mostanság..) naposon egy határozott macd divergencia volt megfigyelhető hetekig épült, formálódott. Mi is történt? Az árfolyam alig emelkedik, stagnál, sávozik (napos bontás keretei közt) míg az macd emelkedik. Nem kicsit emelkedett, és most íme, egy nagy nagy kitörés helyett plusz tartományban megkapta a sell szignált. Ergo : van hová esni megint. Mindkettőnek. Van ott egy nyakvonalacska is, amit most épp az eur/jpy már támad. A dowban sajna az a nyakvonal maga a 7400 körüli minimumpont.Itt 1-2-3 hete írogattam, hogy kétesélyes, hol lefelé áll minden, hol meg hirtelen fel...meg a nagy beszűkülés és a nagy semmi....már nem egészen így áll. Ez emiatt a "divergencia" miatt (is) volt. Ennek vége. Lehet temetni. Nyugodjék békében.
Már csak egy reménye van a longhívőknek. Megtartja a jent ez az eddig működött alsó támasz, és a dow-nak naposon ebből a sell szignálból maximum a korábbi mélypont tesztelésére futja majd. Egy igen szerencsés esetben nagy elmozdulás indul , fals letörés után kirobbanó szárnyalás északnak. Volt már ilyen is a történelemben. Szerencsésebb nem reményre tőzsdézni. Az pénzt is hozhat.

7 megjegyzés:

zuzzo írta...

igen a jen bedurvult, néztem is mi ez a száguldás???
jól megtámadta... :-)))
de egy kicsivel lejjebb a 2000-2001 között épült bázis jellegű akármi foghat rajta- ez már nincs messze, én csak ezalatt temetném igazán.
de jogos a 2 pont...
és talán sokkal fontosabb az, hogy bárki bármit nézett is eddig, ezt észre kelett vegye és helyzetet újra elemezni, etc...

Névtelen írta...

Hmm.. nálam MACD dow 8h, 4h mindegyike pozitív divergenciát mutat...Sőt egyéb indikátorok is mutatják.A 38-as fibot megcsinálta, az fogja.De én felpattanást várok.Még nem láthat meddig.
JD

Névtelen írta...

Ja és van egy ékelődés is..
JD

DLPH írta...

Jó. Naposon meg már megkapta a sell szignált. És ez minden csak nem fel.
De te tudod.

Névtelen írta...

Nekem ez a leszúrás nem tűnt természetes folyamatnak, valakiknek érdekükben állt ez a leöntés szvsz.

Névtelen írta...

Szerintem rövidtávon érdemes figyelni az MACD divergenciát. Ha megnézed DOW is, EUR/JPY is erősödött 10-20%-ot a jelzéstől a csúcsig.

Sanguis írta...

"Investor Jim Rogers says that the British Pound should decline against the dollar and euro because of the UK's economy - FT - Rogers added that the North Sea oil is running out and the City of London "is finished" because the financial center of the world is moving east."

Ez a nyilatkozat olyan, mint ha az angolok nyomnák le tudatosan a fontot.
Ha így van óvatosa kell a font forex traedeket kezelni.